Welcome, Guest. Please login or register. Did you miss your activation email?

Aquashop

Author Topic: mlada ali agresivna...!?  (Read 1936 times)

Offline marince

• Član
mlada ali agresivna...!?
« on: 31 January, 2005, 12:39:38 »
Prvo, nadam se da je post na"ispravnom"mestu,a ako nije...izvinjenje! A sto se tice naslova, samo kopiram pojedince ne bih li Vam privukla paznju :) Elem, o cemu se radi: U mom akvarijumu od 160l. zivi i uziva(za sada) sedam mladih Ps. Elongatus mpangi (velicine oko 5cm) Od toga tri muzjaka i cetiri zenke. Problem je sto se jedna od zenki izdvaja svojom izuzetnom agresivnoscu!! Krupnija je od ostalih i u odnosu na druge (koje su dobile plavicastu boju) ona je maltene potpuno bela, jedino je ledjno i podrepno peraje oiviceno crnom bojom. Neznam zasto je to tako i da li je to mozda neka albino varijanta(ili lupam) i da li i to mozda ima veze sa njenim ponasanjem? S obzirom da sam procitala da zenke u osnovi nisu teritorijalne(u odnosu na muzjake) za"ovu moju"se ne bi moglo to reci. Bukvalno kidise na svakog, bez obzira da li je njena teritorija ili ne. A kada je hrana u pitanju,tek tada dolazi do"izgibije"(ko je jeo, jeo je)! Iskreno,meni licno, to je i zanimljivo, ali pitam se sta ce biti kada jos porastu i kada i ako dodje(nadam se) do mresta? E sad, dragi moji, ko ima vremena i ako moze, neka mi objasni ovakvu pojavu"mlade i agresivne"...da li je to ok. ili ne CIKLID_133
  Veliki pozdrav CIKLID_166

Offline profiler

• Značajni član
Re: mlada ali agresivna...!?
« Reply #1 on: 31 January, 2005, 12:56:00 »
Po svemu sto si napisala rekao bih da je u pitanju muzjak neke druge vrste a ne zenka mpange. Ja sam nekada drzao mpange i zenke su bile uglavnom tamno plave. Ne znam gde si ih nabavila, ali proveri da li postoji mogucnost da je uletela neka druga vrsta. Pozdrav !!!

Offline piroman

• Gubitnik vremena
  • Samosapacenje me je dovelo do ovde...
    • piroman.rs
« Reply #2 on: 31 January, 2005, 14:04:06 »
Sasvim jer moguce da je u pitanju muzjak mpange, koji se jos nije dobro ofarbao, ili je malo falican. Zenka mpange, nosilja, koja je bila u istom akvarijumu sa zenkom obliquidensa, nosiljom, je terorisala obliquidens-kinju do mere, da smo morali da je prebacimo u zaseban akvarijum.
Pozdrav
Piroman

Offline marince

• Član
« Reply #3 on: 31 January, 2005, 15:15:18 »
Mpanga je 100%(mislim da su cak sve iz istog mresta) A da li je"malo falican"muzjak, ne znam, mada ostali muzjaci imaju boju, a ona em krupnija, em bela,hmm?E tek sada nemam pojma ko je ko... CIKLID_133  Nadam se da necu morati kasnije da je prebacujem u drugi aq. Jedino sa nigricem pa ko koga CIKLID_260 Naravno, salim se!
  Pozdrav... CIKLID_166

Welcome, Guest. Please login or register. Did you miss your activation email?
24 May, 2012, 02:36:06

Login with username, password and session length

RECENT POSTS

RECENT MALI OGLASI

RECENT MORSKA

RECENT ZABAVA

Members
  • Total Members: 1090
  • Latest: Masic
Stats
  • Total Posts: 105669
  • Total Topics: 7306