Welcome, Guest. Please login or register. Did you miss your activation email?

Aquashop

Author Topic: Mali Tropheusi  (Read 3348 times)

Offline RRRuki

• Napredni član
  • What ever...
Re: Mali Tropheusi
« Reply #10 on: 08 May, 2009, 14:46:30 »
Pored gore svega navedenog...tu dolazi do spajanja dve ili vise generacija trofeusa pa tako mozes biti i svedok formiranja prave hijerarhije u jatu. Evo na primer, cim prodam (ako ih prodam) murago ili bembe, pustam 6 malih (4-5 cm) ikola sa maticnim. U akvarijumu su samo jos i ertemodusi, ancistrusi i neki L-ovi...tako da ne bi trebalo da bude problema.
Salut from Loznica.

Offline misirac

• Član
« Reply #11 on: 22 October, 2009, 15:35:27 »
ubacio sam danas jednog malca na 2,5 zajedno sa ikolama i kazumbama, ima i nekoliko frontoza najveci preko 12 cma 3 lepidolamprologusa 1o cm. muvao se par sati i na kraju sam ga izvadio, jedva doduse i niko ga nije nu pipnuo, potpuno su ga ignorisali, mada su mi pokupili nekoliko malaca koji su ispeli dok sam vadio zenku ikole koja se mrestila sa muzjakom bembe. izgleda da im je ovaj ipak bio prevelik

Offline misirac

• Član
« Reply #12 on: 22 October, 2009, 15:36:47 »
na 2,5 cm

Offline betmen

• Početnik
  • *
  • zagreb
    • http://tuca.biz/
« Reply #13 on: 21 January, 2010, 22:47:23 »
meni su trofeusi jeli i male ancistruse, tako da imam skroz drugačije iskustvo s takvom situacijom. svaku mlađ koja dođe unutra, oni prvi napadnu i pojedu.

Offline Slobodan

• Značajni član
« Reply #14 on: 21 August, 2010, 18:00:01 »
Ako dozvoljavate, ja bih izneo svoje misljenje.
Tropheusi nisu kanibali ukoliko su samo oni u akvarijumu. Sigurno nece pojesti male. Ali sto je prethodno rekao clan, bolje ce napredovati u zasebnom akvarijumu. Drugo, tropheusi su rizicni kada se ubacuje nova riba, pa tako i malci. Treba ih samo ubaciti nocu i nema problema.

Offline zmare

• Član
« Reply #15 on: 21 August, 2010, 23:28:43 »
Velika riba jede malu ribu to je prirodno.Ja sam imao slucajno iskustvo obzirom da su mi 5 tropheusa pobegla iz mrestilice starih oko 20 dana.Tri su uspela da prezive dok su 2 pojedena na moje oci posle par dana u akvarijumu, od tropheusa 13-14cm-a.Imao sam dosta bilja u akvarijumu pa su ova 3 upela da prezive a slobodno su poceli da plivaju  na oko 2cm-a na toj velicini tropheusi nisu bili zainteresovani da ih jedu.

Offline Slobodan

• Značajni član
« Reply #16 on: 22 August, 2010, 10:30:23 »
Jel imas jos neke ribe u akvarijumu osim tropheusa? Posto ja drzim tropheuse bas dugo i vise vrsta, pa sa to meni jos nije dogodilo (ali samo ako su tropheusi u akvarijumu). Male tropheuse ne primecuju jednostavno. Mada ja uvek malce istresam u zasebnom akvarijum ih ostavim da porastu, mada sam nekada ostavljao malce u velikom (maticnom) i sa kanibalizmom nisam imao problema.

Offline zmare

• Član
« Reply #17 on: 22 August, 2010, 19:18:21 »
Samo tropheusi.

Offline Slobodan

• Značajni član
« Reply #18 on: 22 August, 2010, 20:03:10 »
Onda ne znam sta ih nagoni na kanibalizam. Citao sam o tome da su retki slucajevi kanibalizma i to samo u slucajevima kada ih recimo drzimo sa malawi ciklidima npr. Tj. mesanje riba iz razlicitog biotopa. Meni je to stvarno strano. recimo duboisi zenka izbaci u akvarijum male  i ostale prolaze pored njih, ama ne primete male zvrndove.

Offline alzo

• Tropheus rule
  • Veoma napredan član
    • paraciklidi.org
« Reply #19 on: 24 August, 2010, 16:01:45 »
Iz mog skromnog iskustva, ako mali Tropheusi (manji od 1-1,5cm) prežive prvi nalet (koji je, rekao bih, vezan sa uslovnim refleksom hranjenja i jurnjave koja prati isto) i jato se navikne na njih onda nema opasnosti da budu pojedeni kasnije.
Sa druge strane postoji mogućnost da veći primerci ugrizu manje (često noću) i da ovi drugi podlegnu povredama.  To naravno ne potpada pod kanibalizam već opstanak u neprirodnom okruženju.

Welcome, Guest. Please login or register. Did you miss your activation email?
24 May, 2012, 02:35:24

Login with username, password and session length

RECENT POSTS

RECENT MALI OGLASI

RECENT MORSKA

RECENT ZABAVA

Members
  • Total Members: 1090
  • Latest: Masic
Stats
  • Total Posts: 105669
  • Total Topics: 7306