Welcome, Guest. Please login or register. Did you miss your activation email?

Aquashop

Author Topic: Moj prvi aq  (Read 3802 times)

Offline Hogar

• Član
Moj prvi aq
« on: 05 March, 2009, 00:08:36 »
Kritike i saveti.Hvala.

Offline Hogar

• Član
Re: Moj prvi aq
« Reply #1 on: 05 March, 2009, 00:23:05 »
nije bas neki kvalitet

Offline Hogar

• Član
« Reply #2 on: 05 March, 2009, 01:13:16 »
Zbog velicine fajla sam morao da smanjim kvalitet snimka.

Offline Hogar

• Član
Idi pa vidi
« Reply #3 on: 05 March, 2009, 01:42:07 »
     Naizad oformih i ja moje cudo.Nisam bas sretan sto je 100l al nemam vise vremena(novaca) mozda jednog lepog dana.
     Elem!
     Pozadina je od kamenja slicno sigi samo sto je crvenkasto,panj sam nabasao u sumi a podloga kao sto se vidi od krupnijeg i sitnijeg kamenja sa mora a ono belo supljikavo sam takodje kupio sa onim kamenjem od pozadine.
     Moram da se pohvalim da sam sve sam uradio i za sad sam zadovoljan mada ima tu jos nekih sitniji detalja koje treba jos da se dorade.
     Sto se tice ciklida labidochromis cearuleus mi je bila prva koju sam kupio jer nisam mogao da gledam prazan aq. a nije bilo nista vise od ciklida tamo gde sam ja kupovao a takodje sam uzeo i tri algara sad ne znam dal cu se pravilno izraziti ali razumecete me #ancitrus$.
     Pored toga sam nedavno dobio i 6 nigrusa i to je to.

Iskreno nije mi bila bas to bila zelja ali za pocetak mozda i nije lose.
     Sad ne znam da li bi mogao jos nesto da uzmem ili da se zanimam sa nigrusima dok mi ne dojade i dok malo ne upoznam bolje ciklide.
     Ja bi voleo da imam vise ciklida i da su sareniji!!!!!!!!!!!!! :'(

PROBLEMATIKA Kako da resim problem sa dnom,talozi mi se prljavstina izmedju tj ispod kamenja i to dosta a nije mi resenje da svakih par dana isisavam sa crevom. Sta da radim sa tim!

Rado cu primiti sve kritike i savete.

Offline Drazen79

• Član u razvoju
  • **
« Reply #4 on: 05 March, 2009, 05:35:03 »
Oni vole kopati rupe za gnijezdo a podloga je krupna za to  :)

Offline duzzd

• Napredni član
  • Kragujevac
    • Milojković
« Reply #5 on: 05 March, 2009, 07:51:08 »
Ja bih se slozio sa Drazenom.
Nekada davno ja sam drzao Nigrose i iz mog iskustva oni vole da kopaju po pesku stalno a pogotovu kada se mreste. Tvoje kamenje ce im zadavati velike muke.

Ne svidja mi se bas to sto mesas Nigrose sa Caeruleus-ima, ali svako ima pravo da stavlja sta hoce., tako da ako se tebi svidja onda je to odlicno.
Svidja mi se pozadina i ako smem amaterski da kazem, mislim da je tipicna za neke amere, samo da ga jos ubiljis.

Sve u svemu, zameni podlogu i samo napred.

Offline nedara

• Administrator
  • Veoma napredan član
  • C.C.A. Novi Sad
« Reply #6 on: 05 March, 2009, 09:27:22 »
Prva pomisao kada sam video ove fotke je da je ovo morski akvarijum. Upravo zbog podloge koju čini kamenje i poneka morska ''spiralna'' školjka.

Pozadina je dobra, pogotovo taj panj!  :)

Poslušaj savete koji su dati, promeni podlogu - postavi običan pesak ili šljunak, delovaće mnogo bolje i biti funkcionalnije. Postavi koji krupniji kamen ili ih poslaži da obrazuju pećine...može još panjeva i naravno bilja. Pusti mašti na volju, ukradi koju ideju i stvori idealno stanište za ''nigruse'' i pokojeg ''karleusa''.
Cichlidae   Canidae   Cactaceae

Offline amd

• Napredni član
  • Rajko
« Reply #7 on: 05 March, 2009, 11:11:19 »
Ako ikako mozes otarasi se tog morskog kamenja jer ces imati problema sa algama samo tako (iz licnog iskustva). Generalno aq. je OK.
brutal force

Offline mmsl

• Početnik
  • *
« Reply #8 on: 05 March, 2009, 12:32:12 »
....svidja mi se pozadina, panj se dosta dobro uklopio, samo iskreno podloga ti je totalno nezahvalna, prvo imaces dosta problema sa algama, talozice ti se dosta mulja izmadju kamenja i to ces tesko cistiti, a i ribetine ce ti se puno bolje osecati ako umesto ovoga stavis nesto dosta sitnije. (kvarcni pesak granulacije i do 1mm), bice ti i lepse i zahvalnije.

Offline Hogar

• Član
« Reply #9 on: 05 March, 2009, 15:13:45 »
Pa tako sam i mislio sto se tice podloge nasao sam u jednom dvoristu skoro tonu kvacnog peska tako da cu to da stavim.
  Hvala na savetima.

Nego sta mu dodju KARLEUSI.

A sto se tice one zute ja sam to cisto onako uyeo pre nego sto sam dobio nigruse ni ja je ne bi stavio.

Nego uzeo sam gro lux neonku i meni se cini da ne radi kao pre mesec dana nekako mi je mracnije i nema tu boju ultra violet,koju da nabavim.

Ceprkajuci malo po forumu naisao sam na par preteranih aq i kad sam posle toga video moj skenjao sam se koliko je los al dobro bice jednog dana i lepsi i veci,bar se nadam.

Welcome, Guest. Please login or register. Did you miss your activation email?
24 May, 2012, 02:11:49

Login with username, password and session length

RECENT POSTS

RECENT MALI OGLASI

RECENT MORSKA

RECENT ZABAVA

Members
  • Total Members: 1090
  • Latest: Masic
Stats
  • Total Posts: 105669
  • Total Topics: 7306