Welcome, Guest. Please login or register. Did you miss your activation email?
* * *

Aquashop

Pages: [1] 2   Go Down
  Print  
Author Topic: Bakterije  (Read 1994 times)
milan011
Član

« on: 30 January, 2009, 23:12:42 »

Jel zna neko gde u Beogradu ima da se kupi tetrin bactozym,ako ne dajte predlog za neki slican ili mozda bolji preparat za bakterije koji moze da se nabavi
silwert
od danas drzim i japanke
Veoma napredan član

F0

« Reply #1 on: 31 January, 2009, 00:37:54 »

najbolja zamena za bakterije je prljava vata iz drugog aq  smiley smiley smiley isprobano i provereno  ;D

Duki
Administrator
Veoma napredan član

Wildfang Novi Sad

« Reply #2 on: 31 January, 2009, 01:27:52 »

Bilo koji medijum iz nekog starog filtera, operes hladnom vodom da neubijes korisne bakterije i eto resenja...

C.C.A.
marko zmaj
Napredni član

« Reply #3 on: 31 January, 2009, 01:31:29 »

Ili ako imas formiran akv taman promenis 50% vode i sipas u taj i ubacis prljavu batu i mozes odma cim se voda zagreje da ubacis ribe!
Duki
Administrator
Veoma napredan član

Wildfang Novi Sad

« Reply #4 on: 31 January, 2009, 01:34:27 »

Mnogo je bolje nova voda i stara filter masa (oprana) jer u vodi iz akvarijuma ima svega i svacega sto nije problem kad je filter naformiran a kada je stara voda i filter nije skroz formiran moze doci do velikih problema...

C.C.A.
milan011
Član

« Reply #5 on: 31 January, 2009, 01:38:42 »

Nemojte pogresno da me shvatite i hvala na savetima!To sam radio do sad,ali posto necu ribe stavljati nekih 20 dana posle punjenja i nesto sam se istripovao-sve je novo pa i filter,ipak  cu se odluciti za baktozym ako ga nadjem.
Jel ima neki drugi preparat poput ovoga a da je kvalitetan?
Ciklid Gile
Veoma napredan član

Igor Ranković

« Reply #6 on: 31 January, 2009, 01:48:57 »

Ima, WATERLIFE-ov Bacterlife... Samo ne znam dal ga ima igde sada...

Moje pitanje za tebe je, sta ce da "jedu" bakterije u novom sterilnom akvarijumu?

Ubacivanje bakterija sad, pa ubacivanje ribe za 20 dana i nema nekog smisla... Ubaci ti prvo 2,3 ribe ili algare i hrani ih... Za par dana (a mozes i ranije, zavisi koliko hranis), kad voda dobije blag miris (smrad) i pocne da gubi prozirnost to znaci da je polako poceo da se nagomilava amonijak, onda sipaj jednu dozu bakterija (ili ubaci stari filtracioni medijum)... Nastavi da hranis te ribe do ubacivanja riba koje zelis da drzis... To ce te dosta osigurati od skoka amonijaka kad nagrnes sa ribama nakon tih 20 dana...

Pozdrav!

Srecan je dan kad sam nasmejan ko kreten.
milan011
Član

« Reply #7 on: 31 January, 2009, 01:52:03 »

Upravu si,ja sam do sada to resavao tako sto ubacim svremena na vreme hranu u filter ali u svakom slucaju ce algar i neka riba ici pre jer realno cisto sumnjam da cu izdrzati da gledam prazan akvarijum 20 dana
Bojko
Konsultant
Veoma napredan član

« Reply #8 on: 31 January, 2009, 10:08:26 »

Pa strpljenje je u takvim slučajevima dobro.Mislim, da nema svrhe, da se kupi nešto. što se samo stvori.Lepo ti u prazan akvarij bacaš hranu u tabletama, tipa vikend hrana, koja se polako topi i samim tim če se i sam proces naseljivanja bakterija početi stvarati.Od riba, ako bih jih ubacio večina predlaže neke lavirintovce.Ipak i da ne stavljaš ništa, u prvih 30 dana posle stavljanja ciklida ja bih svakodnevno merio nitrate i nitrite, ipak iako je prazan akvarij "stabilan", ubacivanjem ciklida te hranjennjem tih istih ta se stabilnost može u momentu srušiti.
silwert
od danas drzim i japanke
Veoma napredan član

F0

« Reply #9 on: 31 January, 2009, 11:10:53 »

samo da je sto starija vata iz filtera i nema potrebe za hemijom smiley smiley smiley

Pages: [1] 2   Go Up
  Print  

Jump to:  

User

Welcome, Guest. Please login or register. Did you miss your activation email?
07 February, 2012, 17:06:39

Login with username, password and session length

RECENT ZABAVA

Stats

Members
Stats
  • Total Posts: 102607
  • Total Topics: 6988
  • Online Today: 72
  • Online Ever: 450
  • (01 July, 2007, 15:19:12)
Users Online