Welcome, Guest. Please login or register. Did you miss your activation email?

Aquashop

Author Topic: flavus nece da pusta boje :)  (Read 6117 times)

Offline zdule

• Značajni član
flavus nece da pusta boje :)
« on: 22 January, 2004, 11:18:06 »
Imam jednog bas pristojno velikog flavusa koji pusti zutu
boju jednom mesecno i to nesto jadno. :( Ima li neko zenku viska ili ideju kako da ga nateram da se primi na funkciju??

ZDule...

Offline JZH

• Veoma napredan član
(No subject)
« Reply #1 on: 05 February, 2004, 19:46:18 »
Nabavicemo mu zenku , drzace boju po ceo dan!
Da li si siguran da imas muzijaka? :shock:
Pozdrav, Joca

Offline zdule

• Značajni član
(No subject)
« Reply #2 on: 05 February, 2004, 21:40:39 »
Iskreno ne znam, dosta je vec porastao (ili porasla) oko 11-12cm.  Imas li ideju kako da prepoznam sta je?

ZDule...

Offline JZH

• Veoma napredan član
(No subject)
« Reply #3 on: 06 February, 2004, 18:22:22 »
Vrlo je tesko ,ali ako polozi ikru sama sa sobom(nista cudno za Malawi ciklide u nedostatku odgovarajuceg partnera suprotnog pola), tek onda si siguran da je 100% zenka .
Inace se kod njih tesko razlikuju polovi,kad nisu u fazonu identicni su i muzjak i zenka.
Pozdrav, Joca

Offline Bojko

• Konsultant
  • Veoma napredan član
(No subject)
« Reply #4 on: 06 February, 2004, 20:15:23 »
Da nastavim priču od Joce.
jednako obojenim mužjaku i ženki kažemo,da su to monomorfni Ciklidi,od suprotnog pojma Polimorfni,koji znači razlićito obojene mužjake od ženki.
Pa ja sam sam često zapazio,da mi sama ženka nije ispuštala ikru,ali joj je ,kad je došlo njeno vreme,istupio" polni "organ,koji se nailazi odmah iza anusa.A i broj lažnih ikri na analnoj peraji je jedan od ćinitelja pola,više njih ,sigurnije je to mužjak.

Offline zdule

• Značajni član
(No subject)
« Reply #5 on: 07 February, 2004, 00:40:22 »
Primetio sam da neke zenke same ispuste ikru. Imao sam priliku da vidim zenku oblikvidensa koja nije imala muzjaka duze vreme i u jednom trenutku pocela da nosi ikru u ustima. Nego da se ja vratim na mog flavusa :) posto je dosta velik a do sada nije pokusavao da uspusta ikru i ima tri tackice na analnom peraju predpostavljam da je muzjak. Znaci treba mi neka zenka. :)

ZDule...

Offline piroman

• Gubitnik vremena
  • Samosapacenje me je dovelo do ovde...
    • piroman.rs
(No subject)
« Reply #6 on: 07 February, 2004, 09:54:31 »
hmmm, zenke se mreste bez muzjaka i nose ikru, to nisam znao, ali mi je Joca ZOO HOBI pricao o nekom ciklidu koji moze da menja pol, Joco mogao bi da napises nesto o tom transeksualnom ciklidu, ujedno moram da napisem da postoji ciklid koji se zove Travestitus :)

Sto se tice monomorfnosti i polimorfnosti, sve su to varijacije prisustva ili odsustva polnog dimorfizma, za koji me je mnogo ljudi pitalo sta je to, kao sto su me mnogi do sada pitali sta je taksonomija (nauka o imenovanju) ciklida.

Stoga Bojko hvala za ove definicije, mozda ce neko citajuci ovaj forum da nauci nesto iz tvog posta,  Joco, vrlo korisne informacije o razlikovanju polova kod Malawi ciklida, nisam znao da broj lazne ikre na analnom peraju moze da se razlikuje, niti sam znao da je to potencijalni pokazatelj pola. Joco mogao bi detaljnije da opises ovu temu...

Eto konacno neki korisni i zanimljivi postovi na ovom forumu :!:
Pozdrav
Piroman

Offline zdule

• Značajni član
(No subject)
« Reply #7 on: 07 February, 2004, 19:09:25 »
Pa nije bas da se zenka sam mresti, samo izbaci ikru i drzije u ustima dok ne zakljuci da nisu oplodjena.

ZDule...

Offline Bojko

• Konsultant
  • Veoma napredan član
(No subject)
« Reply #8 on: 07 February, 2004, 19:42:46 »
A da zaključi,da nisu oplodjena treba joj pet dana,jer tad počnu da neoplodjena ikra počne truliti :cry:

Offline JZH

• Veoma napredan član
(No subject)
« Reply #9 on: 08 February, 2004, 20:17:07 »
Imao sam dosta Ps.flavus-a u radnji(Ceskih,Slovackih),kad nisu u fazonu neeeeema sanse da se provali sta je sta!!!
Pisem ovo iz iskustva ,veooooma cudna riba,NE moze da se provali cak ni po laznim jajima jer ih imaju i muzjak i zenka! Inace kad je Ps.flavus muzjak u fazonu mogu vam reci da je jedan od najlepsih Mbuna  :!:
Pozdrav, Joca

Welcome, Guest. Please login or register. Did you miss your activation email?
24 May, 2012, 01:50:28

Login with username, password and session length

RECENT POSTS

RECENT MALI OGLASI

RECENT MORSKA

RECENT ZABAVA

Members
  • Total Members: 1090
  • Latest: Masic
Stats
  • Total Posts: 105669
  • Total Topics: 7306