Welcome, Guest. Please login or register. Did you miss your activation email?

Aquashop

Author Topic: Amerikanci  (Read 9578 times)

milan

• Guest
Amerikanci
« on: 15 December, 2004, 09:33:17 »
Pravim Juzno Americki biotop pa su mi potrebne sledece vrste;
-Herotilapia multispinosa
-Plavu akaru
-Archocentrus nigrofasciatus BELI
Ako neko ima nesto od pamenutog,a vonjan je da mi ih ustupi(proda ili pokloni)neka mi javi?!!
HVALA

milan

• Guest
Re: Amerikanci
« Reply #1 on: 12 March, 2005, 10:42:27 »
Ima li neko nesto od ovih gore navedenih sem Herotilapia multispinosa njih sam nabavio?!

Offline Santa

• Značajni član
« Reply #2 on: 07 May, 2005, 23:31:43 »
Pozdrav.
Ako imaš kakvu vesu sa nekim koji putuje preko Slovenije kod nas se može jeftino nabaviti Jack Dempsej ili latinsko ciclasoma otophaciatum koji je puno ljepši od akare. Imaš poseban èlanak o toj ribi sa slikom.

Pozdrav od ciklidomanijaka CIKLID_200
govedina 1.(gurm.) ukusno meso krave; 2.(rep.) izuzetno ozbiljan sukob zainteresovanih strana (videti  svadja, zavada ili bacanje hejta) 3.(narod) osoba obdarena velikom snagom na ustrb pameti (videti sirovina ili PAJSER)

milan

• Guest
« Reply #3 on: 08 May, 2005, 02:55:15 »
Mislim da nemam  CIKLID_133 zato sam ti i pisao pp.Sta mislis o toj temi?

• Guest
« Reply #4 on: 08 May, 2005, 09:20:51 »
e jesi i sastavio.
Rainbow je ok, ali akara i convict. Ma daj.
Apisto, Ram, Discus,  to ti je nesto. Ja licno akaru i convicta ne bih dao ni macki da ih pojede jer ce pokvariti zeludac.

milan

• Guest
« Reply #5 on: 08 May, 2005, 13:14:47 »
Stvar je ukusa,mislim da je  convict sami pocetak mnogih ozbiljniji akvarista.Hvala na sugestijama prija mi CIKLID_166!

Offline piroman

• Gubitnik vremena
  • Samosapacenje me je dovelo do ovde...
    • piroman.rs
« Reply #6 on: 09 May, 2005, 03:18:55 »
Akara-e i nigrofasciatus-i su sasvim cool! Znam da ne spadaju u najlepse ribe, ali za ciklidaristu pocetnika su sasvim ok ribe, jer se lako uzgajaju i lako mreste. Ono sto je najvaznije ne traze meku vodu kao usrani diskusi i druga kisela bratija, te su zato mnogo normalnije ribe za pocetnika. Ja se slazem da su navedene ribe lepse, ali su ipak "kisele" ribe, a cilj svakog ciklidariste je da vremenom stigne do Tanganyka ciklida, to jest da ide ka baznijoj i tvrdjoj vodi, te je ceo proces omeksavanja vode veliko gubljenje vremena i para, jer na taj nacin ulazes novac u opremu koja je totalno nepotrebna za africke ciklide, koji su naravno cilj ciklidarista!

Ja znam da postoje ljudi koji ne zele da gaje africke ciklide, razumem to, ali i ti ljudi trebaju da razumeju, da vecina ciklidarista samo pocinje sa americkim ciklidima i na kraju prelaze na africke! Zato i smatram da ne treba odgovarati ljude od nigrofaciatusa, jer se bez ikakve investicije u vodu, ove ribe lepo gaje i razmnozavaju, sto u prevodu znaci, donose srecu ciklidaristi koji ih gaji, a na kraju rezultuju opasno "bolesnim" to jest navucenim ciklidaristom :)
Pozdrav
Piroman

Offline MILPER

• Veoma napredan član
« Reply #7 on: 09 May, 2005, 16:15:09 »
Ja sam pre dve godine drzao plave Akare i mogu da kazem da su prelepe ribe, pogotovo kad narastu preko 15 cm i dobiju pravu boju.

Zatim sam uz pomoc Admirala formirao akvarijum sa amerikancima (nigrusi,severum-i,meeki-i) i sve je super izgledalo i napredovalo..

Jedini problem bio je mala zainteresovanost za amerikance, i slab izbor ciklida po prodavnicama, zbog cega sam presao na africke Malawi ciklide.

Naravno da su po izrazitim bojama afrikanci lepsi , ali svako ima svoj ukus i ne treba ga podcenjivati...

Pozdrav Admiralu i podrska kod amerikanaca!!!!! CIKLID_111  CIKLID_111

milan

• Guest
« Reply #8 on: 10 May, 2005, 12:39:19 »
Hvala,hvala!pozdrav svima!

Offline capara

• Značajni član
« Reply #9 on: 11 May, 2005, 02:03:00 »
Moram reci da sam isprovociran...........
Diskusi su izazov za svakog akvaristu, za diskuse nisu potrebni nikakvi omeksivaci vode smole i cuda niti neka astronomska skupa oprema, tosu samo gluposti koje pisu nekakvi bogati sto za svoje kucne ljubimce prave groblja,,,..
za samo cuvanje diskusa je dovoljna gradska voda dehlorisana  i nista nesto posebna neka oprema dali mislite da oni imaju pojma da im vodu greje serin grejac ili neki atmanovili turski.Lakse je cuvati ribe koje zive u kiseloj sredini nego baznoj , zato stoce kisela uvek biti kisela  a bazna uvek tezi da bude kisela .Dovoljne su male greska u baznoj sredini pa da se nesto zaj....... malo vise se ribe pokenjaju ili prejedu sto se cesto desava ode sve u PM...
AAAAAAAAAAAA sto se ljudi odlucuju za Afrikance zato sto mnogo lakse dodje do mrestajer su afrikanci bukvalno inkubatorske ribe i posle toga su svi sreci jer imaju kakav takv mrest.....
Nigrofasciatus je po meni prelepa riba ,mogu se pored nijh cuvati i sajice koje nisu skupe i dobro se mreste,,,,...
Moje misljenje bilo sta ako cuvas u akvarijum posvetimu paznje jer ipak nije to njemu priroda , nego mu pruzi dobre zatvorske uslove..
Pozdrava MIKI

Welcome, Guest. Please login or register. Did you miss your activation email?
24 May, 2012, 01:23:00

Login with username, password and session length

RECENT POSTS

RECENT MALI OGLASI

RECENT MORSKA

RECENT ZABAVA

Members
  • Total Members: 1090
  • Latest: Masic
Stats
  • Total Posts: 105669
  • Total Topics: 7306