Welcome, Guest. Please login or register. Did you miss your activation email?

Aquashop

Author Topic: Pomoc u vezi biljaka  (Read 2343 times)

Offline Laki_90

• Član
Pomoc u vezi biljaka
« on: 15 December, 2008, 21:18:01 »
Zanima me da li za rast biljaka voda mora da bude na nekoj odredjenoj temperaturi tj da li mora da radi grejac???

Offline Ciklid Gile

• Veoma napredan član
  • Igor Ranković
Re: Pomoc u vezi biljaka
« Reply #1 on: 15 December, 2008, 21:22:27 »
Zavisi od biljke do biljke i mesta sa koga dolazi...

Kao referencu za tacne parametre u zavisnosti od vrste ti preporucujem http://www.tropica.com/default.asp ...

U sustini osetljivim biljkama smeta visoka temperatura...
Srecan je dan kad sam nasmejan ko kreten.

Offline Laki_90

• Član
« Reply #2 on: 15 December, 2008, 21:49:30 »
A reci mi da li bih bilo dobro kad bih stavio grejac i podesio ga na 22-23 stepeni.Da li bi onda bilo ok...Ni vruce ni 'ladno???

Offline Ciklid Gile

• Veoma napredan član
  • Igor Ranković
« Reply #3 on: 15 December, 2008, 21:52:34 »
Vecini biljaka ce to odgovarati... Al kazem ti da bi bio siguran, proveri onaj link...

Uostalom, temperatura je najmanji problem, ima mnogo bitnijih faktora...

Offline Laki_90

• Član
« Reply #4 on: 15 December, 2008, 22:10:33 »
Pa dobro to znam.Pazi sad ovo:Imam 4 biljke (neznam im tacno nazive) ispod svake sam stavio dovoljnu kolicinu treseta,pa preko treseta pesak,pa pored svake sam stavio po dve tablete florenete,rasveta je za sad dobra,a sutra idem da kupim co2 start zato sto mi diy CO2 reaktor koji sam napravio ne funkcionise pa sam odlepio toliko da idem sutra da kupim drugi.E a sad imam jos jedno pitanje:Imam jednu pumpicu koja samo pravi protok i ima na sebi malu lampicu koja mi trenutno svetli medju biljkama,e sad posto nemam filter hocu da uzmem onaj fliter (pumpicu) koji isto pravi protok a ujedno i filtrira.Da li ce da skodi biljkama toliki protok u akvarijumu od 50 litara?

Offline Ciklid Gile

• Veoma napredan član
  • Igor Ranković
« Reply #5 on: 15 December, 2008, 23:33:31 »
Biljkama generalno odgovara mirnija voda... Znaci biraj filtere koji fizicki nece da uzburkaju vodu nesto narocito...

Plus ako je u pitanju akvarijum koji je pretezno biljni, a po tome sto se cimas sa CO2, kapiram da jeste... Ne treba ti nikakva extremna filtracija... Bilje je to koje treba da crpi hranljive materije iz vode...

Druga, vrlo bitna stvar, ukoliko racunas na neki efekat tog CO2, smanji agitaciju povrsinskog sloja vode na minimalnu meru, jer tako dolazi do ubrzanog odstranjivanja CO2 iz vode i biljke ne stizu da ga koriste. Doduse, taj CO2 kit bi to trebao da sredi, al sve zavisi kakv je...

LM Pokusaj da saznas koje je ti bilje koje imas, ima tu raznih caka, sta i kako, nemam neko veliko iskustvo sa biljem, ali sam imao nekih manje vise uspesnih pokusaja...

Pozz! ;)

Offline cerebrum

• Član
« Reply #6 on: 15 December, 2008, 23:49:29 »
Ako nameravas da pravis biljni akvarijum imas boljih mesta na netu gde ces sve saznati do detalja. U svakom slucaju najvazniji elementi su sledeci: osvetljenje, CO2 a tek na kraju prehrana. Ipak da znas, upustas se u veoma zajebane vode, jer je po meni teze uzgajati bilje koje ce da izgleda prvoklasno nego ribe.

Offline miksajlo

• Član
  • Banovan korisnik
« Reply #7 on: 15 December, 2008, 23:50:01 »
Pa prva i osnovna stvar, kao i kod riba, je da znaš latinski naziv vrsta. Treba da gledaš one vrste koje imaš mogućnosti da nabaviš, dobiješ ili kupiš. Zatim se i dobro raspitaš o njihovim prohtevima.
Ima tu mnogo da se priča.
Ovo je forum sa ciklidima, tako da je bolje da posetiš preporučeni sajt, a i mnoge druge koji se bave tom tematikom. Pošto je i držanje bilja hobi kao i cihlidologija.
Srbija je večna dok su joj deca verna !

Offline Laki_90

• Član
« Reply #8 on: 16 December, 2008, 00:08:58 »
Pa ja sam mislio samo da gajim bilje za sebe a ne za dalju prodaju.Za sada imam limun i jos tri biljke od kojih je jedna jako slicna obicnoj travi samo sto je malo tvrdja.A sto se tice CO2 sutra cu da kupim pa cemo da vidimo kakav je.

Offline Laki_90

• Član
« Reply #9 on: 16 December, 2008, 21:53:46 »
E ovako danas je stavljen CO2 start u aq i sad samo ostaje da cekam da vidim sta ce da bude.A za nima me da li moram da dodajem i neko tecno djubrivo?

Welcome, Guest. Please login or register. Did you miss your activation email?
23 May, 2012, 22:46:56

Login with username, password and session length

RECENT POSTS

RECENT MALI OGLASI

RECENT MORSKA

RECENT ZABAVA

Members
  • Total Members: 1090
  • Latest: Masic
Stats
  • Total Posts: 105665
  • Total Topics: 7305