Welcome, Guest. Please login or register. Did you miss your activation email?
* * *

Aquashop

ciklidi.org « Ciklidaristika « Hrana « Koju hranu preporučujete
Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: Koju hranu preporučujete  (Read 1796 times)
dita71
Član

Malawi and Tanganyika

« on: 24 November, 2008, 18:38:34 »

U akvarijumu od 220 litara imam Neolamprologus leleupe 6 komada,Altolamprologus calvuse 5 komada i Julidochromis regani 7 komada kao i nekoliko muljaša i jednog Ancitrusa,u drugom 30 litarskom bi naselio Lamprologus brevise ili druge manje školjkaše interesuje me vaše mišljenje u vezi ishrane pošto ovde preovladavaju carnivori pored omnivora.
Hteo sam da to bude neka dopunska hrana na bazi spiruline i belog luka(Sera spirulina tabs ili Osi spirulina wafers ili Hikari excel)  i kao osnovnu Sak energy ili Tropikal tanganyika,želim da čujem vaše mišljenje i preporuke,Hvala na odgovoru!
daba
Značajni član

Darko Babić

« Reply #1 on: 24 November, 2008, 19:24:29 »

Nije tema - ali mislim da ti muljaši vrlo lako mogu ostati bez očiju.Ove zverčice nekada imaju želju da se tako zabavljaju !
ALFA
Napredni član

« Reply #2 on: 24 November, 2008, 23:16:03 »

Ja moje tanganjikance hranim sledecim hranama:
-Tetra Prima
-HIKARI CICHLID baby pallet
-tanganjika listice
-neke serine granulice(bacio sam kesicu pa ne znam tacno ime, uglavnom na njima je nacrtan diskus)
- JBL-ova GRANA cichlid (za mesojede)

P.S.  leleupi ili julidochromisi kad budu u fazi mresta unakazice ti muljase!
Duki
Administrator
Veoma napredan član

Wildfang Novi Sad

« Reply #3 on: 25 November, 2008, 09:43:37 »

Tetra discus...

C.C.A.
ALFA
Napredni član

« Reply #4 on: 25 November, 2008, 13:38:21 »

Tetra discus...
Zaboravih to da napisem!  smiley
dita71
Član

Malawi and Tanganyika

« Reply #5 on: 27 November, 2008, 15:52:51 »

Hvala svima na odgovoru.Tetra diskus sam dobio od Marka-homosapiensa,a kupio sam još i Vitakraftov Cichlid green(immun aktiv granule)potapam ih i ciklidi jednostavno polude za tim.Uzeo sam i Sera FD Artemia shims(presovana) Sera spirulina tabs i Tetra pro colour.

Juče sam napravio i smesu od junećeg srca 300gr(čisto bez žilica i masnoća)oslić fileti čisti 250gr.dagnje očišćene 200gr.u tu smesu koju sam samleo 2x u mašini za meso dodao sam i 6 tableta spiruline,300gr poparene blitve,2 šargarepe kuvane,parče bundeve kuvane,pola banane,kašiku pšeničnih klica,kašiku sojinih ljuspica,2kašikice ribljeg ulja,20 kapi multivitamina,1kašikica aleve paprike slatke,2 kašike tetramina,izrendao 5 češanja belog luka.Svu tu smesu sam dobro umesio i tome dodao prethodno umućeno žumance sa 1 kesicom želatina i malo vode.Još malo promešao i masu razdelio u kesice(pravio ploče kvadratne)pa sve u zamrzivač.
Malo sam dao ciklidima,nastala je prava pometnja u akvarijumu(mislim da su jeli kao nikad do sad)Nisam im dao količinski mnogo već je to dosta kalorično pa sam bio oprezan u davanju te hrane koju nameravam da im dajem 2 do 3 puta nedeljno.
Pozdrav!
Pages: [1]   Go Up
  Print  

Jump to:  

User

Welcome, Guest. Please login or register. Did you miss your activation email?
09 February, 2012, 01:08:26

Login with username, password and session length

Stats

Members
Stats
  • Total Posts: 102730
  • Total Topics: 6993
  • Online Today: 64
  • Online Ever: 450
  • (01 July, 2007, 15:19:12)
Users Online
TinyPortal v1.0 beta 4 © Bloc