Welcome, Guest. Please login or register. Did you miss your activation email?

Aquashop

Author Topic: skoljke puza  (Read 4961 times)

Offline ALFA

• Napredni član
skoljke puza
« on: 18 November, 2008, 22:37:18 »
pozdrav svima, zapravo zanima me koja je pogodna velicina skoljke za A. compressicepse, da li i muzjak ulazi u skoljku ili samo zenka,  tek treba ribe da ubacim u akv 5 komada pa me zanima i broj i velicina skoljki, mozda je ovo debilno pitanje ali meni znaci da ne bi posle opet buckao i gurao ruke to me izludjuje ,ako su skoljke neadekvatne, a doticne ribe nikad drzao nisam?  :)
evo slike nekih skoljki sto ja posedujem, pa koja velicina bi zapravo odgovarala? pozzz 

Offline Bojko

• Konsultant
  • Veoma napredan član
Re: skoljke puza
« Reply #1 on: 19 November, 2008, 06:09:12 »
Pa te školjke su prevelike.Puževe kučice puža, koje su oko nas su dobre,dakle ideš u šumu i kupiš kučice.

Offline nedara

• Administrator
  • Veoma napredan član
  • C.C.A. Novi Sad
« Reply #2 on: 19 November, 2008, 08:52:36 »
U takve spiralne kućice morskog (ili jezerskog) puža se uvlače ženke. Pošto su one male, ne treba im velika kućica. Mislim da je odgovarajuća veličina, kao lopta za tenis, mada ima slučajeva da se ženke uvlače i u znatno veće a i u manje.

Savetovao bih ti da ne ubacuješ kućice morskog puža, to su ove koje imaju bodlje, izdužene su i imaju narandžastu unutrašnjost. Bolje je da nađeš jezerske, one su loptastije i nemaju bodlje...u prirodnom okruženju u jezeru Tanganjika ima samo takvih.
Cichlidae   Canidae   Cactaceae

Offline Vlada_ns

• Značajni član
  • C.C.A.
« Reply #3 on: 19 November, 2008, 09:05:41 »
Mislim da ti je najbolje da stavis ovakve skoljke... precnika su oko 10cm i stvarno prirodno izgledaju u aq (meni se morske skoljke u ciklidnim akvarijumima uopste ne svidjaju).

Offline ALFA

• Napredni član
« Reply #4 on: 19 November, 2008, 09:34:04 »
Vidis ni meni se morske skoljke u akvarijumima uopste ne svidjaju, ali ja nemam druge i ne znam gde da nadjem, i meni se svidja vladane takva skoljka ko tvoja ali uzalud sam trazio, NEMA! Problem sa multifasciatusima sam lako resio, izasao u dvoriste i nasao puzeve!
Da li neko zna gde se to moze kupiti, ili da li neko ima visak na prodaju-poklon, sta god?
hvala  :) pozzz

Offline cerebrum

• Član
« Reply #5 on: 19 November, 2008, 10:03:20 »
Meni kucice puzeva i skoljki uopste ne deluju prirodno u akvarijumu (mozda zato i nisam ubacio skoljkase u akvarijum).
U svakom slucaju, letos u Grckoj, imao sam ogroman izbor najrazlicitijih velicina i boja kucica morskih skoljki (cena: 0,6-8EUR ali velika vecina je bila za 1EUR)

Offline ALFA

• Napredni član
« Reply #6 on: 19 November, 2008, 10:12:47 »
Morske imam! Trazim slatkovodne skoljke puza!

Offline silwert

• od danas drzim i japanke
  • Veoma napredan član
  • F0
« Reply #7 on: 19 November, 2008, 11:03:03 »
izbaci amazonca iz skoljke

Offline Vlada_ns

• Značajni član
  • C.C.A.
« Reply #8 on: 19 November, 2008, 11:35:45 »
Vidis ni meni se morske skoljke u akvarijumima uopste ne svidjaju, ali ja nemam druge i ne znam gde da nadjem, i meni se svidja vladane takva skoljka ko tvoja ali uzalud sam trazio, NEMA!
Da li neko zna gde se to moze kupiti, ili da li neko ima visak na prodaju-poklon, sta god?
hvala  :) pozzz

Ja sam Vlada a ne Vladan  :D Te skoljke mozes kupiti u prodavnicama Bozen kozmetik ako postoje negde u tvojoj okolini. Ovde kod nas u NS ima i cena je bila 65din po komadu ako se dobro secam. Bilo je vise velicina a ovo na slici je jedna od vecih... Nadam se da ces uspeti da nadjes, ako ne uzece neko od nas odavde pa cemo ti poslati  ;)

Offline ALFA

• Napredni član
« Reply #9 on: 19 November, 2008, 15:13:51 »
Izvini za "Vladan" permutovao sam  :D Ja sam iz Bg-a, ima i kod nas Bozen, a dobio sam informaciju i za jos jedno mesto, pogledacu, pa ako ne nadjem, javicu se povodom toga! :) hvala! pozzz

E jos jedna stvar, na 5-6 A. compressicepsa jel potreban isti broj skoljki ili vise?

Welcome, Guest. Please login or register. Did you miss your activation email?
23 May, 2012, 22:19:52

Login with username, password and session length

RECENT POSTS

RECENT MALI OGLASI

RECENT MORSKA

RECENT ZABAVA

Members
  • Total Members: 1090
  • Latest: Masic
Stats
  • Total Posts: 105661
  • Total Topics: 7305