Welcome, Guest. Please login or register. Did you miss your activation email?
* * *

Aquashop

ciklidi.org « Ciklidaristika « Hrana « hranjenje multifasciatusa
Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: hranjenje multifasciatusa  (Read 2131 times)
ALFA
Napredni član

« on: 01 November, 2008, 20:15:41 »

....ljudi neka mi neko oda tajnu kako da hranim ove zentare multifasciatuse....dobicu popizditis!!!!
Znaci pridjem akvarijumu štura u školjke, sacekam par min. ono se kao oslobode, kako stavim ruku iznad akvarijuma i ubacim hranu ono opet štura, hrana pola padne pola ono sto pluta kad izadju pojedu i to samo ono sto prodje pored njih, u pitanju su listici, jedino to sporo tone, na smem da se usudim neke granule da bacim, e sad ne znam da li oni pokupe to sto je palo u toku dana ili ne...!! Mislim ne znam sta vise da radim, uvek imam utisak da su malo jeli i da polovina hrane koju ubacim zagadi vodu  angry  jbt... jedino da napravim neku "teledirigovanu hranilicu"  :blink:
Bojko
Konsultant
Veoma napredan član

« Reply #1 on: 01 November, 2008, 20:34:29 »

Lističi nisu najbolja hrana za njih.U njihovoj je prirodi, da se oni ne miču puno od kučica.Prema tome treba za njih hana koja brzo tone.No ako si u mogućnosti nabavke smrznute /Cyclops, Atemija/ probaj sa tom hranom i mislim, da če to biti pravo rešenje.
ALFA
Napredni član

« Reply #2 on: 01 November, 2008, 20:48:03 »

Hvala Bojko! Zapravo listice im dajem zato sto sam video da ih jedu, a i najmanje prljaju vodu, imam i HIKARI CICHLID (baby pellet) koje prethodno natopim, brzo potonu ali dok to tone multi. su u skoljkama i nemam pojma da li su to posle pojeli...a to obicno negde zapadne, i kao sto sam rekao uvek imam utisak da nista nisu jeli i to me izludjuje skroz!!! Dao sam im u par prilika hikari i sedeo sam 45 min pored akvarijuma, oni izasli plivaju, "cackaju" se medjusobno, ludiraju a hranu sto je pala na dno ni da pipnu...! >angry
Videcu da nabavim to sto si mi napisao pa cu da probam! 
silwert
od danas drzim i japanke
Veoma napredan član

F0

« Reply #3 on: 01 November, 2008, 21:38:10 »

imam i HIKARI CICHLID (baby pellet)
pa koliki su ti ciklidi kada im dajes bebecu hranu

ALFA
Napredni član

« Reply #4 on: 01 November, 2008, 21:52:53 »

http://ciklidi.org/forum/index.php/topic,4849.0.html
 pa kad se natopi, ona "nabubri", mislim da je sto se tice velicine za multifasciatuse sasvim dovoljna! smiley jos samo da hoce da je jedu, mozda i hoce kao sto sam napisao, ali ja ih nisam video na delu  :unsure:! pozzz
silwert
od danas drzim i japanke
Veoma napredan član

F0

« Reply #5 on: 01 November, 2008, 21:56:47 »

pa ako hrane nema u okolini znaci da je jedu

ALFA
Napredni član

« Reply #6 on: 01 November, 2008, 21:59:14 »

i ja se to iskreno nadam!  smiley
nedara
Administrator
Veoma napredan član

C.C.A. Novi Sad

« Reply #7 on: 01 November, 2008, 22:20:10 »

Samo se opusti i pusti njih da žive, sigurno neće ostati gladni!

Cichlidae   Canidae   Cactaceae
ALFA
Napredni član

« Reply #8 on: 02 November, 2008, 00:15:26 »

pa tako i ja kontam, mora da jedu kad ogladne a hrana im ispred nosa....nego definitivno sam ja navikao da ciklidi zderu kao ludi a kad sam se sa ovim susreo sipak, oprezni su do koske...joj kad bi me samo video koje sve taktike sprovodim dok im dajem hranu a da ne zbisu istovremeno u skoljke...hahaha pa umro bi mi od smeha...ponekad se i sam sebi smejem...a to samo zbog toga da ih vidim kako jedu nesto drugo sem listica  cheesy cheesy
ALFA
Napredni član

« Reply #9 on: 27 November, 2008, 17:52:03 »

malo su se oslobodili, ali samo malo, polako pridjem akvarijumu, ubacujem po malo hrane(granula) i to je to...inace sad zderu, kad se malo odaljim od akv kupe sve zivo i sa dna i sa povrsine, samo ne treba preterivati sa klopom posto ne jedu mnogo!  smiley
Pages: [1]   Go Up
  Print  

Jump to:  

User

Welcome, Guest. Please login or register. Did you miss your activation email?
09 February, 2012, 00:46:05

Login with username, password and session length

Stats

Members
Stats
  • Total Posts: 102728
  • Total Topics: 6993
  • Online Today: 64
  • Online Ever: 450
  • (01 July, 2007, 15:19:12)
Users Online
TinyPortal v1.0 beta 4 © Bloc