Welcome, Guest. Please login or register. Did you miss your activation email?

Aquashop

Author Topic: Africki potok  (Read 10693 times)

Offline cerebrum

• Član
Africki potok
« on: 24 October, 2008, 22:16:16 »
Ovo je nastavak price iz teme http://ciklidi.org/forum/index.php?topic=4606.msg58571;topicseen#new, i ujedno moj prvi ozbiljan ciklidarijum (nedara ga je krstio)

Dakle akvarijum danas izgleda ovako.
Dimenzije: 70x45x45 = 140l
Moravski pesak, kamenje sa Jastrebca i niska cesmovaca.
Filtracija: TOP filter trenutno bez sundjera

Biljke: Anubias barteri v. barteri i Sagittaria subulata.

Ribe: trenutno par matorih ksifo ljubavnika, a u planu 20-ak riba i to,
Labidochromis caeruleus
Pseudotropheus socolofi
Pseudotropheus saulosi
Pseudotropheus elongatus mpanga

E a sad pitanja:
Planiram da nabavim sledece: TETRA DISCUS 1L/300gr i EASYFISH SPIRULINA (LISNATA) 1L/200gr.
Da li odmah da kupim od svega po veliko pakovanje i da li je to dobar i dovoljan izbor?
Da li bi trebalo da izvrsim neke promene u vezi enterijera?
Da li bi trebalo jos nesto da uradim u sledecih 10-15 dana dok ne kupim ribe?

Offline ALFA

• Napredni član
Re: Africki potok
« Reply #1 on: 24 October, 2008, 23:51:47 »
lep akvarijum, lepe si i ribe odabrao, mada sam ja vise za neko oblo kamenje boje slicne boji peska ali to je stvar ukusa  ;) jedino ova trava...ne znam da li ce preziveti, meni je saulosi bukvalno sve iskidao po akvarijumu, anubiju verovatno nece dirati ali samo stare listove, dok mlade listove-pupoljke ce jesti ili sta vec i na kraju ce se biljka osusiti...mada mozes da probas  ;) pozzzz

Offline Ciklid Gile

• Veoma napredan član
  • Igor Ranković
« Reply #2 on: 25 October, 2008, 00:12:20 »
Divan akvarijum, ali mi nekako dekoracija vise prilici tanganjikancima... Mada nista nece faliti ni malawi ciklidima... Samo ce ti cini mi se ta sagitaria stradati, ako ne direktno (pojesce je), onda ce je otkopavati redovno... To mozes da izbegnes tako sto ces je zabiti u neki drugi kraj akvarijuma, sto dalje od kamenja koje je na dnu, jer ciklidi obicno kopaju oko i ispod tog kamenja...

Sto se tice hrane, to ce biti dobra kombinacija, ali to je ukuono pola kile hrane :) sto je mislim dovoljno za nekih godinu dana... Ako ti je bolja cena na tu kolicinu, uzmi, mislim da nije problem da hrana stoji toliko...

E da i pazi da ti se ne izmreste ksifoi! ;)

P.S. Interesantno kako 2 ozbiljna primerka anubie doprinesu celokupnom uredjenju akvarijuma... :)
Srecan je dan kad sam nasmejan ko kreten.

Offline nedara

• Administrator
  • Veoma napredan član
  • C.C.A. Novi Sad
« Reply #3 on: 25 October, 2008, 01:09:08 »
Slažem se sa Giletom, ovo uređenje bi (s'obzirom i na dimenzije aq) odlično leglo nekim Tanganjikancima...razmisli o tome!
Cichlidae   Canidae   Cactaceae

Offline kondrlja

• Napredni član
« Reply #4 on: 25 October, 2008, 01:48:51 »
Odlican AQ, ali ce ti ta Anubija stradati kroz neki 6 meseci, dok ribe ne odrastu

Offline Bojko

• Konsultant
  • Veoma napredan član
« Reply #5 on: 25 October, 2008, 08:49:29 »
Ako si odlučio imati bilje ,onda treba oko sagitarije staviti kamenčiča, da tamo ne bih kopali.
Što se posade tiče, ja bih na tvom mestu odabrao samo dve vrste.To je mali akvarij i kao takvog treba prihvatiti.Naime u tvom spisku ima čak tri vrste iz grupe Pseudotropheus, i to svi mužjaki a i ženke, osim Ps.saulosi plave,nekako to nije baš najbolja kombinacija.Bolje je imati L.caeruleus i još jednu vrsu, sa spiska mi se najviše dopada Ps.socolofi,imačeš plavo-žutu kombinaciju.I ako se odlučiš na dve vrsti ,imaj jih u grupama po 7 komada.
Malawi akvarije jeste interesantan i očima dopadljiv, kad imamo u njemu malo vrsta sa povečom grupom, nego puno vrsta sa malo jedinki.

Offline cerebrum

• Član
« Reply #6 on: 25 October, 2008, 11:22:18 »
Ovo je bila jedna anubia od oko 40cm pa sam je isekao na dva dela. Bojko ozbiljno razmisljam da smanjim broj vrsta ali sam potpuno neodlucan i uzeo bih vrste koji bi eventualno anubiju ostavilo na miru. Za sagit. me bas briga i onako je svake druge nedelje bacam u djubre koliko se razmnozava.
U svakom slucaju imam jos vremena da razmislim oko riba. Xifo se vec izmerestila a admiralov savet da pustim ribe je i resio problem sa infuzorijom pa je sad voda mnogooo bistrija, skoro da je u potpunosti nestala "magla".
Kako se demasoni ophode prema biljkama jer su oni stvarno lepi u nekom manjem jatu?
Zasto mislite da bi anubia stradala, ona je u ovakvoj vodi veoma dobro napredovala, jedino ako ne mislite da ce ribe da je uniste.

Offline dr.Lucky

• Veoma napredan član
    • Sve o MUŠIČARENJU na jednom mestu
« Reply #7 on: 25 October, 2008, 11:28:40 »
Dobar ti je akvarijum druze Toni.
Labidochromis caeruleus
Pseudotropheus socolofi
Samo te dve vrste stavi i neces zazaliti. Obe su monomrfne, a kombinacija zute i plave jednostavno ubiva na mestu  8)
Is it wrong to be strong Brotherhood

Treba kupiti semenke, jer one oće semena

Offline kondrlja

• Napredni član
« Reply #8 on: 25 October, 2008, 13:17:05 »
Kako se demasoni ophode prema biljkama jer su oni stvarno lepi u nekom manjem jatu?
Zasto mislite da bi anubia stradala, ona je u ovakvoj vodi veoma dobro napredovala, jedino ako ne mislite da ce ribe da je uniste.

Pa barem kod mene je tako, nisu dirali anubiju dok su bili mali, a kasnije su jeli samo mlade listove, tj, uniste ih dok su jos pupoljci. Tako da biljka ne moze da se obnavlja, stari listovi polako umiru i anubija nestaje iz mbuna akvarijuma u svakom sluvaju

Offline Bojko

• Konsultant
  • Veoma napredan član
« Reply #9 on: 25 October, 2008, 13:31:56 »
Bilje nekako i ne ide uz M'buna ciklide.Sad neki kažu, da M'bune hrane bogatom hranom na bilnoj bazi, pa jim bilje ne diraju, dok drugi hrane ko svi, pa jim bilje opet ne diraju, dok trečima bilo kako da ih hrane  unište bilje.Stvarno jeste zanimljivo, zašto tako uništavaju bilje, možda je to zbog zelene boje.
Svakako M'buna akvarij jeste akvarij gdje su glavni ciklidi.

Welcome, Guest. Please login or register. Did you miss your activation email?
23 May, 2012, 22:08:51

Login with username, password and session length

RECENT POSTS

RECENT MALI OGLASI

RECENT MORSKA

RECENT ZABAVA

Members
  • Total Members: 1090
  • Latest: Masic
Stats
  • Total Posts: 105659
  • Total Topics: 7305