Welcome, Guest. Please login or register. Did you miss your activation email?

Aquashop

Author Topic: Odabir ciklida  (Read 9075 times)

Offline miticdjd

• Administrator
  • Početnik
Odabir ciklida
« on: 15 October, 2008, 20:37:43 »
Poz,

Sada imam u svom akvarijumu od 120l zivorotke ali odlucio sam i zelim da cuvm ciklide. Pa me zanima koje bih ciklide mogao da ubacim u tu zapreminu.

Gledao sam neke slike i izuzetno mi se svidja PSEUDOTROPHEUS SAULOSI ali neznam da li bi mogli kod mene u akvarijum. Ovo ce mi biti prvi put da cuvam ciklide i dosta malo znam o njima ove sam izabrao zato sto mi se svidjaju kako izgledaju.

Jos nesto kada budem ubacivao ciklide da li moram da menjam vodu ili mogu da zadrzim ovu samo da izvrsim promenu dekoracije, unesem neko krupnije kamenje i tako to?

Offline vladan

• Banmaster
  • Veoma napredan član
  • Vladan Stojanovic
    • Judo club Partizan
Re: Odabir ciklida
« Reply #1 on: 15 October, 2008, 20:47:55 »
Promeni dekoraciju i pola vode i onda mozes da ubacis saulosije.To jeste mali akvarijum ali mislim da moze jedno jato saulosija od dva muzjaka i desetak zenki.

Offline miticdjd

• Administrator
  • Početnik
« Reply #2 on: 15 October, 2008, 20:57:42 »
A jel zna neko gde mogu ove ribetine da se nadju u Nisu? Ako naravno nije reklama.

Offline ALFA

• Napredni član
« Reply #3 on: 15 October, 2008, 22:29:18 »
moj savet ti je da vidis jos neku vrstu....nemoj da punis akvarijum samo sa saulosijem, 100% ces nakon kratkog vremena pozeleti jos neku ribu...lepo pogledaj malawi ciklide i razmisli, mali je akv. ali moze jedno tri vrste sa po jednim muzijakom i tri-cetri zenke, naravno neke malo manje agresivne vrste!...pa kad porastu da ih selis u nesto vece  ;)
 E sad ubaci malo kamenja, slozis neku pecinicu, travu izbaci jer ce je iseckati (pogotovo saulosi - moje iskustvo) ali ti probaj ako ti se bas hoce :)....
Moras da imas jaku filtraciju, (veliki protok kroz filter)....mislim procunjaj malo po forumu bukvalno sve pise... :)
pozzzz....

Offline miticdjd

• Administrator
  • Početnik
« Reply #4 on: 15 October, 2008, 22:37:13 »
A recimo koju kombinaciju bih mogao da napavim za ovaj akvarijum. Mislim na malawi.

Offline ALFA

• Napredni član
« Reply #5 on: 15 October, 2008, 22:55:11 »
ja imam u 100l :  saulosi (1m i 2z), maingano( 1m i 4z) i joanjohnsonae(1m i 1z) i mbambe (1m i 1z) i nisam imao nekih problema do sad...  :D
e sad pogledaj malo sta ti se svidja pa pitaj...tesko ce neko nesto konkretno da ti preporuci kad ima jako puno vrsta...zavisi sta ti se svidja... :)

Offline ALFA

• Napredni član
« Reply #6 on: 15 October, 2008, 23:05:52 »
evo ti neki malo manje agresivni ciklidi a i cesti po prodavnicama pa vidi...:
-Labidochromis sp. "Perlmutt"
-Labidochromis caeruleus
-Pseudotropheus demasoni (agresivni unutar vrste pa ti na 1 m. treba min. 4 z.)
-moze i Pseudotropheus saulosi...
...ima tu jos dosta ali ja nemam iskustva sa ostalima... :) pozzz

Offline miticdjd

• Administrator
  • Početnik
« Reply #7 on: 15 October, 2008, 23:09:04 »
Hvala Alfa pogledacu da vidim te vrste a moram i da pogledam po prodavnicama gde ih ima uopste ciklida (Ja u Nisu nisam video ni jednu prodavnicu sa ciklidima do sada).

Offline Duki

• Administrator
  • Veoma napredan član
  • Wildfang Novi Sad
« Reply #8 on: 15 October, 2008, 23:10:25 »
Slobodno stavi recimo tri vrste po 4-5 koamda, naravno neke sitnije mbune...
C.C.A.

Offline ALFA

• Napredni član
« Reply #9 on: 15 October, 2008, 23:24:32 »
Hvala Alfa pogledacu da vidim te vrste a moram i da pogledam po prodavnicama gde ih ima uopste ciklida (Ja u Nisu nisam video ni jednu prodavnicu sa ciklidima do sada).
ma nema na cemu ;) sacekaj jos malo, mozda ti neko iskusniji preporuci nesto konkretnije i bolje, od mene toliko, a sto se tice prodavnica stvarno ne znam tu kod tebe u okolini da li ima nesto, a ne znam ni da li sme ovde da se reklamira neka prodavnica...mislim nisam siguran! :) pozzz

Welcome, Guest. Please login or register. Did you miss your activation email?
23 May, 2012, 22:03:39

Login with username, password and session length

RECENT POSTS

RECENT MALI OGLASI

RECENT MORSKA

RECENT ZABAVA

Members
  • Total Members: 1090
  • Latest: Masic
Stats
  • Total Posts: 105659
  • Total Topics: 7305