Welcome, Guest. Please login or register. Did you miss your activation email?

Aquashop

Author Topic: pitanja pocetnika  (Read 1681 times)

Offline grisha

• Član u razvoju
  • **
pitanja pocetnika
« on: 31 October, 2004, 00:36:45 »
pocetnik sam kada je rec o ciklidima. interesuje me koje vrste ciklida mogu da idu u zajednicki akvarijum sa raznim pseudotropheus-ima. koliki bih optimalan broj ciklida mogao da drzim u akvarijumu od 200l i zanima me da li da koristim spoljni filter ili da probam sa nekim od jacih unutrasnjih, ako postoje za tako veliki akvarijum.razmisljao sam da u akvarijumu ukombinujem zute ciklide sa pseudotropheus-ima, da li je bitno koji rod pseudotropheusa moze sa njima da se kombinuje.  :-D

Offline Silvester

• Veoma napredan član
Re:pitanja pocetnika
« Reply #1 on: 31 October, 2004, 01:25:40 »
Cao, Grisho. Welcome.
Sto se tice tvojih pitanja, pokusacu da ti pomognem, s napomenom da ces morati da das jos neke informacije: da li vec imas spoljnji filter, sta podrazumevas pod spoljnjim filterom (pretpostavljam da je u pitanju prelivni sa 2-3 komore, ali ipak...), da li si vec nabavio neke pseudotropheuse ili ti je to tek namera?
Unutrasnji filter za aq te velicine postoji. U svakom slucaju ja mislim da ti je mozda najbolje da iskombinujes taj spoljasnji i da ubacis jedan unutrasnji (Atman ili Aqua L ili ...). Bitno je da protok i filtracija budu sto bolji. Kad malo vise saznas o aq videces da to uopste nije veliki aq kako ti se cini u ovom momentu. Ja to iz licnog iskustva govorim.
Sto se tice pseudotropheusa mogu ti reci da vaze za agresivnije ciklide. Ali ne svi. Ja u svom aq imam dve vrste (acei i flavus) i nisu pokazali neku veliku agresivnost, a drzim ih sa caeruleusima (nema riba koje su vise zute nego oni) koji vaze za jedne od najmirnijih malawijaca. Kazu da su demasoni i elongatusi malo vise agresivni, ali i to se resava ubacivanjem veceg jata, od jedno 6-7 komada. Nadam se da si procitao da kod svih ciklida ide 1 muzjak na vise zenki.
Broj ciklida u aq je relativna stvar. Ja u mom od 160 l imam nekih 20-ak. I za sada su, da kucnem u drvo, super. Vodu im menjam jednom nedeljno po 1/3. Kazu da veci broj smanjuje agresivnost, ali nemoj preterivati. :-D
Nadam se da sam ti pomogao bar malo. a za ono sto je ostalo nedoreceno slobodno pitaj. Do tada ce se ukljuciti i ostali strucnjaci, pa ce biti mnogo vise informacija. Ti u svakom slucaju daj one podatke koje sam naveo na pocetku teksta i mocicemo mnogo bolje da ti pomognemo.

Welcome, Guest. Please login or register. Did you miss your activation email?
23 May, 2012, 21:57:49

Login with username, password and session length

RECENT POSTS

RECENT MALI OGLASI

RECENT MORSKA

RECENT ZABAVA

Members
  • Total Members: 1090
  • Latest: Masic
Stats
  • Total Posts: 105659
  • Total Topics: 7305