Welcome, Guest. Please login or register. Did you miss your activation email?

Aquashop

Author Topic: Malawi Bloat  (Read 13150 times)

Offline paleoglodit

• Početnik
  • *
Re: Malawi Bloat
« Reply #30 on: 06 November, 2008, 18:13:10 »
Da ali ja sam u Grckoj pa mozda tog leka nema pod tim nazivom. Treba mi naziv aktivnog sastojka ako nekome nije tesko da pogleda u uputstvu leka.Samo tako mogu da ga trazim.
Thanks

Offline Ciklid Gile

• Veoma napredan član
  • Igor Ranković
« Reply #31 on: 06 November, 2008, 18:43:28 »
Mislim da je u pitanju Metronidazole...
Srecan je dan kad sam nasmejan ko kreten.

Offline paleoglodit

• Početnik
  • *
« Reply #32 on: 06 November, 2008, 20:15:14 »
E ako je to ja to imam pod nazivom Flagyl
Hvala svakako

Offline ultrashmele

• Značajni član
  • Na tabeli druga - u srcu prva!
« Reply #33 on: 06 October, 2009, 13:54:42 »
Moje iskustvo...Pazario sam 8 Copadichromisa. Kada su stigli preventivno sam ih provukao kroz octozin. Sve je bilo sjano i bajno prvih mesec dana, rastu, jedu, plivaju..Potom sledi selidba u veci akvarijum i pocinju problemi tj bloat. Primetio sam uvece da dva ne jedu i odmah sutradan sam ubacio octozin i tretirao ceo akvarijum. Kako nije bilo boljitka opet sam ponovio octozin u kombinaciji sa bactoput directom. Jedan capnuo..Potom krece tretman sa orvagilom, fmc-om i gorkom soli....jos jedan capnuo...novi tretman octozinom i clautom..jos jedan uginuo....ponovo octozin i jos jedan manje.

Dakle, ukupno su prosli kroz pet tura octozina, jednu turu orvagila sa fmc-om, jednom claout i jednom bactopur direct-4 uginula a 4 i dalje ne jedu..

Zakljucak-ne treba leciti bloatovane ciklide. Treba voditi racuna o uzrocima bloata sto je kod mene najverovatnije bila kombinacija stresa zbog preseljenja u novi akvarijum, nedovoljno formiran filter, ispustanje hlorida u akvarijum iz smole koja je u filteru i pojacana ishrana.

Sada sam smolu izvadio, vodu menjam 2x nedeljno, koristim odstranjivace hlora, manje hranim ribe i pratim...

Offline drlessa

• Veoma napredan član
  • F0
« Reply #34 on: 06 October, 2009, 14:41:37 »
Interesantan slučaj si imao, ali baš, baš...

Da li si 100% siguran da je u pitanju bloat? Možda ih je nešto drugo zakačilo!? Mada, s druge strane FMC ubija neverovatno velik brojm štetnih (a i korisnih materija), on bi majku mu trebalo da zaštiti ribe od svakojakoh infekcija...   :sad:

Moram priznati da sam iznenađen nedelovanjem lekova.  :sad:

Reci mi gde si nabavio ribe, da li od "pouzdanog" dobavljača, koliko su stare bile i sl.?? To ne mora previše toga da znači ali...ko zna...

F0

Fact:
Sexfasciatusi se sexaju i onda dobijemo male sexfasciatuse.
Multifasciatusi se ne sexaju, jer kad bi se sexali opet bi dobili male sexfasciatuse....
Multifasciatusi se multaju!!!!

Offline ultrashmele

• Značajni član
  • Na tabeli druga - u srcu prva!
« Reply #35 on: 06 October, 2009, 15:11:51 »
Nabavio sam ih od proverenog dobavljaca, iz Nemacke su. Mlade ribe, stigle su na oko 4-5 cm a kod mene porasle na oko 5-6 cm. Povuceni su, u cosku ili oko kamenja, ne pokazuju zelju za hranom ili je odmah ispljunu, izmet u vidu dugackog belog konca...

Pre nedelju dana sam testirao vodu tj sve moguce parametre, cak i amonijak, i sve je savrseno..

Offline woody

• Značajni član
« Reply #36 on: 18 April, 2012, 20:57:08 »
...a kad primetimo da riba ima tanak izmet, postane po malo plasljiva i nesto mirnija, izgubi apetit, ali se NE NADUVA, da li bi to mogao biti sindrom bloata ili nesto drugo, ili možda početni stadijum bloata?
Teraj lagano i drž' desno

Offline smcm5

• Član u razvoju
  • **
« Reply #37 on: 19 April, 2012, 09:37:40 »
Nabavio sam ih od proverenog dobavljaca, iz Nemacke su. Mlade ribe, stigle su na oko 4-5 cm a kod mene porasle na oko 5-6 cm. Povuceni su, u cosku ili oko kamenja, ne pokazuju zelju za hranom ili je odmah ispljunu, izmet u vidu dugackog belog konca...

crijevni paraziti,simptomi ti na to ukazuju(izmet koncast bijel,povucene,slabo jedu)99% nazalost,morace ti van u akvarijum manji i lijecenje nadji na netu sta kako ,uspijesno se lijeci,terapija se ponavlja za mjesec dana

Pre nedelju dana sam testirao vodu tj sve moguce parametre, cak i amonijak, i sve je savrseno..

Offline woody

• Značajni član
« Reply #38 on: 21 April, 2012, 00:23:27 »
...znači crevni parazit, a kako se to leći?
Teraj lagano i drž' desno

Welcome, Guest. Please login or register. Did you miss your activation email?
23 May, 2012, 21:53:00

Login with username, password and session length

RECENT POSTS

RECENT MALI OGLASI

RECENT MORSKA

RECENT ZABAVA

Members
  • Total Members: 1090
  • Latest: Masic
Stats
  • Total Posts: 105659
  • Total Topics: 7305