Welcome, Guest. Please login or register. Did you miss your activation email?

Aquashop

Author Topic: Malawi Bloat  (Read 13150 times)

Offline capara

• Značajni član
Re: Malawi Bloat
« Reply #20 on: 13 December, 2006, 23:30:21 »
Proso je treci dan od promene vode gde sam lecio ribe, carleusi se i dalje pomalo ceskaju od stena ali nema vise belog izmeta i poceli su mnogo normalnije da plivaju za razliku od predhodnih 3-4 dana.Souluse koje sam imao su uginuli, sem jedne ribe koja je medju njima bila najmanja je prezivela.
Dali za koji dan da ponovim isti tretman lecenja ili je ovo bilo dovoljno.Znam iz iskustva da se crevni paraziti kod Diskusa tesko lece i veoma dugo.Desava se u vise slucajeva da se bolest samo privremeno zaleci i kad dodje do nekog stresa pada imuniteta riba se ponovo razboli.
Kako sa sigurnoscu da znam da su ribe izlecene....

Offline capara

• Značajni član
« Reply #21 on: 18 December, 2006, 01:14:00 »
Hvala na odgovorima.................

Offline Brca

• Značajni član
  • S.S.K.
« Reply #22 on: 24 December, 2006, 17:32:13 »
Mrka kapa sa bloatom!Riba ti je izlecena ako pocne normalno da se ponasa i uzima hranu bez ispljuvavanja,mada se retko "vraca" iz otpisanih...

Offline capara

• Značajni član
« Reply #23 on: 24 December, 2006, 19:43:00 »
Imao sam manji gubitak , svi solousi su uginuli na izgled su bili najzdraviji bez simptoma bloata, i uginulo mi je 2demasona ali sam ostale ribe izlecio i super su sada, jedu kao pirane.Metod koji sam dobio od prijatelja zalecenje je bio veoma uspesan.

Offline piroman

• Gubitnik vremena
  • Samosapacenje me je dovelo do ovde...
    • piroman.rs
« Reply #24 on: 24 December, 2006, 19:51:13 »
Capara,

drago mi je da si saznao uspesan metod od prijatelja, ili ga napisi ovde ili nemoj da posecujes ovaj sajt, nisu potrebni komentari tipa: ja znam ali necu da vam kazem...
Pozdrav
Piroman

Offline capara

• Značajni član
« Reply #25 on: 31 December, 2006, 17:08:07 »
Ja sam za lecenje koristio orvazil 5-7mg po jednom litru vode , tako da sam celokupnu vodu iz akvarija lecio i plus na 12 h topio hranu lisnatu i preko nje rendao tabletu orvazil, sada to nebih mogao tacno da kazem kolko ali dovoljno da lek pokrije hranu, takvu pripremljenu hranu sam davao ribima.
Lek u vodi u akvarijumu stoji 5 dana pa sam zatim promenio 40 posto vode i napravio sam 3 dana pauze bez leka pa sam zatim opet promenio vodu i stavio lek posle terapije zamenio vodu i to je to.......
Jednostavno nisam zeleo da pricam o mom metodu lecenja jer nemam nekog iskustva sa malawi ciklidima mozda nisam kompetentan za takvu pricu jer se pominju samo neki firmirani lekovi za koje nemam pojma, ja sa ovim nasim sto sam mogao da pronadjem orvazilom lecim diskuse pa rekoh ajde da probam .
Ribe su mi se prilikom unosenja u akvarijum preterano cesale pa sam njih prvo lecio od spoljasnih parazita pa zatim sam krenuo sa lecenjem unutrasnjih..Mislim mozda su ribe na sabi vec imale ta sr... pa se kod mene to razmnozilo.... Da kazem da mozda cak kod mojih riba nije bio bloat sem sto su kenjale beli izmet i ceskale se nije bilo niceg vise.....

Offline piroman

• Gubitnik vremena
  • Samosapacenje me je dovelo do ovde...
    • piroman.rs
« Reply #26 on: 23 October, 2007, 05:28:51 »
Evo jednog smesnog artikla o MF BLOAT-u, koji je napisao nas stari "prijatelj" Fredrikce Haglblomce, citajte i smejte se:

http://www.malawimayhem.com/articles_health_03.shtml
Pozdrav
Piroman

Offline paleoglodit

• Početnik
  • *
« Reply #27 on: 06 November, 2008, 18:05:11 »
Da li taj bloat moze napasti i skalare? Ako je odgovor potvrdan da li je to belo govance kao pupcana vrpca siguran simptom? Kolika je smrtnost od ove boleščure? Onako odokativno
Znam da se ovde ne fermaju mnogo skalari ali su ipak i oni nek izndjali "de-mode-ciklidi".... Pa eto.... nadam se nekom odgovoru....

Offline paleoglodit

• Početnik
  • *
« Reply #28 on: 06 November, 2008, 18:08:29 »
Sta sadrzi taj Orvazil? Jel to lek za ljude? 

Offline nedara

• Administrator
  • Veoma napredan član
  • C.C.A. Novi Sad
« Reply #29 on: 06 November, 2008, 18:09:44 »
Neznam šta sadrži, za ljude je al' koristi kako je napisano za ciklide.
Cichlidae   Canidae   Cactaceae

Welcome, Guest. Please login or register. Did you miss your activation email?
23 May, 2012, 21:52:15

Login with username, password and session length

RECENT POSTS

RECENT MALI OGLASI

RECENT MORSKA

RECENT ZABAVA

Members
  • Total Members: 1090
  • Latest: Masic
Stats
  • Total Posts: 105659
  • Total Topics: 7305