Welcome, Guest. Please login or register. Did you miss your activation email?
* * *

Aquashop

ciklidi.org « Ciklidaristika « Bolesti « Malawi Bloat
Pages: 1 2 3 [4]   Go Down
  Print  
Author Topic: Malawi Bloat  (Read 12502 times)
paleoglodit
Početnik
*

« Reply #30 on: 06 November, 2008, 18:13:10 »

Da ali ja sam u Grckoj pa mozda tog leka nema pod tim nazivom. Treba mi naziv aktivnog sastojka ako nekome nije tesko da pogleda u uputstvu leka.Samo tako mogu da ga trazim.
Thanks

Ciklid Gile
Veoma napredan član

Igor Ranković

« Reply #31 on: 06 November, 2008, 18:43:28 »

Mislim da je u pitanju Metronidazole...

Srecan je dan kad sam nasmejan ko kreten.
paleoglodit
Početnik
*

« Reply #32 on: 06 November, 2008, 20:15:14 »

E ako je to ja to imam pod nazivom Flagyl
Hvala svakako

ultrashmele
Značajni član

Na tabeli druga - u srcu prva!

« Reply #33 on: 06 October, 2009, 12:54:42 »

Moje iskustvo...Pazario sam 8 Copadichromisa. Kada su stigli preventivno sam ih provukao kroz octozin. Sve je bilo sjano i bajno prvih mesec dana, rastu, jedu, plivaju..Potom sledi selidba u veci akvarijum i pocinju problemi tj bloat. Primetio sam uvece da dva ne jedu i odmah sutradan sam ubacio octozin i tretirao ceo akvarijum. Kako nije bilo boljitka opet sam ponovio octozin u kombinaciji sa bactoput directom. Jedan capnuo..Potom krece tretman sa orvagilom, fmc-om i gorkom soli....jos jedan capnuo...novi tretman octozinom i clautom..jos jedan uginuo....ponovo octozin i jos jedan manje.

Dakle, ukupno su prosli kroz pet tura octozina, jednu turu orvagila sa fmc-om, jednom claout i jednom bactopur direct-4 uginula a 4 i dalje ne jedu..

Zakljucak-ne treba leciti bloatovane ciklide. Treba voditi racuna o uzrocima bloata sto je kod mene najverovatnije bila kombinacija stresa zbog preseljenja u novi akvarijum, nedovoljno formiran filter, ispustanje hlorida u akvarijum iz smole koja je u filteru i pojacana ishrana.

Sada sam smolu izvadio, vodu menjam 2x nedeljno, koristim odstranjivace hlora, manje hranim ribe i pratim...
drlessa
Veoma napredan član

F0

« Reply #34 on: 06 October, 2009, 13:41:37 »

Interesantan slučaj si imao, ali baš, baš...

Da li si 100% siguran da je u pitanju bloat? Možda ih je nešto drugo zakačilo!? Mada, s druge strane FMC ubija neverovatno velik brojm štetnih (a i korisnih materija), on bi majku mu trebalo da zaštiti ribe od svakojakoh infekcija...   sad

Moram priznati da sam iznenađen nedelovanjem lekova.  sad

Reci mi gde si nabavio ribe, da li od "pouzdanog" dobavljača, koliko su stare bile i sl.?? To ne mora previše toga da znači ali...ko zna...

F0

Fact:
Sexfasciatusi se sexaju i onda dobijemo male sexfasciatuse.
Multifasciatusi se ne sexaju, jer kad bi se sexali opet bi dobili male sexfasciatuse....
Multifasciatusi se multaju!!!!
ultrashmele
Značajni član

Na tabeli druga - u srcu prva!

« Reply #35 on: 06 October, 2009, 14:11:51 »

Nabavio sam ih od proverenog dobavljaca, iz Nemacke su. Mlade ribe, stigle su na oko 4-5 cm a kod mene porasle na oko 5-6 cm. Povuceni su, u cosku ili oko kamenja, ne pokazuju zelju za hranom ili je odmah ispljunu, izmet u vidu dugackog belog konca...

Pre nedelju dana sam testirao vodu tj sve moguce parametre, cak i amonijak, i sve je savrseno..
Pages: 1 2 3 [4]   Go Up
  Print  

Jump to:  

User

Welcome, Guest. Please login or register. Did you miss your activation email?
07 February, 2012, 18:05:45

Login with username, password and session length

RECENT ZABAVA

Stats

Members
Stats
  • Total Posts: 102608
  • Total Topics: 6988
  • Online Today: 72
  • Online Ever: 450
  • (01 July, 2007, 15:19:12)
Users Online