Welcome,
Guest
. Please
login
or
register
. Did you miss your
activation email?
Home
Gallery
Help
Search
Calendar
Members
Login
Register
Articles
Ako ste apsolutni pocetnik II
Ako ste apsolutni pocetnik
Da li i ja mogu da gajim ciklide?
Dekoracija Malawi akvarijuma
Ko su ciklidi?
Lazna ikra
Malawi ciklidi i voda
M'buna ciklidi
Mrest Malawi Ciklida
Archocentrus sajica
Cichlasoma (Amphilophus) citrinellus
Convict Cichlid - Cryptoheros nigrofasciatus (Günther, 1867)
Labidochromis caeruleus
Maylandia sp.Msobo
Melanochromis auratus
Neolamprologus multifasciatus
Ophtalmotilapia ventralis
Pseudotrophes sp. Elongatus
Pseudotropheus sp.Red Top ndumbi
ciklidi.org
«
Ciklidaristika
«
Hrana
« Smrznuta hrana
Pages: [
1
]
2
Go Down
« previous
next »
Print
Author
Topic: Smrznuta hrana (Read 4203 times)
ludak
Veoma napredan član
Vracam se!!!
Smrznuta hrana
«
on:
01 June, 2008, 13:00:53 »
Evo jednog recepta.Sastojci:1.govedje srce 1kg
2.filet oslica 300 g
3.pilece belo meso 300g
4.lignje 300g
5.spanac 300g
6.beli luk 2 glavice
7.sargarepa 2-3 kom
8.aleva paprika 2 kasike
9.1 kasica zelatina
10.2 tablete orvagila 400mg.
Radi se ovim redom:
1.govedje srce ocistiti od masnoce i dvaput samleti
2.lignje,oslic,piletinu isto dva puta samleti
3.obariti spanac
4.sargarepe izrendati
5.luk izgnjeciti i dodati zelatin.
6.sve to kratko zalediti i onda iseci na kocke i konacno skroz zalediti.
7.po potrebi kocke vaditi i nozem strugati u aq.
Pozdrav
Vracam se!!!
No.1
Veoma napredan član
Re: Smrznuta hrana
«
Reply #1 on:
01 June, 2008, 15:41:43 »
Razgovarao sam sa covekom koji je zavrsio fakultet o bavi se profesionalno akvaristikom. Znam da mi iz ne znanja i nepoznavanja teorije radimo sve i svasta. Ali kada sam mu rekao da je jedan moj drug profesionalno gajio diskuse /poceli smo neku temu/ i ja mu rekao da je diskuse hranio zamrznutim govedjim rendanim srcem. On mi odgovori :gde si ti video da u prirodi diskusi jedu krave. I onda je poceo neku svoju profesionalno strucnu teoriju objasnjavajuci da to nije adekvatna hrana za diskuse i ostale zbog nekih enzima itd. Ne znam sta vi mislite o ovoj hrani i o ovakvim receptima?
Akvaristika, to je moja ljubav !
admiral
Americki i Azijski moderator
Veoma napredan član
C.C.A. Vršac Milan Petrović
«
Reply #2 on:
01 June, 2008, 16:25:14 »
Quote from: zoran stevanovic 1 on 01 June, 2008, 15:41:43
Razgovarao sam sa covekom koji je zavrsio fakultet o bavi se profesionalno akvaristikom. Znam da mi iz ne znanja i nepoznavanja teorije radimo sve i svasta. Ali kada sam mu rekao da je jedan moj drug profesionalno gajio diskuse /poceli smo neku temu/ i ja mu rekao da je diskuse hranio zamrznutim govedjim rendanim srcem. On mi odgovori :gde si ti video da u prirodi diskusi jedu krave. I onda je poceo neku svoju profesionalno strucnu teoriju objasnjavajuci da to nije adekvatna hrana za diskuse i ostale zbog nekih enzima itd. Ne znam sta vi mislite o ovoj hrani i o ovakvim receptima?
U J. Americi na obalama reka još pre 1 000 000 godina je napravljena fabrika hrane koja je i napravila sve ribe na svetu....
Te ribe su proizvod mašina i kao takve jedu samo hranu koja je fabrički napravljena....
UFfffff...
Kako sam se namučio da smislim ovakvu glupost.
.... vidim da je taj stručnjak lako poverovao u priče menadžera fabrika tipa TETRA, SERA, Hikari.... kako samo njihova hrana ima idealno izbalansirane sastojke koji će uveseliti sve ljubimce koji se hrane njihovim proizvodom... bljak.
Ta priča o kravama je fabrikovana pre 4 godine na ovom sajtu od strane JZH- a .... i ne moraš da okolišaš i da nešto skrivaš, i tobože pokrivaš stručnjaka.
Pitaj malo dikusare da ti odaju recept za pravljenje hrane.....
Dobićeš odgovor:
Pa, znaš to ti je osećaj....
Staviš malo ovog ,onog...ovog....tog... i eto hrane....
Ha, nema recepta dok god ne pojebeš gomilu para što za sastojke , što za ribe koje su bile tvoj lični opitni kunići.....
Ali kad ubodeš recept,a hoćeš ako si spreman na gore pomenute uslove, ribe počinju da ti vraćaju sve pare i svo zadovoljstvo....
Ti sada slušaj porfesionalce ili nemoj....
http://americki-ciklidi.webs.com/
http://americki.ciklidi.rs
nedara
Administrator
Veoma napredan član
C.C.A. Novi Sad
«
Reply #3 on:
01 June, 2008, 16:31:40 »
Ja bi' od prva 4 sastojka dobru večeru napravio a ostale sastojke bi samleo i davao Mbunama.
Cichlidae Canidae Cactaceae
No.1
Veoma napredan član
«
Reply #4 on:
01 June, 2008, 16:44:33 »
Quote from: nedara on 01 June, 2008, 16:31:40
Ja bi' od prva 4 sastojka dobru večeru napravio a ostale sastojke bi samleo i davao Mbunama.
Mogu da se slozim sa Nedarom. Znam priblizno prave recepte z a diskuse od govedjeg srca, nista posebno. Znas kako kazu Admirale, za dobre svinje nema losih pomija
. Slusaj ,covek ima opasno visoko obrazovanje/ne znam koji rece fakultet,dal biologija ili slicno ,slagacu, iz sveta akvaristike, tako da mu verujem sto se tice toga. Potrudicu se da dobijem strucan i adekvatan odgovor. Ne mislim uopste da je poverovao strucnjacima raznoraznih proizvodjaca, ali mi bas ne ide u glavu da se u ovaj recept ubacuje lignja piletina oslic/ Sto ti ne jedes sveze taze ljudsko meso? *Dal si citao Kanibalizam u andima ? - /Prezivjeli !/*
cicko
Značajni član
Banovan korisnik
«
Reply #5 on:
01 June, 2008, 16:54:58 »
zorane stevanovicu 1,lignja,piletina i oslic su najbolji moguci mesni sastojci za riblju hranu.Sta ti tu ne ide u glavu?Jel bi ti cvarke dodao u recept?I ne mozes porediti ljudsku ishranu sa ishranom riba.Koji ti je to fazon sa kanibalizbom i ostalim glupostima( sto ti ne jedes sveze taze ljudsko meso)?A sto ti ne jedes spirulinu?
Tanganyika
admiral
Americki i Azijski moderator
Veoma napredan član
C.C.A. Vršac Milan Petrović
«
Reply #6 on:
01 June, 2008, 16:56:25 »
Nisam čitao ali sam čuo....
Diskusi su omnivore, i nisu takvog moždanog sklopa kao ljudi te nisu ni moralno opterećeni, pa im se dešava da gricnu i po neku ribu ako se nalaze u svom prirodnom staništu.
Vidim da ne znaš što se koristi riba ili rakovi iz morske sredine. Razlog je jednostavan. Ribe u zatočeništvu su osetljivije na parazite zbog toga što njihov imuni sistem ne poseduje odbrambeni sistem a koji poseduju ribe iz divljine...
Meso koje je morskog porekla poseduje parazite koji mogu samo da opstanu u sredini sa velikim nivom sedimenata i soli. takva sredina ne postoju u slatkovodnoj akvaristici te samim tim ti paraziti ne mogu opstati i na taj način ugroziti organizam bilo koje ribe....
http://americki-ciklidi.webs.com/
http://americki.ciklidi.rs
No.1
Veoma napredan član
«
Reply #7 on:
01 June, 2008, 17:02:55 »
Da li jos neko koristi lignje, morske plodove, i slicno u ishrani ciklida ?
Noik
Napredni član
«
Reply #8 on:
01 June, 2008, 18:46:23 »
ja mislim da bi bilo skoro idealno omoguciti ciklidima ishranu bar pribliznu kakvu imaju u prirodi.ako gledamo Americke ciklide,a vecina njih su omnivori,onda ishrana treba da im bude sto raznovrsnija.oni se u prirodi hrane uglavnom sitnim beskicmenjacima kao sto su puzevi,gliste,razne vrste racica...dok su u stadijumu mladji jedu gotovo sve sto mogu da pronadju a da naravno mogu da progutaju,jer im je potrebno da sto pre odrastu kako bi efikasnije izbegavali predatore.postoje vrste koje su specijalizovene za pojedine vrste hrane.
Naprimer Parachromis dovii je skoro iskljucivi piscivor,znaci hrani se ribom i za nju je specijalizovan.zanimljivo stvar je da mu je omiljeni plen Hypsophrys nematopus.Znaci ako cuvamo ciklida takvog ponasanja(mada cisto sumnjam da se njega neko cuvati kod nas u skorije vreme),onda mu treba obezbediti hranu,cije je najveci % ribljeg porekla.
Ako gledamo Herose i npr. multispinose ,njima veci deo ishrane treba da bude biljnog porekla,sto u aq uslovima postizemo spirulinom i akvarijumskim biljkama + mali dodatak hrane zivotinjskog porekla.
Sto se tice Geophagine grupe,oni u prirodi sinfoniraju pesak i kupe iz njega raznorazne zivuljkice i sta vec moze da se nadje za jelo.isto ponasanje te vrste imaju u aq i trebao bi im obezbediti ishranu slicnu kao u prirodi....
da netupim vise o vidovima ishrane,ima jedna tema ovde,cini mi se da je Bojko postavio,pa sve lepo pise kakvi sve nacini ishrane ciklida u prirodi postoje.
Meso sisara,ciklidi u prirodi nejedu,osim mozda neki predatori kojima podje za rukom da uhvate nekog manjeg glodara.ili kada neka lesina upadne u vodu,mada cisto sumnjam da ce ciklidi to jesti,jer postoje raznorazne druge ribe koje se time zanimaju.
dakle govedje srce...nisam bas za davanje te vrste hrane svim ciklidima.svi smo mi zadovljni kada nam ciklidi napreduju,ali mislim da od govedjeg srca rastu preterano brzo sto i nije bas dobro.to je dosta masna hrana.
pogledajte kakvu ishranu vasi ciklidi imaju u prirodi,ne pise dzabe na svakom sajtu o ciklidima i potrudite se da im to obezbedite.Naravno nikada ne moze u potpunosti da bude u akvarijumskim uslovima kao u prirodi,pa postoje raznorazne vrste ''vestackih'' hrana koje BI TREBALO da nadoknade sve sto je ciklidima potrebno za normalan zivot i razvoj.pokusaje da im ishranu prilagodite sto prirodnijom i to bi trebalo da bude najbolje za vase ciklide
pozdrav
piroman
Gubitnik vremena
Samosapacenje me je dovelo do ovde...
«
Reply #9 on:
01 June, 2008, 19:42:14 »
Ciklidi su oportunisti. Znaci jedu sve sto mogu da nadju i uspeju da progutaju. Gledao sam snimke neverovatnih boja, eksplozija boja, lude, jure, gutaju, dave se da sto vise pojedu, govana hipopotamusa. Znaci to sto mi mislimo o ciklidima i njihovoj ishrani, NIJE misljenje nasih dragih ciklida, jer oni smatraju da je siting niskog konjica hardcore hrana. Ciklidi u priordi jedu i sisare i gmizavce i sve sto uspeju da nadju. A idealna ishrana, kojo, su im prilagodjeni stomaci je druga prica. Ja smatram da je bolje da se obezbedi pristojna neadekvatna hrana nego jadna adekvatna, te iz istog razloga koristim meso morskih zivotinja ponekad kao hranu. Ovo je smoran proces i ja se trudim da ga izbegnem, te u prkasi hranim ciklide prakticno iskljucivo kupovnom hranom i to "mesnom". Hranu biljnog porekla ponekada plasiram, ali se uvek trudim da primarno mesnom hranom hranim mladje primerike, zbog brzine rasta i dobre ofarbanosti. Svi mi znamo da ja gresim, ali u praksi je meni ovo najbolje i najjednostavnije resenje iako je pogresno. Nemojte da radite ovo sto ja radim ukoliko imate vremena i snage, obezbedite svojim ljubimcima pravu stvar...
Pozdrav
Piroman
Pages: [
1
]
2
Go Up
Print
« previous
next »
Jump to:
Please select a destination: