Welcome, Guest. Please login or register. Did you miss your activation email?

Aquashop

Author Topic: Sta se zgodi kad se kupatilo rodi  (Read 1625 times)

Offline woody

• Značajni član
Sta se zgodi kad se kupatilo rodi
« on: 23 February, 2008, 18:52:51 »
Pre oko mesec dana sam imao peh sa akvarijumom, ali nisam mogao da dokucim sta se dogodilo, sver dok nisam povezao neke stvari. Naime, ulazim u dnevnu sobu i primecujem da se oko mog mezimca od 400 litara skuplja voda i lagano pocinje da curi sa police. Mrak!!! Ne mogu da verujem. Taj dogadjaj sam odmah povezao sa sredjivanjem enterijera koji sam zavrsio desetak dana pre tog nesretnog dogadjaja. Tad sam radio jednu stvar koju mi niko nije preporucivao. Stigla mi je pozadina iz aquamorfa, pa sam morao da odlepim pracku da bih pozadinu zavukao u aq. Cinilo mi se da sam uspesno zavrsio poduhvat sve dok nisam primetio taj potocic oko aq. Prva pretpostavka je naravno vezivala skidanje pracke sa ovim dogadjajem, jer sam mislio da je popustila pracka i da mi se aq razilazi na spojevima. Nastavak sledi...
Teraj lagano i drž' desno

Offline woody

• Značajni član
Re: Sta se zgodi kad se kupatilo rodi
« Reply #1 on: 24 February, 2008, 08:44:59 »
Elem, da nastavim. Naravno ispraznim aq, preselim ribe i krenem polako da analiziram. Iz prva sam primetio da aq curi u donjem zadnjem levom cosku, sto mi nije bilo logicno, jer je tu najjaci spoj, a i to je najudaljenija tacka od pracke. Posle detaljnijeg pregleda sam primetio da je spoj ok, a da se u stvari odvalilo malo parce stakla. To me je s jedne strane obradovalo, jer su spojevi ostali dobri, a sa druge strane me je bacilo u rebus kako je moguce da taj aq godinu dana nije maknut sa police i da se u jednom vremenskom trenutku odvalilo parce stakla samo od sebe  :wacko:. Izvadio sam to parce stakla ocistio sve i ponovo zalepio i dobro zalio silikonom. Aq je posle toga vracen u funkciju, ali me je i dalje kopkalo sta se to dogodilo?!!! Onda sam jedne veceri gledajuci ribe kako veselo plivaju doziveo providjenje. Pogledao sam na policu na suprotnom zidu koji deli dnevnu sobu i kupatilo i primetio na njoj parcice neke razbijene porcelanske figurice. Eureka! Tih dana kad je procurio aq ja sam renovirao kupatilo. Secam se da su ribe bile prestravljene. Posto sam cupao stare sanitarije, morao sam da upotrebim hilti-busilicu koja izaziva jake vibracije. Od tih vibracija su popadale neke figure sa police na zidu u dnevnoj sobi, ali ni aq nije ostao postedjen iako je na drugom kraju sobe. Ostatak price sigurno vec pretpostavljate. Verovatno da staklo na tom delu gde se odlomilo nije bilo lepo odseceno, pa se usled vibracija napravila pukotina koja se na svu srecu brzo zavrsila. Ispod aq imam stiropor od 1cm, ali ocigledno je to bila slaba zastita. Eto to je moja prica, malo je potrajala, ali nije lose procitati je za nauk. Pozdrav!
Teraj lagano i drž' desno

Offline kozzz

• Veoma napredan član
    • papagaji
Re: Sta se zgodi kad se kupatilo rodi
« Reply #2 on: 24 February, 2008, 09:13:15 »
sve je dobro kad na kraju ispadne dobro...naravo ucenje: ne igrajte se sa Hilti-busilicom ili.... :)
Salut

Welcome, Guest. Please login or register. Did you miss your activation email?
23 May, 2012, 20:49:38

Login with username, password and session length

RECENT POSTS

RECENT MALI OGLASI

RECENT MORSKA

RECENT ZABAVA

Members
  • Total Members: 1090
  • Latest: Masic
Stats
  • Total Posts: 105657
  • Total Topics: 7305