Welcome, Guest. Please login or register. Did you miss your activation email?

Aquashop

Author Topic: enantiopus melanogenis kilesa  (Read 810 times)

Offline cvele

• Član
enantiopus melanogenis kilesa
« on: 26 December, 2007, 11:47:00 »
Evo nakon puno muke nabavio sam 4 ženke i jednog muškog, sada se osijeća kao u Haremu.
malo slika, nemojte mi zamijeriti na lošoj kvaliteti, ali i s tako lošim aparatom mislim da se vidi ljepota mužijaka.

Offline admiral

• Americki i Azijski moderator
  • Veoma napredan član
  • C.C.A. Vršac Milan Petrović
Re: enantiopus melanogenis kilesa
« Reply #1 on: 26 December, 2007, 11:52:32 »
Lepa riba ili EKSTRA  ;DŽ

Nego, koje ti je to disco svetlo na drugoj fotki!!

Online nedara

• Administrator
  • Veoma napredan član
  • C.C.A. Novi Sad
« Reply #2 on: 26 December, 2007, 12:02:28 »
Super!
Koje su veličine? Primećujem da je mužjak dosta veći od ženki...
Nemoj ih previše hraniti jer su jako halavi i vole da se prejedaju a to baš nije poželjno.
Cichlidae   Canidae   Cactaceae

Offline cvele

• Član
« Reply #3 on: 26 December, 2007, 12:10:35 »
Sve je slikano s istim fotoaparatom i u istom akvariju, tako da nemogu objasniti boju slike.
Mužijak je 7-9 cm veliki i trenutno su u jako malom akvariju jer su mi tek jućer stigle, pa nije zgodno odmah s njima u veliki.
A i u velikom moram prvo napraviti mjesta za njih.
Preljepa, do sada mi je trtocepalus bio zakon, a sada se već dvomim.
Nedar: dali su to iste ribe kao tvoje, samo si ti napisao da kod tebe porodica Xenotalapia ?

S hranom ću polako, hranim ih Hai fang-om natopljenim.

Online nedara

• Administrator
  • Veoma napredan član
  • C.C.A. Novi Sad
« Reply #4 on: 26 December, 2007, 12:29:17 »
- fotoaparat ti je bio verovatno podešen na ''AUTO'' pa su moguće ovakve razlike u boji fotki, jer fotoaparat pred svako ''okidanje'' u sebi ima neki ''mod'' fotografisanja i prepoznavanje vrste svetla. iako je sniman isti aq on je imao drugi ''trip''!

- napisao sam ti ranije da je njima najbitniji pesak i to što veća površina u aq. Oni najviše vole da ga prekopavaju, dosta plitko, i to tako što ga uzimaju manje količine u usta i onda pljunu.

- hrani ih svim vrstama hrane a preporučujem ti kvalitetnu lisnatu i sitne granule, naravno dobro natopljene kako bi brzo potonule i pale na dno. To su ribe dna a kod mene se dižu do površine kad se približim jer misle da ću da ih hranim. To bi trebalo izbeći jer kad priđem oni prekidaju sve aktivnosti (kopanje peska, udvaranje,..) koje bih hteo da gledam i očekuju hranu.

- to su iste ribe kao moje tj. ista vrsta samo drugi varijatet jer žive u drugom delu jezera i ima dosta razlika, najviše u boji. Taj rod se naziva Enantiopus a po nekoj novoj podeli je svrstan kao Xenotilapia, pročitaj moj prvi post tj. text o njima u temi o njima, pa će ti biti jasnije. Meni je svejedno ali mi se sviđa stari naziv i što je bio u grupi sa svim Ectodinima. U principu je sve jedno, samo ih ne bi trebalo zajedno držati jer će se sigurno spariti.
Cichlidae   Canidae   Cactaceae

Welcome, Guest. Please login or register. Did you miss your activation email?
23 May, 2012, 11:16:14

Login with username, password and session length

RECENT POSTS

RECENT MALI OGLASI

RECENT MORSKA

RECENT ZABAVA

Members
  • Total Members: 1090
  • Latest: Masic
Stats
  • Total Posts: 105630
  • Total Topics: 7304