Welcome, Guest. Please login or register. Did you miss your activation email?

Aquashop

Author Topic: novi aq-a  (Read 2695 times)

Offline Igor20

• Član u razvoju
  • **
  • ja im kazem sinovi, a sad malo tatko!
novi aq-a
« on: 09 December, 2007, 13:15:11 »
pre nekih 3 meseca ponovo (posle par godina) sam se zaludeo akvaristikom, i resio da formiram aq, sa africkim ciklidima. ljudi sa ovog sajta su bili bezgranicno strpljivi, i na moja, sada vidim, glupa i pocetnicka pitanja odgovarali iscrpno i tako mi pomogli da ja, pocetnik,  bez ikakvih problema formiram lep akvarijum od 280L. sad, afrikanci su ludi, zanimljivi, i nemam nikakvih zamerki, ali cini mi se da mi jedan aq malo, a sada kada znam sta hocu, mislim da bi mi trebao jos jedan aq, posto mi se amerikanci svidjaju mozda i vise... zasto sam pokrenuo ovu temu? zato, da bi svako ko ima iole iskustva, i, pre svega je dokon l ima bilo kakve predloge tipa, koliki aq, koje ribe, gde da ih uzmem, enterijer, koji algari, sve sto vam padne na pamet. a ja skupljam narodne mudrosti, i kesijanu, i kad se vratim sa puta, posle nove godine, i formiran lep americki aq, i saljem vam slike. unapred zahvalan.

Offline Noik

• Napredni član
Re: novi aq-a
« Reply #1 on: 09 December, 2007, 14:23:13 »
welcome to the club :)
sto se tice velicine akvarijuma-sto veci to bolji.ja ne bi isao manje od 150 l.Sve zavisi od vrsta koje planiras,njihove velicine i stepena agresivnosti.
koje ribe...-pa najbolje da sam odlucis sta ti se svidja.kod nas u zadnje vreme ima sve vise vrsta,tako da moze da se napravi dobra kombinacija
enterijer...-kamenje i panjevi su okolina amera u prirodi,tako da se aq uredjuje u tom fazonu.Biljke mogu sa amerima ali ne sa svim.Npr. Herotilapia multispinosa moze da unakazi anubiju bez problema,a i ciklidi iz roda Heros su skloni unisavanju biljaka,dok ih npr. Cichlasoma salvini nece dirati.U svakom slucaju su biljke korisne zbog odrzavanja bioloske ravnoteze.
algari...-gibiceps,plekostomus,ancistrus,L brojevi...

pozz

Offline admiral

• Americki i Azijski moderator
  • Veoma napredan član
  • C.C.A. Vršac Milan Petrović
« Reply #2 on: 09 December, 2007, 14:35:19 »
U načelu noik je dosta toga rekao i slažem se sa njim, ali ja bih samo povećao litražu na 300 L jer rešava najveći deo problema kad riba dostigne neki svoj maksimum u rastu.

Offline piroman

• Gubitnik vremena
  • Samosapacenje me je dovelo do ovde...
    • piroman.rs
« Reply #3 on: 09 December, 2007, 15:09:07 »
Budimo relani, sto bi rekao Kazo Kazuarius. Napravi ti odmah 2-3 akvarijuma po 500l nece da ti skode, samo ce da ti gode...
Pozdrav
Piroman

Offline Igor20

• Član u razvoju
  • **
« Reply #4 on: 09 December, 2007, 15:30:53 »
ja sam tako i mislio, nekih 500L, malo visi... ako budete culi da neko prodaje ovih dana aq tih dimenzija, ostavite PM. nece meni, ali hoce mom dzepu... ja treba pare samo na ribe da dajem. mislim, ove akvarijumske. :D...

Offline Noik

• Napredni član
« Reply #5 on: 09 December, 2007, 15:43:43 »
naveo sam 150 l kao neki minimum i mislim da bi tu mogla da zive 2 para ciklida od nekih 15 cm(puna velicina).No vise sam za ono sto stoji u recenici pre te-sto veci,to bolji...
Igore,koje si amere planirao?

Offline Igor20

• Član u razvoju
  • **
« Reply #6 on: 09 December, 2007, 15:58:33 »
u pravu si. hvala ti za savete... stvarno ne znam jos uvek, svidja mi se mnogo jack dempsey, mozda cichlasoma, oskari su mi lepi... ali, od onoga sto sam video na netu i u knjigama, najvise mi se svidja Herichthys carpintis, samo ne znam da li ga ovde uopste ima. jos nisam odlucio. zapravo, ne znam ni gde bi u beogradu mogao da kupim neke americke ciklide.

Offline Noik

• Napredni član
« Reply #7 on: 09 December, 2007, 16:07:10 »
bas tu kombinaciju i imam :D mada mislim da se tu oskar neuklapa.
e sad,sto se tice nabavke tih ciklida,obrati se admiralu

Offline Igor20

• Član u razvoju
  • **
« Reply #8 on: 09 December, 2007, 16:18:57 »
stvarno?! zasto? jel imas neke slike tvog aq? voleo bih da vidim kako to izgleda....

Offline Igor20

• Član u razvoju
  • **
« Reply #9 on: 09 December, 2007, 16:27:24 »
i, da admiral, obracam ti se sto se tice nabavke ovih ciklida.. :)

Welcome, Guest. Please login or register. Did you miss your activation email?
23 May, 2012, 10:58:48

Login with username, password and session length

RECENT POSTS

RECENT MALI OGLASI

RECENT MORSKA

RECENT ZABAVA

Members
  • Total Members: 1090
  • Latest: Masic
Stats
  • Total Posts: 105630
  • Total Topics: 7304