Welcome, Guest. Please login or register. Did you miss your activation email?
* * *

Aquashop

ciklidi.org « Geografska podela ciklida « Ostale afričke vode « Casuarius - pitanje?
Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: Casuarius - pitanje?  (Read 6099 times)
manitu
Početnik
*

« on: 24 August, 2007, 19:30:55 »

Imam dva  Steatocranus casuariusa u malawi tanku, kupio sam ih pre dve nedelje. Tokom ove dve nedelje sam primetio da su samo dva puta nesto pojele pri hranjenju riba (i to su bile mrvice koje su promakle ostalim prozdljivcima i stigle do dna). Ne idu na hranu, cak i neizlaze iz svojih stekova kada hranim ribe. Da li je to normalno ponasanje i kako uopste prezivljavaju? Samo da dodam da im je ponasanje normalno i izgledaju zdravo.
Appendiculatus
Appendiculatus
Član u razvoju
**

I am Vegeta, The Proud Prince of Saiyans

« Reply #1 on: 24 August, 2007, 23:40:25 »

Pozdrav!
Pa to i nije bas normalno ponasanje za casuariuse, jer su oni veliki prozdrljivci. Da li su druge ribe vece od njih ili ih mozda neke napadaju? Oni vole da se zavlace po stekovima, ali kad je hranjenje, prvi su u redu. Moji dolaze na povrsinu po hranu. Pokusaj, ako natapas hranu, tj. granule, da ih malo pritisnes kasikom ili prstima da izadje vazduh, pa vidi dali ce jesti kada potonu.

piroman
Gubitnik vremena

Samosapacenje me je dovelo do ovde...

« Reply #2 on: 25 August, 2007, 01:03:44 »

Glavonje umeju da se istripuju u zajednickom akvarijumu. Moj par koji je bio izuzetno agresiva i zavodio red u specie akvarijumu, je ziveo iskljucivo u pecini u zajednickom akvarijumu. Ako zelis mrest, izdvoj ih u zaseban akvarijum, ako ne, trpaj Tetra discus u velikoj kolicini da nesto stigne i do njih.

Pozdrav
Piroman

daba
Značajni član

Darko Babić

« Reply #3 on: 03 September, 2007, 10:02:02 »

Casuarius-i su veoma specificne ribe.Umeju da budu veoma agresivni u zajednickom akvarijumu,a imao sam par koji je bio prilicno stidljiv-tako da se sa njima nikada ne zna.Ja sam imao specijalnu metodu za hranjenje!Uzeo sam plasticnu cev i u jedan kraj sipao neku tonucu hranu dok sam drugi kraj usmerio skroz do dna.Oni su se vremenom toliko navikli na nju,i cim bi je stavio u vodu veliki muzjak bi pokusavao da zagrize ceo kraj cevi pa bi mu hrana stizala direktno u usta!On je inace bio velicine oko 18 cm.
Duki
Administrator
Veoma napredan član

Wildfang Novi Sad

« Reply #4 on: 03 September, 2007, 10:26:00 »

Moji su takodje bili stidjlivi. Sami su u akvarijumu i jeli su tek kad se odmaknem od akvarijuma. Medjutim kad je doslo vreme za prvi mrest toliko su cuvali male da su napadali staklo kad neko pridje. Posle toga su opusteni maximalno...

C.C.A.
miksajlo
Član

Banovan korisnik

« Reply #5 on: 09 June, 2008, 18:46:30 »

Moji su toliko halavi da pri hranjenju isprskaju okolo koliko se bacaju po površini. Jedva čekaju klopu, jedu sve i baš su halavi. Obožavaju insekte.

Srbija je večna dok su joj deca verna !
kondrlja
Napredni član

« Reply #6 on: 10 June, 2008, 13:03:25 »

Moji Casuarius-i u pocetku nisu izlazili na povrsinu i jelui su samo hranu koja je tonula, ali posle nekih mesec dana su se opustili i sada klopaku ko ludi
mikele2
Početnik
*

« Reply #7 on: 11 February, 2011, 11:19:58 »

iz mog licnog iskustva cinimi se da ih svaka promena u akvarijumu mnogo tangira i da posle toga treba im neko vreme da prodjeda se stabilizuju narocito posle hvatanja budu pod velikim stresom i treba im nekad i do nedelju dana da dodju sebi a ima i veze ako su mladji lakse podnose promene
iggybg
Početnik
*

« Reply #8 on: 11 February, 2011, 13:26:18 »

Obicno se stacioniraju na odredjeno mesto nakon prebacivanja u novi akvarijum i onda gledaj da im serviras neku tonucu hranu na ta mesta. Ja ih imam nepunih nedelju dana i jako dobro su se prilagodili , doduse mali su i sto bi rekao mikele 2 , time i pod manjim stresom od odraslih riba. Daj im fore jos neko vreme. wink
Pages: [1]   Go Up
  Print  

Jump to:  

User

Welcome, Guest. Please login or register. Did you miss your activation email?
07 February, 2012, 18:29:32

Login with username, password and session length

RECENT ZABAVA

Stats

Members
Stats
  • Total Posts: 102609
  • Total Topics: 6988
  • Online Today: 72
  • Online Ever: 450
  • (01 July, 2007, 15:19:12)
Users Online