Welcome, Guest. Please login or register. Did you miss your activation email?

Aquashop

Author Topic: Promena vode u ciklid tanku  (Read 6789 times)

Offline Bojko

• Konsultant
  • Veoma napredan član
Promena vode u ciklid tanku
« on: 11 August, 2004, 23:00:04 »
Sad kad svi več menjate vodu,bilo bi drago čuti i vaše mišljenje oko toga.
Ja naime menjam svake nedelje 50% vode u akvarijih,tako kod Malawi ciklida,tako i kod tropheusa.
Nekome se to čini dosta,dok je meni i u početku to bilo dosta,pa mi je sad to normalno.Ali uvek se pitam,da li je to normalno.Znam,za Malawi ciklide,oni su prosto ludi,kad se promeni voda,postaju aktivniji,koloritet im se nadjača,a naravno postaju i aktivniji za mrest.Sve to su moja zapažanja,oko ponašanja Malawi ciklida kod promene vode.
Istu količinu vode menjam i Tropheusima,i oni se ne žale ništa.
Pre samu promenu nove vode ja u akvarij sipam sredstvo za pripremu vode /Sera Aquatan /te vitamine,a nakon dopunjavanjafriškom vodom,ubacim još Malawi ili Tanganyika so,koji mi služi kao pufer,da se malo podigne pH vrednost.

Offline Joca

• Napredni član
(No subject)
« Reply #1 on: 11 August, 2004, 23:54:11 »
Ako te ne mrzi da sipaš i aqutan i vitamine pre(ili posle) svakog menjanja vode...onda nemoj da brineš oko menjanja50% vode....
Inače ja menjam trećinu,na svake dve nedelje

Offline Ciklid Gile

• Veoma napredan član
  • Igor Ranković
(No subject)
« Reply #2 on: 12 August, 2004, 00:01:35 »
Slazem se sa Jocom. Ja u mom grupnom AQ menjam trecinu, a u ovom sa multifasciatusima zbog velicine 40 - 50% vode. Inace posto su to kolicinski male zamene, sipam bar nedelju dana odstojalu vodu.
Srecan je dan kad sam nasmejan ko kreten.

Offline alzo

• Tropheus rule
  • Veoma napredan član
    • paraciklidi.org
(No subject)
« Reply #3 on: 12 August, 2004, 09:34:57 »
Ja menjam 33% na 10 dana u 500L sa 24 Tropheusa 4-6cm (kasnije ce to biti na 7 dana)

U mom 200l AQ menjam 30% na 7-10 dana i u njemu imam 15 riba 4-8cm.

Offline JZH

• Veoma napredan član
(No subject)
« Reply #4 on: 13 August, 2004, 15:19:53 »
Sa Haloex-om , opusteno 50% vode! Nema veze u kom delu Beograda ste,moze i trecina ali cesce, to se najbolje vidi u akv. sa maticnim ribama! Nekako im vise prija promena pola vode nego trecina, a i vizuelno se bolje primeti razlika pre i posle zamene vode(50%).
Pozdrav, Joca

Offline ivica74sk

• Član
Re: Promena vode u ciklid tanku
« Reply #5 on: 30 November, 2009, 17:42:45 »
A dali mozda mislite da bi se promena vode mogla potpuno izbeci koriscenjem dovoljno velikog bio filtra i kolika bi trebala da bude zapremina istog.Mozda bi bilo dovoljno da je velicine samog akvarijuma mozda bi trebalo da bude i veci?Dali  neko praktikuje slicno resenje?

Online teske

• Napredni član
  • Goran Tešinović
« Reply #6 on: 30 November, 2009, 18:06:40 »
hajde neko da mi kaze sta sve treba da radim i koji je preparat najbolji da stavljam kad menjam vodu Malawi ciklidima...inace menjam svakih 7 dana po 40 litara vode u akvarijumu od 150 litara...molim vas da mi kazete koliko kojeg preparata da sipam...ovo cisto pitam jer sigurno ima dosta iskusnijih od mene...pozzz!!!
CIKLIDAŠI RUMA!!!

Offline Duki

• Administrator
  • Veoma napredan član
  • Wildfang Novi Sad
« Reply #7 on: 30 November, 2009, 18:10:16 »
-Promena vode moze da se zameni jedino kontinualnom zamenom i nista drugo...

-Po meni ne treba da stavljas nista od preparata, ja nikad nisam stavljao niti cu...
C.C.A.

Online teske

• Napredni član
  • Goran Tešinović
« Reply #8 on: 30 November, 2009, 18:16:12 »
Ja sipam vrelu vodu iz bojlera u balone i posle dva dana sto odstoje sipam u akvarijum...jedino sto dodam po jednu sipenu kasiku morske soli na svakih 10 liara sveze vode...tako radim vec duze vreme,ali hteo sam da pitam iskusnije da cujem sta je najbolje raditi...
CIKLIDAŠI RUMA!!!

Offline stojke

• Napredni član
« Reply #9 on: 30 November, 2009, 18:50:21 »
Ja sipam vrelu vodu iz bojlera u balone i posle dva dana sto odstoje sipam u akvarijum...jedino sto dodam po jednu sipenu kasiku morske soli na svakih 10 liara sveze vode...tako radim vec duze vreme,ali hteo sam da pitam iskusnije da cujem sta je najbolje raditi...

nema potrebe da tako radis,dzabe se maltretiras sa tim ,slobodno direktno sa cesme ,mozes i hladnu a i otprilike slicne temp kao sto ti je u aq...i to ti je previse soli sto stavljas ta kolicina se stavlja ako lecis ribe,ja so dodajem samo kada  primetim da mi se ribe malo vise cesu i onda dodam 8-10 kasicica na moj aq od 600l,vodu menjam  jednom sedmicno 30%

Welcome, Guest. Please login or register. Did you miss your activation email?
23 May, 2012, 10:10:20

Login with username, password and session length

RECENT POSTS

RECENT MALI OGLASI

RECENT MORSKA

RECENT ZABAVA

Members
  • Total Members: 1090
  • Latest: Masic
Stats
  • Total Posts: 105625
  • Total Topics: 7304