Welcome, Guest. Please login or register. Did you miss your activation email?

Aquashop

Author Topic: Zašto ciklidi.org?  (Read 5943 times)

Offline Bojko

• Konsultant
  • Veoma napredan član
Zašto ciklidi.org?
« on: 20 July, 2007, 23:08:48 »
Na svako odredjeno vreme,mene uhvati nostalgija za nekim "starim dobrim vremenom",koga,zanm,više neče biti.I tako sam danas nešto gledao svoje podsatke i vidim,da sam ti ja več član tog sajta 4 i kusur godine,i mogu reči da sam ponosan s tim činjenicom.
Pa zašto?
Eto ti neke zanimljive priče i nekih događaja,koji su se pokrivali jedni sa drugim i tako dođjosmo do ove priče.
Moram reči,da sam taj sajt pronašao sasvim slučajno to jest tako,da sam išao sa našeg SLO sajta na tadašnji Nimiko ,sadašnju Akvaristiku i čeprčkajuči po sajtu nadjem i tu stranicu:Ciklidi...sajt koji obećava.Naravno kao neki vatreni ciklidaš,ja pogledam tu stranicu,te se u isti tren logirasm i napišem neku poruku u stilu"Zdravo Ciklidžije ,ja sam Bojkjo iz SLo.... i tako dalje i na taj post javi mi se Piroman,,,te nekako reč uz reč,doznam da je čovek iz Zemuna i ja kao vojnik služio baš u Zemunu u Konjičkoj školi,zna, se "zemunci" uvek držimo skupa.U tadašnje doba,bio sam sedmi po redu član,toga sajta,ja sam napisao nekoliko posta,tada još pod nickom Aulonocara baenschi.Nakon nekog vremena sajt je bio privremeno OFF zbog nekih obaveza ustanovnih članova to jest Zduleta i Piromana.Poštoa sam ja osjetio neku "ciklidsnagu" počeo sam je deliti na sadašnji akvaristiki i proizvod tog vremena bili su istasali mnogi vredni ciklidaši,koji su u svoje doba krojili sudbinu tog sajta.Neču o imenima,jer kjad se počnu spominjati imena,može se koje zaboraviti,pa je odmah neka gorćina u usnama tog istog.
No jedno ime i preokret rada tog sajta ipak ne bih smio zaboraviti,to je našeg moderatora ,sad u novi funkciji nit ne znam više jel još,ali nema veze,Ciklid Gileta.Naime on je bio 102 ili 101 član,a kao 100 članu bila je nagrada ciklidi,pošto je 100član bio Neven iz Sa puno se vremena provodilo ko i kako če dobiti ciklide,naravno poklon Piromana i Zduleta.Pa pogodite,dobio ih Ciklid Gile i iz malog poklona dobijemo jednog velikog i vrednog ciklidaša.
Ne mogu nit bez jedne velike akcije srpskih ciklidaša,zanju koji,a njihovom zaslugom sam dobio 4 komada Tropheus Maswe,sad od tog poklona živi mi još jedan,koji me stalno podsečuje na veliki čin i rečenicu:Svi za jednog,jedna za sve.
Naravnoi kako je rastao sat,tako smo rasli i mi ciklidaši,koji smo u to vreme bili aktivni,dotad puno "anonimnih "ciklidaša,još bolje akvarista,našlo je na tom sajtu sebi ravnopravno društvo i njihovi opisi te ideje ,kao i rešenja nekih problema su bhili putokaz novim ,a podizali su i nivo starijim ciklidašima.Uvek,a to mogu sa sigurnošču tvrditi,taj je sajt u primarnj funkciji ubvijek ispoljavao bitnu ulogu ciklidistike:pomazi drugima,da bi i drugi pomogli tebi,kako god zvuči to smelo,ta ga funkcija još dandanas krasi,samo što su veterane ,medju kjoje se i sam ubrajam zamjenile nove snage sa novijim znanjima i novim nadahnućem,što kod ciklidistike nije nezanemarivo.
Da se vratim ja još malo nazad kod mene,ja sam BG posetio dva puta i uvijek sam bio lepo i fino primljen od gostoljubivih domaćina,a zna brača Srbi su bili i ostače poznati po tome.Moram da reknem,da sam prvi puta kad sam posetio radnu JZH,maltene iščasio dsonju vilicu,jer toliko raztnolikih ciklida ja u životu još nisam vidio,što samo ukazuje,da je ciklidstika u BG lepo razviojena u odnosu na SLO.Da ne ispadnem ,drugi put,kad sam posetio BG bio sam domačin kod Piromana,zvučiče neverovatno ali ja se osečam njegovim dužnikom,jer me čovek i sva njegova familija primila mene i sina,kao da smo članovi porodice...stvarno nema reči.A to sve zbog ciklid snmage i duha koji vlada medju ciklidašima.
Zašto uopšte ovo pišem,jer tako nešto sigurno sam več pisao u prošlosti...prosto iz neke nostalgije,i da bih dao uvid novim članovima,da su oni,ma kako god shvatili ,isto tako dobrodošli medju "stare" ciklidaše jer ciklidaše krasi moto:"Svi za jednog ,jedan za sve" i to djeluje kao mu teoriji ,tako i u praksi,ugleda se samo 40 okupljanje,mislim na brojku.
Sajt ciklidi.org je imao i zvanični udio u ostvrenju,sad več pokojnih Aqua magazina i Pet Planeta jer su se i tamo našli zapisi o ciklidima ispod pera domaćih ciklidaša,što je čitavoj stvari dalo i veču težinu.
Sad kad se osvrnem u sadašnjicu,šta da reknem,nego ima puno novih članova ciklidaša,koji rade svoj posao takvim žarom,kao neki ciklidaši prilikom izgradnje tog sajta.To je dobar čin i kao takav daje garanciju,da je snma ga ciklida živa,živlija,nego ikad.
A ja ,stari nostalgičar,....šta da reknem,eto sad se malo više aktivirio na tom sajtu,jer na  svake toliko vremena uhvati me ćežnja po nekim starim dobrim vrmenima ,koje sam provodio u Konjičkoj,pa  eto mene nazad ;)

Offline Bojko

• Konsultant
  • Veoma napredan član
Re: Zašto ciklidi.org?
« Reply #1 on: 20 July, 2007, 23:15:07 »
Polako pročitao post još jednom i moram se izviniti.,...ja pišem brže nego mislim i vidim da ima puno slova previše...no Ciklid snaga neka nas druži i dalje. :)

Offline Bojko

• Konsultant
  • Veoma napredan član
« Reply #2 on: 19 January, 2009, 09:24:12 »
No eto sve sam lepo pročitao i još uvek tako mislim, ja verujem u sajt, verujem u ciklid sangu iako sam u poslednje vreme bio meta nekim ciklidašima, valjda zato što sam Deželaš ili šta ti ja znam za neki razlog.
Ipak ciklidi nas spajaju,nego nas skalpaju.

Offline daba

• Značajni član
  • Darko Babić
« Reply #3 on: 19 January, 2009, 19:40:48 »
Bojko ne brini.
Mislim da svi koji nešto vrede u ovom hobiju se međusobno poštuju, a ove sitne čarke su samo dobri filteri (tako je i u akvarijumu ).
Ja sam jedva dočekao da se političke razmirice malo smire pa da se ponovo svi povežemo na neki novi i zdraviji način - a to je i ovaj sajt. Ja te poštujem najviše zbog tvog znanja i uzdržanosti i uvek si dobro došao u Novi Sad.
Na žalost mnogi ovaj hobi koriste za istresanje svojih ličnih frustracija i nezadovoljstva sobom sakriveni iza svojih monitora.Iz tog razloga sam pre par meseci na svoj avatar stavio svoju sliku, kao i svoje puno ime i prezime.
Pozdrav.

Offline combeza

• Član
  • javite mi javite
« Reply #4 on: 20 January, 2009, 00:46:00 »
I ja sam stavio svoju sliku. Cini mi se da je tako nekako neposrednije.
American Cichlids Power

Offline ilicivants

• Član
« Reply #5 on: 21 January, 2009, 10:04:27 »
Bravo Dabo i Combeza...ucinili ste pravu stvar.... posebno sada kada se neki clanovi ponovo registruju sa drugim nikom i kvare sajt :)
Pozdrav, Ivan

Offline Julija

• Početnik
  • *
  • F0
« Reply #6 on: 21 January, 2009, 12:22:16 »
Pošto se to odnosi i na mene,red bi bio da obrazložim!
Do sada smo Bata i ja imali dvojno članstvo pod jednim nikom "Baveta"(iz opravdanih razloga),a pošto ne želim da kompromitujem dobrog starog čika Batu nečim što bih ponekad iznela ja lično,razdvojili smo se virtualno,mada smo i dalje pod istim krovom i na jednom računaru.Mislim da ima i među novim članovima sasvim bezazlenih pa možda nije u redu da se svi oni podozrivo prozivaju.
Ako ovo što sam uradila nije u redu,s poštovanjem prema svima bih povukla "Juliju".
Pozdrav,Julijana Žarkov!

Offline Ciklid Gile

• Veoma napredan član
  • Igor Ranković
« Reply #7 on: 21 January, 2009, 12:31:42 »
Nije problem, kada se ovako lepo i kulturno objasni zbog cega... Molio bih vas samo da nadalje koristite samo jedan nalog...

Pozdrav...
Srecan je dan kad sam nasmejan ko kreten.

Offline Ljichijana

• Napredni član
  • F0
« Reply #8 on: 21 January, 2009, 14:58:10 »
Pošto se to odnosi i na mene,red bi bio da obrazložim!
Do sada smo Bata i ja imali dvojno članstvo pod jednim nikom "Baveta"(iz opravdanih razloga),a pošto ne želim da kompromitujem dobrog starog čika Batu nečim što bih ponekad iznela ja lično,razdvojili smo se virtualno,mada smo i dalje pod istim krovom i na jednom računaru.Mislim da ima i među novim članovima sasvim bezazlenih pa možda nije u redu da se svi oni podozrivo prozivaju.
Ako ovo što sam uradila nije u redu,s poštovanjem prema svima bih povukla "Juliju".
Pozdrav,Julijana Žarkov!

Julija, bravo!!!  :)

@ Ciklid Gile, ne vidim razlog zbog kog bi Julija i čika Bata koristili jedan nalog, kad nisu jedna osoba. Svako od njih ima svoje mišljenje i ima pravo da ga javno iskaže. Kada čika Bata bude imao nešto da izjavi, neka to ide sa naloga Baveta. Julija će govoriti u svoje ime. Smatram da je to pošteno. Ako misliš da će Julija koristiti oba naloga u ne znam koje svrhe, onda ne poznaješ nijedno od njih dvoje, a ni situaciju u kojoj su.

Offline silwert

• od danas drzim i japanke
  • Veoma napredan član
  • F0
« Reply #9 on: 21 January, 2009, 15:44:50 »
jel to znaci da bi zaq i silwert trebali da pisu sa jednog naloga iako su to 2 razlicite osobe koje imaju razlicita interesovanja u akvaristici
ja se neslazem sa tim, moram da ga trpim dok koristi moj komp jos i da pise sa mog naloga e nemoze zato ima svoj, pisemo sa iste ip adrese
neka svako koristi svoj nalog po svom nahodjenju
 ionako ima i previse ne aktivnih naloga koji stoje samo da su na broju sto ne pobrisete te naloge nego cimate nas koje pisemo nesto
praksa na jednom drugom forumu je da se na svakih 6 meseci brisu neaktivni nalozi koji nisu pisali nista zadnjih 6 meseci
ako neko nije u stanju da napise dve reci na forumu 6 meseci netreba ni da bude clan tog foruma

Welcome, Guest. Please login or register. Did you miss your activation email?
23 May, 2012, 10:06:01

Login with username, password and session length

RECENT POSTS

RECENT MALI OGLASI

RECENT MORSKA

RECENT ZABAVA

Members
  • Total Members: 1090
  • Latest: Masic
Stats
  • Total Posts: 105625
  • Total Topics: 7304