Welcome, Guest. Please login or register. Did you miss your activation email?

Aquashop

Author Topic: Xenotilapia (Enantiopus) melanogenys  (Read 19529 times)

Offline piroman

• Gubitnik vremena
  • Samosapacenje me je dovelo do ovde...
    • piroman.rs
Re: Xenotilapia melanogenys
« Reply #10 on: 17 July, 2007, 01:00:59 »
Stvar je malo komlikovanija od ovoga sto je Bojko napisao (alal vera Bojko, opet si dokazao da si vrsni poznavalac). Postojalo je nekoliko sajtova koji su se bavili doticnima, i neki od tih sajtova su se udruzili, neki ugasili, a sve se to desilo zbog imena...

Zakljucak je bizaran, ali glasi da cak ni oko trgovackog imena ne postoji konsenzus, tako da ce isti ciklid, biti imenovan istim naucnim imenom i razlicitim trgovackim imenom od strane razlictih tabora i obrnuto :)

U svakom slucaju to je NAJNAJNAJskuplji ciklid koga sam posedovao :(

Da budem precizan , drugi po ceni ciklid koga sam ikad posedovao je kostao manje od 50% cene gore pomenutog :(
Pozdrav
Piroman

Offline jelena021

• Član
« Reply #11 on: 17 July, 2007, 09:30:05 »
To znaci piromane -ukratko- blago onom ko ga poseduje  :)

Offline dac

• Član
« Reply #12 on: 17 July, 2007, 15:42:57 »
Hajde molim te reci cifru, nemoj da si tajanstven, baš bi mi bila interesantna informacija :D

Offline piroman

• Gubitnik vremena
    • piroman.rs
« Reply #13 on: 17 July, 2007, 21:34:43 »
Zini da ti kazem :)

50 ojrica je predivna cena, drugi po redu je Tropheus sp. Ikola kojeg sam platio valjda 22 ojrica.
Pozdrav
Piroman

Offline nedara

• Administrator
  • Veoma napredan član
  • C.C.A. Novi Sad
« Reply #14 on: 17 July, 2007, 22:21:47 »
 :nowink: :wacko: :blink: :o
Cichlidae   Canidae   Cactaceae

Offline dac

• Član
« Reply #15 on: 18 July, 2007, 21:10:48 »
Sada sam se setio da pogledam odgovor, super tako sam i mislio mada pošto se družim i sa ljudima koji gaje i pse i ptice, to i nije toliko velika cena za ribu. Mali broj ljudi može da kaže da ima jato ilangija koji mogu dugo da žive i prelepi su u polnoj zrelosti pa ako čovek kupi jato od 20 kom to ispadne oko 450 evrića ali toliko košta i dobro čak kod nekih rasa pasa i prosečno štene. Pošto sam gajio do skora malino kanarince, dosta sam love dao za matično jato, a znam za tipa i Makedonije koji je dao za samo jedan uvoz oko 10000 eura a pri tome kod njega se nemože kupiti kanarinac već samo ako eventualno hoće nešto da pokloni a da se uzme cela linija ili njegova selekcija nema šanse.
JBOTE al smaram :D

Offline piroman

• Gubitnik vremena
    • piroman.rs
« Reply #16 on: 18 July, 2007, 21:41:33 »
Druze Dac,

cena je takvaz kakva je, ja smatram da je bolesno visoka i pitam se koji mi je kurac bio da potrosim 100 ojrica??? S'druge strane, ako covek ima, moze da plati i 50 000 ojrica jednog koica :)

Pozdrav
Piroman

Offline nedara

• Administrator
  • Veoma napredan član
  • C.C.A. Novi Sad
« Reply #17 on: 18 July, 2007, 22:12:08 »
'Ajde Piromane, napiši šta se desilo tim tvojim melanogenisima, napiši neku priču. Mene oni jako interesuju pa možda da daš neki savet ili napišeš koliko su zahtevni...

Offline piroman

• Gubitnik vremena
    • piroman.rs
« Reply #18 on: 19 July, 2007, 00:55:29 »
Stvar je prosta, fajt do ozbiljne povrede jednog, nakon par dana je riknuo. Drugi se "istopio" samo sam konstantovao da ga nema nakon nekog vremena :(

Zanimljivo je da su jako agresivni, a na web-u je prica da se uopste ne tuku vec se samo jure. Izgledaju kao kederi, sem kada se mlate, ja sam naravno po Murphy-u imao dva muzjaka :(

Definitivno je potreban veliki akvarijum, jer su se moji poubijali u 120l kao mladje. Svuda na web-u tupe da je potrebno veliko dno sa mnogo peska, to deluje jako logicno. Mislimd a je zero edge aquarium prava stvar za njih :)

Pozdrav
Piroman

Offline nedara

• Administrator
  • Veoma napredan član
  • C.C.A. Novi Sad
« Reply #19 on: 15 August, 2007, 11:09:40 »
Naručio sam 5 komada ovih ciklida, varijanta UTINTA (veličine 5 cm) iz inostranstva po mnogo povoljnijoj ceni nego što je Piroman nabavljao. Jedna riba mi je uginula tokom transporta a druga posle 6-7 dana od puštanja u AQ. Ostale su mi 2 ženke i 1 mužjak koji je počeo da dobija boju po perajima.
Za prinudni smeštaj sam im odredio da budu Alt. compresima Mutondwe ali su ih ovi stalno ''čačkali'' i nisu im dali mira da budu na dnu akvarijuma. Zbog toga sam im napravio novi smeštaj sa peščanom podlogom i sa nekoliko malih Frontoza. Stalno su na dnu i ''sifoniraju'' pesak a primetio sam da im je apetit ogroman.
Fotka jedne od ženki:

Welcome, Guest. Please login or register. Did you miss your activation email?
23 May, 2012, 10:03:37

Login with username, password and session length

RECENT POSTS

RECENT MALI OGLASI

RECENT MORSKA

RECENT ZABAVA

Members
  • Total Members: 1090
  • Latest: Masic
Stats
  • Total Posts: 105625
  • Total Topics: 7304