Welcome, Guest. Please login or register. Did you miss your activation email?
* * *

Aquashop

ciklidi.org « Geografska podela ciklida « Ostale afričke vode « Malisani = 12ak Steatocranus casuarius + 1 Melanochromis auratus
Pages: [1] 2   Go Down
  Print  
Author Topic: Malisani = 12ak Steatocranus casuarius + 1 Melanochromis auratus  (Read 7038 times)
CTEBA
Početnik
*

« on: 04 July, 2007, 14:07:52 »

Evo pojavili su se mali, malecni patuljcici zvani ciklidcici i u mom ciklidarijumu!!!
AQ je formiran za novu godinu. Pre par meseci par Casuariusa se odvojio u jednu pecinicu, i onda su posle jedne INTERVENCIJE (blesavog gazde), napustili tu pecinu, i presli u drugi kraj AQ, gde se nalaze 2 kokosa. Povremeno sam vidjao zenku da udje u taj manji kokos sa MNOOOGO malom rupom.
Sve je bilo tako prosto do prosle nedelje, staviJo ti ja nedeljnu jutarnju kafu, vlazim HAI FENG u plasticnoj casici, da na'ranim moje halapljive azdajice, i pricini mi se da mi nesto malo prolete, posredmoga desnog oka!!!    :unsure:   Pomislim ma to je samo neko govance, kako je projurila zenka, tu pored kokosa, pa se ono podiglo sa podloge.
Posle nekoliko minuta, gvirenja, izvirivanja i zvirkanja, vidim ti ja par komada MALIH CASUARIUSA!!!   cheesy    Vuhu, juhu, hujjj!!
Ja ti tako sav srecan, gledam, zovem zenu, komsije, trazim broj od DNEVNIKA, da dam oglas, saljem SMSove ljudima, ..., ...
I posle nekog vremena gledanja u njih, vidim da je jedna od njih nekako drukcija, bebica.
Ova veca gomila ima neku maslinasto zelenu boju sa tamnijim prugama, pri vrhu, a ovaj jedan ribicon, mi nekako svetliji sa tamnijim prugama, po celoj duzini tela!
No, ajde pomislim, videcu sta ce biti!
Posle par dana, vidim da je to MALI, MALECNI Auratus, koji je tu medju njima. Kada cuvaju svoje mlade, od svitanja do sumraka, i njega cuvaju medju njima.
Mada njega ne pustaju u svoju kokosovu ljusku, kada ih mama uvece skupi, vec se on sam zavuce negde pri dnu medju stenjem, i onda se i on pojavi pred zoru.
Auratusi mi se vec mesecima jure po AQ i muzjak kopa i pravi brda na svakih 20 dana, svaki put u nekom drugom delu AQ, i uopste nisam provalio da su imali MALE riboncice.
Mada se kod zenke donje deo glave promenio, izgleda kao da ima veci deo donjih usta i kao da su tamnija. Tako da se definitivno desio "CIN" i da je jedan malisan uspeo da se sakrije tu medju stenje!

Eto samo toliko!!!   cheesy

Ahh, da!

Tog Auratusa tata Casuarius stiti kao da je njegov rod - rodjeni, a mama Casuarius ga povremeno, kad ga uoci onako BAS-BAS, d anije njen sincic, pojuri malo! Ali ako pogledam kompletnu sliku, par Casuariusa definitivno CUVA i tog MALESNOG Auratusa!   wink

P.S. I moram priznati da im nisam menjao vodu do tada (odprilike mesec dana)!
Kriv sam, nemoj te me grditi!
Sve sad cu, sutracu, onda zenu non-stop vozao na neke preglede, imao na poslu terena prekovremeno, ... itd, itb, da ne DAVIM!
vladan
Banmaster
Veoma napredan član

Vladan Stojanovic

« Reply #1 on: 04 July, 2007, 14:31:14 »

Cestitam na malisanima!Bas me je oraspolozio tvoj post.

Duki
Administrator
Veoma napredan član

Wildfang Novi Sad

« Reply #2 on: 04 July, 2007, 14:34:58 »

Zanimljiva prica...

C.C.A.
Serafin
Član

« Reply #3 on: 04 July, 2007, 15:54:39 »

Cestitam
abarth
Član

« Reply #4 on: 04 July, 2007, 18:28:11 »

Čestitam  lepo zboriš mogao bi češće da pišeš ovakve postove.
Wonder_Bra
Član

Cichlid power!

« Reply #5 on: 04 July, 2007, 23:10:49 »

Svaka cast... zaista zanimljiva situacija sa tim malim auratusom.

Cichlid power!
ljubisa
Značajni član

« Reply #6 on: 04 July, 2007, 23:21:15 »

Čestitam na mališanima i na odličnom post-u !
Izveštavaj nas o situaciji...
Pozdrav...
CTEBA
Početnik
*

« Reply #7 on: 05 July, 2007, 07:25:47 »

Hvala ljudi, na leeepim cestitkama i nemojte me mnogo hvaliti, uobrazicu se! :smiley
Imao sam tog trenutka takvu inspiraciju, pa je zato ispao takav post.
Jutros sam napravio neke slicice, MADA JE JAKO TESKO te malisane uhvatiti cisto, u dubini AQ, ali cu probati kasnije da sredim te slikice, pa cu neku i okaciti!
CTEBA
Početnik
*

« Reply #8 on: 05 July, 2007, 08:37:16 »

Evo ga jedan malisan Casuarius gore na kamenu iznad njihove kokos-kucice! (Zelena tackica mu je sa desne strane).

Ovo sam probao da uslikam celo jato malih Casuariusa! (Uokvireni su sa crvenim nekim mnogo-uglom).

CTEBA
Početnik
*

« Reply #9 on: 05 July, 2007, 08:43:13 »

Ovo je mama Casuarius koja nadgleda i cuva svoje jato! (Pored nje je velika zelena tacka, a pored malih, mala. Takodje sa desne strane).  smiley

I evo ga taj malesni Auratus, koji se popeo gore iznad Casuariusove, kokos-kucice. (Takodje je i pored njega mala zelena tackica, sa desne strane).
Pages: [1] 2   Go Up
  Print  

Jump to:  

User

Welcome, Guest. Please login or register. Did you miss your activation email?
07 February, 2012, 17:11:16

Login with username, password and session length

RECENT ZABAVA

Stats

Members
Stats
  • Total Posts: 102608
  • Total Topics: 6988
  • Online Today: 72
  • Online Ever: 450
  • (01 July, 2007, 15:19:12)
Users Online