Welcome, Guest. Please login or register. Did you miss your activation email?

Aquashop

Author Topic: Raditi,ili ne  (Read 4802 times)

Offline Joca

• Napredni član
Raditi,ili ne
« on: 11 May, 2004, 18:40:52 »
Da li mogu male ikolice(stare 2 meseca,velicine od 1-2 cm) da prebacim sa ostalim tropheusima,chisto jer ce mi mozda uskoro trebati taj njihov mali akvarijum od 20l....

Offline piroman

• Gubitnik vremena
  • Samosapacenje me je dovelo do ovde...
    • piroman.rs
(No subject)
« Reply #1 on: 11 May, 2004, 22:07:07 »
U mom akvarijumu je bilo 50-ak tropheusa, raznih velicina, pre par meseci, imao sam jednu pembu, mozda i manju od 2cm, ili maximum 2,5cm, evo je raste i nema nikakvih problema danas. Tada su joj grickali rep, ali se on naravno oporavio. Ja mislim da mozes da ih prebacis, ali da cujemo velikog manitua JZH-a!
Pozdrav
Piroman

Offline JZH

• Veoma napredan član
(No subject)
« Reply #2 on: 12 May, 2004, 12:07:37 »
Ako im obezbedis vize za veliki akv. onda moze :lol: ,sacekaj jos malo ,opusti se :!:  :!:
Pozdrav, Joca

Offline Joca

• Napredni član
(No subject)
« Reply #3 on: 17 May, 2004, 10:26:21 »
Ok nisam hteo da prijavljujem dok nisam bio siguran u to,ali jedna ikola mi drzi vec 14 dana tako da ce od nje sigurno biti neshto....Shto me opet dovodi na temu....Gde sa malima....U ovom minijaturnom akvarijumu su mi vec pet malih ikola i ne znma da li nove novoredjene mgao da stavim sa njima....ili da ove iz malog prebacim u veliki,a novorodjene u mali......
Inache Jzh mama je dala dozvolu za akvarijume....Rekla je samo da sacekam da se zavrshi skolska godina......(23.jun) :D  :D  :D  :D  :D  :D  :D  :D  :D  :D  :D  :D

Offline alzo

• Tropheus rule
  • Veoma napredan član
    • paraciklidi.org
(No subject)
« Reply #4 on: 17 May, 2004, 10:46:56 »
Bravo Jovane vragolane...to su slatki problemi. Znas sta, trebalo bi navikavati vece trofeuse na mladunce.  Mozda ih istestiras sa jednom malom Ikolom.  Nisam siguran da li imas dovoljno bilja kao potencijalni zaklon?!  Tropheusi, kao, ne jedu mladj, mada u akvarijumima nema pravila.  Sacekaj JZH & javi sta si uradio.

Offline Joca

• Napredni član
(No subject)
« Reply #5 on: 17 May, 2004, 11:28:37 »
shto se tiche bilja,nema ga definitivno dovoljno za zaklon.....
A mislio sam  ove male ikolice pochen da ubacujem tako shto cu prvo ubaciti najvecu,pa kroz dva dana malo manju...i tako na kraju najmanju...Da bi privikao vece tropheuse na nove male

Offline Joca

• Napredni član
(No subject)
« Reply #6 on: 22 May, 2004, 18:59:53 »
PANIKA!!!!!!!
U velikom akvarijumu dva muzjaka su ozbiljno krenuli da mi biju zenku koja nosi ikru(ikole)....I shta se sad desilo....Ja izvadim zenku i stavim je u mali akvarijum.cisto da prenoci tamo da je ne bi ovde ubili.....Ali dok sam je prenosio ona pljune male....Valjda od stresa,ili necheg drugog....A shto je najgore od svega....mali tropheusi jos imaju kesicu sa zumancetom....a stari su 22 dana...Kako je to moguce!!!!!!Nista,stavio sam ih u mrestilicu pa u mali akvarijum sa ostalim malim ikolama......I sad molim boga da sve bude ok!

Offline Miner

• Član
Obrati PAZNJU!!!!
« Reply #7 on: 24 May, 2004, 11:22:45 »
Moje iskustvo u cuvanju malih tropheusa sa velikim je sledece:
1. potrudi se da obezbedis vise mesta za sakrivanje, pokusati sa gomilom manjeg kamenja sa dosta malih supljina, a ovo sma primeni i kod mene i video sam kod ljudi koji se vrlo ozbiljno bave uzgajanjem riba - tropheusa,
2. ukolio imas u akvarijumu neke druge vrste osim tropheusa onda moze biti problema, pa neke moras da odvojis,
3. uvek postoji kombinacija sa mrestilicom ili vise njih u istom akvariumu, ali obrati paznju dati ribe druge vrste ne povrede male ribe,
4. sto se tice ikola sa zumancanom kesom nemoj da se brines, slobodno ih stavi  u mrestilicu, po meni je najbolja ona sa mrezom,  ona ce se tokom vremena resorbovati, i ovde treba obratiti paznju na ribe drugih vrsta da im ne ostete zumancanu kesu jer su malci slabo pokretljivi u ovom stanju

i u principu ne bi trebalo da imas vecih problema sa ovom kombinacijom.  :D

Offline alzo

• Tropheus rule
  • Veoma napredan član
    • paraciklidi.org
(No subject)
« Reply #8 on: 24 May, 2004, 11:40:24 »
Mineru, daj neke slike tvojih Tropheusa, ti imas interesantne primerke :!:  :wink:

Offline Joca

• Napredni član
(No subject)
« Reply #9 on: 24 May, 2004, 15:39:38 »
inache dobio sam 5 malih ikola,tako da ih za sada imam 10(malih)

Welcome, Guest. Please login or register. Did you miss your activation email?
23 May, 2012, 05:15:40

Login with username, password and session length

RECENT POSTS

RECENT MALI OGLASI

RECENT MORSKA

RECENT ZABAVA

Members
  • Total Members: 1090
  • Latest: Masic
Stats
  • Total Posts: 105621
  • Total Topics: 7303