Welcome, Guest. Please login or register. Did you miss your activation email?

Aquashop

Author Topic: nigrofasciatus - poligamista!!!  (Read 2193 times)

Offline ljubisa

• Značajni član
    • Dom i Ciklidi
nigrofasciatus - poligamista!!!
« on: 03 May, 2004, 00:48:09 »
prvo pozdrav ljubiteljima nigrofascijatusa...interesantno otkriće, povodom kog sam otvorio ovu temu, je da mužjak "spava" sa tri ženke...naime pre pet, šest godina sam gajio par ovih prelepih ciklida, pa nisam imao prilike da primetim ovako nešto. sada kada sam se vratio njima(između ostalih), imam sledeću situaciju...u jednom akvarijumu su mi mužjak od nekih 6-7 cm(znači jako mlad), i tri ženke. ima dovoljno pećina za sve...i naravno, pošto se mreste k'o ludi, mužjak je odradio jednu ženku, i već posle tri dana krenuo sa drugom. sada prva ženka uspešno "šeta" mladunce po akvarijumu, druga aeriše ikru, a mužjak se šepuri pred trećom...momčina svaka mu čast...eto, bilo mi zanimljivo pa rekoh da vam kažem...

Offline piroman

• Gubitnik vremena
  • Samosapacenje me je dovelo do ovde...
    • piroman.rs
(No subject)
« Reply #1 on: 03 May, 2004, 04:35:42 »
Nisam imao situaciju sa jednim muzjakom, ja sam cak imao vise muzjaka nego zenki, i tu nije bilo nikakvih prevara...

Ono sto moze da bude nezgodno je odbrana mladji, da su u pitanju tri para, svaki par bi se tukao sa druga dva para, ovako, ona zenka na ciju stranu stane muzjak ce da polomi ili ubije ostale dve zenke, a i sigurno ce da nastane cuvena otimacina mladji, gde ce ta ista zenka, na cijoj je strani muzjak, da donosi tudju mladj u svoje leglo...

Mozda bi bilo najhumanije, da svu mladj, od sve tri zenke kako se izlegne prebacis u neki drugi mali akvarijum, pa kad malkice porastu da pocnes da hranis kalvuse njima!
Pozdrav
Piroman

Offline ljubisa

• Značajni član
    • Dom i Ciklidi
(No subject)
« Reply #2 on: 03 May, 2004, 20:21:38 »
u pravu si, mlade sam odvojio u poseban akvarijum. a biće mi žao da ih bacim calvusima kao hranu  :cry:

Offline piroman

• Gubitnik vremena
  • Samosapacenje me je dovelo do ovde...
    • piroman.rs
(No subject)
« Reply #3 on: 04 May, 2004, 00:53:57 »
Nema sta da ti bude zao, ako budes sentimentalan prema nigrofasciatusima, stvorice se tolika kolicina da ce poceti da ti guse akvarijume i da unistavaju ostale ribe, mani se mladji i hrani kalvuse, jer kalvusi najvise vole mladj, ujedno to im je dobra lovacka gimnastika, ako je mladj stara 2-3 nedelje, jer moze da bezi i da se skriva, a ako bas neki primerak prezivi kalvuse, onda ga uzgajaj...
Pozdrav
Piroman

Welcome, Guest. Please login or register. Did you miss your activation email?
23 May, 2012, 04:56:05

Login with username, password and session length

RECENT POSTS

RECENT MALI OGLASI

RECENT MORSKA

RECENT ZABAVA

Members
  • Total Members: 1090
  • Latest: Masic
Stats
  • Total Posts: 105621
  • Total Topics: 7303