Welcome, Guest. Please login or register. Did you miss your activation email?

Aquashop

Author Topic: Uginuo Demasoni :(  (Read 2743 times)

Offline pink

• Napredni član
Uginuo Demasoni :(
« on: 11 May, 2006, 07:47:56 »
Ovo je prva žrtva u mom akvariju. Najmanji demasoni (manji od 3 cm) dva dana je čučio u ćošku, najviše su ga ganjali - ne najveći demasoni, nego oni malkoc veći od njega. Jeo je, nije bio nadut, nije izgubio boju. Jučer sam ga našla na ulazu filtera, imao je jako izbuljene oči, nije bio izranjavan. Da li je neka bolest u pitanju ili samo prirodna selekcija (otpočetka je bio najguraviji)?

milan

• Guest
Re: Uginuo Demasoni :(
« Reply #1 on: 11 May, 2006, 08:12:32 »
Na zalost moram ti reci to ce ti se desavati!!Samo nastavi da ih nabavljas i selektujes!!
 :respekt

Offline pink

• Napredni član
« Reply #2 on: 11 May, 2006, 08:24:42 »
Ne usudim se staviti druge ribe. Neki dan sam probala sa ancistrusom koji je jedva izvukao živu glavu, a bio je 3 × veći od njih, skoro su mu oči iskopali.

Offline daba

• Značajni član
  • Darko Babić
« Reply #3 on: 11 May, 2006, 08:40:23 »
Pink za Ps. demasoni  si bila upozorena,tako da nemoj sada da kukas :)Moras doci ponovo u  :sajkaca  po druge malce!

Offline pink

• Napredni član
« Reply #4 on: 11 May, 2006, 08:52:24 »
Ne kukam, samo preventivno pitam dal bi mogla biti neka boleština da ne bi oboljele i druge ribe.

Offline daba

• Značajni član
  • Darko Babić
« Reply #5 on: 11 May, 2006, 19:32:10 »
Ako ima "buljave" oci vec je gotov - slobodno mozes da ga izbacis iz akvarijuma.Mislim da je to klasican "bloat" i ne mora biti opasno za druge ribe.Mada sam misljenja da je to i pitanje opsteg stanja bakterija u akvarijumu jer se cesto dogadja da oboli vise riba u isto vreme.

Offline pink

• Napredni član
« Reply #6 on: 11 May, 2006, 20:18:09 »
Nije imao buljave oči dok je bio živ. Izbuljile su se kad je odapeo. Nije mu bio nadut stomak, zar ne bi trebao biti nadut ako je bloat u pitanju?

Offline piroman

• Gubitnik vremena
  • Samosapacenje me je dovelo do ovde...
    • piroman.rs
« Reply #7 on: 12 May, 2006, 00:14:12 »
Pink,

BLOAT ili ti m.f.BLOAT je bolest, hmmm, bolest, ne, nije bolest, BLOAT je mit, kojim se objasnjavaju razne bolesti, kao i razna stanja i razna sranja u akvarijumu. Naravno, mnogi misle da je to jedna odredjena bolest, ali praksa pokazuje da je to zajednicki imenitelj za vise razlicitih stvari.

Ono sto je lepo kod BLOAT-a je sto svako ima svoju tehniku lecenja, a neke od tih tehnika su jako jednostavne ili jeftine :)

Opusti se, imaces demasoni-a, kada pocnu da se mreste, a mozes usput i da nabavis neki novi komad da izmesas linije, vidi da li ih ima u Kroaciji!
Pozdrav
Piroman

Offline pink

• Napredni član
« Reply #8 on: 12 May, 2006, 10:49:53 »
Ovdje nije bilo vremena za liječenje, sve se odigralo za 2-3 dana. Za sada su druge ribe ok. Taj pokojni nije imao tanki bijeli izmet, nije bio nadut, jeo je, jedino je disao nešto brže i bio žgoljav. Bio je najmanji i svi su ga ganjali. Inače ribe hranim 1 × dnevno, Sera florom i Spirulina tabletama. Jednom tjedno ne hranim, redovno mjenjam vodu. Testere nemam, al ću kupiti. Da li sad uopće ima svrhe liječiti cijeli akvarij (kad nisam sigurna od čega je odapeo) jer se ostale ribe čine zdrave?

milan

• Guest
« Reply #9 on: 12 May, 2006, 11:10:35 »
Koliko sam ja shvatio tvije ribe se mlade!?
Mislim da bi trebala da ih hranis bar dva puta dnevno!
Taj mali je uginu jer je bio mozda zakrzljao...provali da je slab i tako dobija mnogo vece porcije srtresa...bla..bla!!
Tako ja kontam...

Welcome, Guest. Please login or register. Did you miss your activation email?
23 May, 2012, 04:51:50

Login with username, password and session length

RECENT POSTS

RECENT MALI OGLASI

RECENT MORSKA

RECENT ZABAVA

Members
  • Total Members: 1090
  • Latest: Masic
Stats
  • Total Posts: 105621
  • Total Topics: 7303