Welcome, Guest. Please login or register. Did you miss your activation email?

Aquashop

Author Topic: Cytocara morii  (Read 1314 times)

Offline lombardoi

• Član
Cytocara morii
« on: 04 April, 2006, 13:29:08 »
Posle 5-6 dana gladovanja jedan od muzjaka je preminuo...
NIje bilo nikakve simproma bloata, nije bilo naduvavanje, jednstavno riba je odbijala hranu... Posle 6 dana riba je umrla i posle obdukciskom naodu (licno pravljen) u zeludac barem ja tako mislim da je bio zeludac pronadzena je zelenkasta tecnost...
Sta moze da bude to?
pozdrav
T.F.C

Offline saulosi

• Napredni član
Re: Cytocara morii
« Reply #1 on: 05 April, 2006, 12:00:35 »
Mislim da je teško reći šta bi to moglo da bude. Mogao bi po tvojoj priči da bude i neki stomačni parazit ali mislim da je bez prave analize teško tvrditi bilo šta.

Evo, ilustracije radi na poljoprivrednom fakultetu u Bg postoji vivarijum u kome se vrče eksperimenti na ishrani šarana.
Šarani se čuvaju u strogo kontrolisanim uslovima i u principu se ne dešava da obole u samim bazenima.
Međutim dešava se da riba stigne bolesna i nakon nekog vremena počne masovno da umire. U tim slučajevima, praksa je da se odmah šalju uzorci tkiva na analizu kako bi se zasigurno postavila dijagnoza. Nije rijedak slučaj da se u onoj odokativnoj dijagnozi pogriješi a tu mislim na profesore koji imaju veliko iskustvo iza sebe.
Prosto nikada ne možeš biti siguran i zbog toga nije loše imati mikroskop pored sebe i bar jednu solidnu knjigu na temu bolesti riba.

Offline Ciklid Gile

• Veoma napredan član
  • Igor Ranković
Re: Cytocara morii
« Reply #2 on: 05 April, 2006, 22:12:59 »
Pazi...Bloat ne mora da bude prorpracen naduvavanjem ribe... Moze da bude i bas takav kavim si ga ti opisao...

Ne iskljucuj BLOAT, vrlo je moguce da je on u pitanju!
Srecan je dan kad sam nasmejan ko kreten.

Welcome, Guest. Please login or register. Did you miss your activation email?
23 May, 2012, 04:45:25

Login with username, password and session length

RECENT POSTS

RECENT MALI OGLASI

RECENT MORSKA

RECENT ZABAVA

Members
  • Total Members: 1090
  • Latest: Masic
Stats
  • Total Posts: 105621
  • Total Topics: 7303