Welcome, Guest. Please login or register. Did you miss your activation email?

Aquashop

Author Topic: Pomoć oko uređenja akvarija  (Read 13455 times)

Offline piroman

• Gubitnik vremena
  • Samosapacenje me je dovelo do ovde...
    • piroman.rs
Re: Pomoć oko uređenja akvarija
« Reply #90 on: 21 February, 2006, 10:57:16 »
Pink,

ne moras da skidas pozadinu sa filtera za izmenu! Rupu izbusi najnize koliko ti maska dozvoljava, glavu kupi bilo koju sa vecim protokom od 1000l/h, i ukljuci logiku. Juwel integrisani filter - sranje, ima neke rupe na levoj strani, koje nicem nesluze, te rupe zalepi silikonom, a mozes i da zalepis kliritnu plocicu, da voda NE bi ulazila kroz te rupe. Efekat koji dobijas, jeste da imas crnu kutiju, u koju voda moze da udje samo sa gornje strane kroz resetku, posto ti je glava za ispumpavanje vode pri dnu te iste crne kutije, voda mora od vrha crne kutije da prodje do dna gde je glava, i na taj nacin da prodje kroz svu filtracionu masu koja se nalazi u crnoj kutiji, to jest, da se isfiltrira...

Sta si dobila time, prvo mnogo veci protok vode kroz filter, to jest "jacu", to jest, brzu filtraciju, sto je veoma vazno za ciklide. Drugo, dobila si povecanu zapreminu filtracione mase, sto omogucava "kvalitetniju" filtraciju, to jest, mnogo vecu kolicinu bakterioloske podloge. Trece, nema potrebe za vazdusnom pumpom. I cetvrto, sto mozes da ubacis kvalitetniju filtracionu masu, mislim na kineski ili nemacki sundjer u debljini od 15cm, sera siporax i sl...
Pozdrav
Piroman

Offline pink

• Napredni član
« Reply #91 on: 21 February, 2006, 11:14:59 »
Ok, samo to je vrlo nepraktično za čišćenje, obzirom da je glava ispod svega.

Offline Bojko

• Konsultant
  • Veoma napredan član
« Reply #92 on: 21 February, 2006, 11:53:50 »
Pa Pink i original juwel filter kad se ga čisti treba sve materiale izvaditi i očistiti,mislim 50% filtricionog materiala se očisti

Offline pink

• Napredni član
« Reply #93 on: 21 February, 2006, 13:11:38 »
Ja u tom filteru imam samo jednu original spužvu koja stoji na dnu, na tome vrećica sa bio maxom (slično kao sera siporax) i gore stavim komad filtera za napu kojeg mjenjam 1 × tjedno. Čistim kad mi oslabi protok, u početku sam revnosno često, a sad svaka 4 mj otprilike. Na dnu bude puno ljigavoće, a u tome bi trebala ležati pumpa. Jel se ona nekako učvrsti ili se samo polegne? I cijene tih glava su kod nas astronomske, zato me zanima pošto je kod vas.

Offline piroman

• Gubitnik vremena
  • Samosapacenje me je dovelo do ovde...
    • piroman.rs
« Reply #94 on: 21 February, 2006, 13:17:38 »
Pink, ovako se najlakse cisti filter, jer je glava UVEK cista. Samo menjas vatu i to je to. Cena glava je pateticna u Srbiji, nekoliko eura kostaju glave do 2 t/h...
Pozdrav
Piroman

Offline pink

• Napredni član
« Reply #95 on: 21 February, 2006, 13:20:29 »
Strava, kod nas je do 100 eura!!!

Welcome, Guest. Please login or register. Did you miss your activation email?
23 May, 2012, 04:27:11

Login with username, password and session length

RECENT POSTS

RECENT MALI OGLASI

RECENT MORSKA

RECENT ZABAVA

Members
  • Total Members: 1090
  • Latest: Masic
Stats
  • Total Posts: 105621
  • Total Topics: 7303