|
piroman
|
 |
« on: 02 April, 2004, 11:46:20 » |
|
Konacno, posle 6 meseci pauze, jedan od moja dva para casuarius-a se izmrestio. Cim je mladj napustila pecinu, roditelji su poceli da terorisu drugi par casuarius-a i ancistrusa. Drugi par je morao da predje u visi deo akvarijuma i da napuste omiljeno dno. Ancistrus je sabijen u uglu u vrhu akvarijuma. Drugi par i njihovu pecinu sam prebacio kod ZDuleta u akvarijum sa discus-ima. Zanimljivo ponasanje koje nisam video u ranijim mrestovima casuarius-a, je da zenka skuplja "odbeglu" mladj, ustima, i da ih "pljuje" ispred pecine. Dok ovo pisem roditelji su uspeli da uteraju svu mladj u pecinu, koliko mogu da peocenim, mladji ima cca 30 kom. Roditelji zderu punom parom, i vrlo su halapljivi, dok se mladj zadovoljava prasinom tetra discus-a. Ovo je 4-ti mrest mojih casuarius-a, i jos jendom su dokazali, da ja nemam nikakvu ideju da se mrest odigrava, vec samo na kraju vidim rezultate, koji isplivaju iz pecine. Inace ta pecina, je jedna malena saksija sa rupom na boku. Ova rupa je knap da zenka moze da ulazi i izlazi iz pecine, ali muzjak, da bi usao u istu, mora prvo da uvuce svoju dzombu, pa tek onda glavu. U ovom akvarijumu od 120l, filter je prakticno potpuno zacepljen prljastinom, sto mu redukuje protok na 50-ak litara na sat, ali je voda kvalitetna, i rezultati su prisutni!
Eto toliko, nadam se da u mrestu ima i vise od 30 kom!
|