Welcome, Guest. Please login or register. Did you miss your activation email?
* * *

Aquashop

ciklidi.org « Ciklidaristika « Akvarijumska tehnika i hemija « Filtracija « Filtriranje Malawi akvarijuma
Pages: 1 2 3 [4]   Go Down
  Print  
Author Topic: Filtriranje Malawi akvarijuma  (Read 8342 times)
Ciklid Gile
Veoma napredan član

Igor Ranković

« Reply #30 on: 20 August, 2004, 08:04:59 »

Ivanho ove najnovije slike koje si postavio, mi se stvarno svidjaju, jel svarno realno izgledaju, samo me zanima koja je cena. :roll:

Srecan je dan kad sam nasmejan ko kreten.
Ivanho
Član u razvoju
**

« Reply #31 on: 20 August, 2004, 19:20:48 »

Ako mislis na poslednje 3 fotografije, nije u pitanju neki fabricki back. Izradjen je od stiropora i cementa, a o procesu mozes da citas na: http://www.catfishheaven.net/day1.html

Pozdrav!
piroman
Gubitnik vremena

Samosapacenje me je dovelo do ovde...

« Reply #32 on: 20 August, 2004, 23:35:23 »

DIY pozadina za morski akvarijum, mada ne bih imao nista protiv da je u mom ciklidnom akvarijumu...

Pozdrav
Piroman

piroman
Gubitnik vremena

« Reply #33 on: 20 August, 2004, 23:56:44 »

Jos jedan DIY varijanta (kamenje) za morski akvarijum:

Pozdrav
Piroman

Ivanho
Član u razvoju
**

« Reply #34 on: 21 August, 2004, 01:00:44 »

Piromane, cim si ti ucuk'o da je DIY soba nesto "vrlo bolesno" odmah sam "otrcao" tamo (valjda sam ocekivao da je nesto drugo :lol: ha-ha). Dzaba, blenuo sam u ono k'o tele!
Aj' sad salu na stranu, pa pretpostavimo da je materijal stiropor (lici, mada na nekim fotosima zalici i na siporex?!), da ga je obradio necim na bazi kiseline (rukom i plamenom sigurno nije, mada i ovako prilicno "kontrolisano" izgleda?!!), ali sta sa zavrsnicom? Meni se varijanta sa cementom licno prilicno dopada, ali cement nikada (osim ako nije ultra redak, sto nisam probao) ne prati ovako fino oblike. Njegov stiropor izgleda kao da ga je necim (na pojedinim mestima) istonirao, i to je to kao, u sta ja sumnjam.
Sta sa zavrsnicom? Postoji li nacin da se obradjeni stiropor ispeskira? (mislim na najjednostavniju varijantu - premaz lepkom i posipanje peskom) I jos uvek mi niko nije odgovorio kako mogu da budem siguran da ce stiropor koji sam kupio biti inertan u vodi?!

Pozdrav!
Ivanho
Član u razvoju
**

« Reply #35 on: 24 August, 2004, 02:32:31 »

Evo mog pokusaja da nas vratim na temu foruma:
-na slikama iz "DIY sobe" ispod akvarijuma se nalaze skalamerije koje lice na neki (opet) DIY filter sistem; unazad sam cesto razmisljao o tome kako bih nekoliko svojih kotilica od 25-30 l rado upotrebio u tu svrhu, ali sam ostajao bez resenja prevashodno zbog toga sto sam zeleo da filter funkcionise kao otvoren sistem (zbog lakseg odrzavanja) i da bude postavljen ispod akvarijuma (zbog ustede prostora) - problem: kako se osigurati od prelivanja vode, tj. kako izjednaciti dotok i kolicinu vode ispumpane u akvarijum? (ako je uopste moguce resiti ovaj problem, mislim da bi ovakav filter imao svojih prednosti - npr. u kolicini filter materijala, laksem pristupu slojevima i sl.)

Pozdrav!
Vrscanin
Početnik
*

Diy
« Reply #36 on: 24 August, 2004, 18:19:26 »

Meni se najvise svidjaju ovi beli slika p8010066.jpg da li ih ima negde kod nas u prodaji i koja je otprilike cena za dimenziju 70x40x30
piroman
Gubitnik vremena

« Reply #37 on: 25 August, 2004, 21:56:18 »

Ja nemam predtavu kako je napravljeno DIY kamenja na prethodnim fotkama, ali me Ivanoho-ova ideja sa kiselinom kopka, a i bela boja me neodoljivo asocira na gips...

Pozdrav
Piroman

JZH
Veoma napredan član

« Reply #38 on: 03 September, 2004, 15:17:28 »

Posto je ovo moj 500-ti post meni se u celoj ovoj akciji najvise svidjaju ona dva balona :!: Simpaticno :wink:

Pozdrav, Joca
Pages: 1 2 3 [4]   Go Up
  Print  

Jump to:  

User

Welcome, Guest. Please login or register. Did you miss your activation email?
05 February, 2012, 15:53:27

Login with username, password and session length

RECENT ZABAVA

Stats

Members
Stats
  • Total Posts: 102460
  • Total Topics: 6983
  • Online Today: 81
  • Online Ever: 450
  • (01 July, 2007, 15:19:12)
Users Online