Welcome, Guest. Please login or register. Did you miss your activation email?

Aquashop

Author Topic: Osetljivost demasona u odnosu na ostale...  (Read 3471 times)

Offline Brca

• Značajni član
  • S.S.K.
Osetljivost demasona u odnosu na ostale...
« on: 23 December, 2005, 15:41:48 »
Imam klasican Malawi m'buna aq,sa 10-tak vrsta;Ono sto me muci,je riknjavanje SAMO demasona(1 po 1) i to 99% od Bloata(prvo se povuku,malko potamne,ne jedu,a stomak se blago zaokrugli i posle par dana...spavaju vecnim snom!).Napominjem da se to desava SAMO demasonima(doduse sporadicno i pojedinacno) i to maticama,koje tek dospeju za mrest!!!Ostale ribe nit su debele(prehranjivanje),nit pokazuju ove znake,a nije ni jedna druga jos riknula!Hrana:Hikari gold i exel,sera flora,SAC green.Danas se rastaje od duse 5-ti odrasli demasonac i stvarno vec popizdjavam zbog ovog.Molim za pomoc i savete!!!
  Razmisljam i o eliminisanju iz aq.ove inace meni omiljene vrste!
  Inace,znam za octozin,al'me interesuju slicna iskustva i postupanje kad dodje do ovoga.

Offline Bojko

• Konsultant
  • Veoma napredan član
Re: Osetljivost demasona u odnosu na ostale...
« Reply #1 on: 23 December, 2005, 15:53:57 »
Pa koliko je meni poznato ,baš je vrsta Ps.Demasoni najosetljiva na ishranu,te kasnije kao i na Bloat.Ps.demasoni ji su pravi algojedi,te oni traže samo biljnu hranu,najboilje u  listićima,naravno treba voditi i brigu o higijeni u akvariju/promene vode,malo hrane i sl/,kako ne bih došlo do tog nesretnog slućaja.
Ja bih ti preporučio,da ih hraniš jedanput dnevno i to u malim kolićinama,kako k'bih ti ciklidi tek omirisali hranu,a ostalu si tako i tako nadju medju kamnejem,obraslim algama.

Offline vladan

• Banmaster
  • Veoma napredan član
  • Vladan Stojanovic
    • Judo club Partizan
« Reply #2 on: 24 December, 2005, 00:58:41 »
Ja imam demasonije,ali ni jednom nisam imao problema sa njima.Vaze za ribe koje su sklone bloatu,imaju duga creva i predvidjeni su da vare biljnu hranu.Hranim ribe dva puta dnevno,jednom Hikari ciklid gold i drugi put neku vrstu listica na biljnoj osnovi(Sera flora,Tetra Pro vegetable),redovno menjam vodu i za sada nema problema,cak se i mreste.

milan

• Guest
« Reply #3 on: 24 December, 2005, 16:11:55 »
Nije hrana u pitanju.Nasa linija demasonija je ocaj,mozda su geni u pitanju.Svi su oni u srodstvu.
E da,potapas hranu u vodu 10-15 min.!?
Ako hoces probaj sa ogvagilom da tretiras 10 mg na 10  L,3 dana,posle promeni 30% vode i vrati aktiv.ugalj.
Mozes da hranu potapas u infuzoriski rastvor oko 7 dana i videces sigurni napredak.Isto ti je to k...kao i Octozin,i on je na bazi metronidazola!

Offline piroman

• Gubitnik vremena
  • Samosapacenje me je dovelo do ovde...
    • piroman.rs
« Reply #4 on: 24 December, 2005, 20:03:18 »

admiral wrote:
Nije hrana u pitanju.Nasa linija demasonija je ocaj,mozda su geni u pitanju.Svi su oni u srodstvu.
E da,potapas hranu u vodu 10-15 min.!?
Ako hoces probaj sa ogvagilom da tretiras 10 mg na 10  L,3 dana,posle promeni 30% vode i vrati aktiv.ugalj.
Mozes da hranu potapas u infuzoriski rastvor oko 7 dana i videces sigurni napredak.Isto ti je to k...kao i Octozin,i on je na bazi metronidazola!

hmmm, da nisi ti mislio na INFUZIONI rastvor? infuzorijski rastvor bi trebao da se dobije kada rastvoris infuzoriju :)

Jako, jako me zanima gde si saznao sastav OCTOZINE-a?

Ja sam ziveo u zabludi, da po engleskim zakonima, nisu duzni da napisu sastav...
Pozdrav
Piroman

Offline Brca

• Značajni član
  • S.S.K.
« Reply #5 on: 24 December, 2005, 22:32:43 »
Danas sam vratio mlade demasonce(njih 10.,inace moj mrest i uzgoj) iz velikog u 100.lit(za mladj).Plan:hraniti vrlo malo odrasle ribe(ove sam premestio da ne zaostaju!),ne bih li eliminisao ovu nemilu pojavu.Interesuje me,da li ostale ribe(prvenstveno preostala 3-4 veca demasonca),mogu da "zakace" ovu posast,ako ih minimalno hranim listicima na biljnoj bazi(sera flora).Citao sam u proslim postovima da je kod Malawija(za razliku od Tanganjike) ovo sporadicno i nije zarazno,tj.zavisi od trenutne situacije!? CIKLID_133
 Ponavljam,sve ostale ribe su skroz OK(kuc,kuc,kuc) CIKLID_200

Offline Silvester

• Veoma napredan član
« Reply #6 on: 25 December, 2005, 18:45:51 »
If I were you ne bih ih hranio nekih 5-6 dana uopste (nista im nece faliti), menjao bih vodu na par dana i onda poceo sa laganom ishranom. Onda ces videti kako se dalje ponasaju.
I samo jos jedno razmisljanje: da nije od neke vrste hrane? Cini mi se da je Piroman imao nekih problema i pomor riba zato sto je hrana bila losa. Sad ces verovatno da pitas: a sto samo demasoni? Pojma nemam, ali u Nisu su svi vojnici jeli kupus, a samo je odredjeni broj imao problema i zavrsio u bolnici.

Offline Bojko

• Konsultant
  • Veoma napredan član
« Reply #7 on: 25 December, 2005, 20:58:48 »
Ps.demasoni su neki fenomen medju Malawi m'bunama,sama njihova prirodna oklina jeste jako siromašna po pitanju algi i njim se razvio jako dobar probavni trakt ,koji iz ono malo što ti ciklidi nadju u prirodi izvuće ono najbolje i najbitnije.I kad bi ta creva stavili u liniju,ona su 2 puta duža od dužine tog ciklida.
Iz samoga toga več se vidi,da se hrana kod tog ciklida jako dugo zadržava i vari.Sad ako mi hranimo malo "jakom" hranom,ta se hrana prosto ne svari i ostaje u crevima i od tu dalje jeste samo korak do Bloata.Zato se i preporučuje ,da se ciklide hrani malo ali kvalitetno.

Offline ducia

• Global Moderator
  • Veoma napredan član
  • Hajde dodji, pridji, hodi...
« Reply #8 on: 25 December, 2005, 23:03:52 »
Kod mene se javlja jedna zanimljiva stvar. Naime, pri hranjenju demasoni-i se skoro uvek nalaze na samom dnu (nize od ostalih riba). Stoga, posto ribe za rucak hranim sa mesavinom tri hrane, Tetra MIN, Hikari Gold i Hikari Staple, do njih dodje samo vec nakvasena Tetra MIN. Za veceru im dajem Spirulinu u tabletama.Tako da sve u svemu cini mi se da jedu "lako" svarljivu hranu koja im odgovara i do sada nisam imao nikakvih problema.
Is it wrong to be strong Brotherhood

Offline Brca

• Značajni član
  • S.S.K.
« Reply #9 on: 26 December, 2005, 22:39:48 »
Danas sam poceo sa terapijom-po Admiralovom receptu;6 x 400 mg. orvagila(metronidazol) sam rastopio u malo mlake vode,digao temp. na 29 C. i suknuo u 300 lit vode,pa sta im bog da...Na dijeti ce biti 3-4 dana.Slazem se sa misljenjem da vec bloatovani ciklid svakako broji zadnje sate,a tu ni octozin(ne bas jeftin)ne pomaze,a i ja sumnjam u cudotvornost istog.Svakako javljam rezultate!

Welcome, Guest. Please login or register. Did you miss your activation email?
23 May, 2012, 03:48:39

Login with username, password and session length

RECENT POSTS

RECENT MALI OGLASI

RECENT MORSKA

RECENT ZABAVA

Members
  • Total Members: 1090
  • Latest: Masic
Stats
  • Total Posts: 105621
  • Total Topics: 7303