Welcome, Guest. Please login or register. Did you miss your activation email?
* * *

OBAVESTENJE! Obavestavamo clanstvo da ce zbog predjasnjih problema ciklidi.org biti premesten na novi, profesionalniji, server. Samo prebacivanje se planira za  okvirno ponedeljak 07.09.2010, a o tacnom datumu bicete blagovremeno obavesteni! Uprava Ciklidi.org
ciklidi.org « Ciklidaristika « Bolesti « Tropheus BLOAT
Pages: 1 ... 3 4 [5]   Go Down
  Print  
Author Topic: Tropheus BLOAT  (Read 14425 times)
alzo
Tropheus rule
Veoma napredan član

« Reply #40 on: 21 April, 2004, 11:56:06 »

Slazem se sa Minerom i ja cu se definitivno opredeliti za sto prirodniju ishranu i sveziju vodu jer sam za ovo kratko vreme koliko se interesujem za Tanganyikance vec imao pehove sto se tice Bloat-a i vode cesmovace (nagruvane Hloraminom).

Moji Tropheusi ce biti slang, zilavi, agilni, brzi...barem cu tome teziti, i ako ne budu jaci od Zduletovih svinjMawsi   :snorting:  i Piromanovih Kiriza bice brzi i zapalice na vreme.  :twisted:
Bojko
Veoma napredan član

« Reply #41 on: 21 April, 2004, 22:17:45 »

Pa eto kad proćitam ove postove,kao da ne postoje neke norme,neke pravila.pa za pet dana druženja sa mojim Tropheusima,ja se ponašam,kao kad bi dobio djete:čitam o  njima,studiram literaturu,brinem o njima,hranim ih pravilno,sve u svemu za njihovo zadovoljstvo.Pa to je jedan primarni zadatak akvariste,brinuti se o ribama,te čista voda i adekvatna ishrana Tropheusa jeste azbuka Tropheus akvaristike,pa to je osnovno znanje,koga treba učenjem samo nadgraditi.
Pa prosto rečeno:to je Tropheu power :D
JZH
Veoma napredan član

« Reply #42 on: 17 September, 2004, 11:45:10 »

E Bojko sta ti rade Maswe :?:

Pozdrav, Joca
alzo
Tropheus rule
Veoma napredan član

« Reply #43 on: 17 September, 2004, 16:13:44 »

JZH, ne SLUTI :!:  Gde ga bas upita u ovoj temi :?:

Inace, moja jedina Maswa ima simptome BLOAT-a pa ce proci standardnu 'kuru' Oktozina i sa 2 Chimbe se seli u Tropheus AQ od 500l.  Ako sve bude OK, naravno.
JZH
Veoma napredan član

« Reply #44 on: 18 September, 2004, 12:26:07 »

SAMO VI TOVITE RIBE...cccccccc :!:
Nego Bojko,sta bi sa tvojim Maswa-ma,koliko imas muzijaka,zenki :?:

Pozdrav, Joca
Slobodan
Početnik
*

« Reply #45 on: 25 August, 2010, 10:33:49 »

Evo ovako. Tropheuse drzim nekoliko godina i uspesno ih mrestim, drzim. Bloat za sve ovo vreme mogu na prste da prebroim, a mogu slobodno da kazem da je kroz moje akvarijume proslo stotine i stotine tropheusa. Pa i ako dodam da skoro nikad u zadnje dve godine recimo nisam mesecno prodavao ispod 50 tropheusa , mada je 100-tinak bio prosek.
Zasto ovo sve govorim? Pa iz prostog razloga jer mi bloat nije pravio probleme. A nije jer to prepisujem algama!!! Omogucite dosta tvrdih povrsina (kamenje, cupovi..) na koje bi se hvatale alge. Izbacite sve ''satirace'' algi (ancitrose, gibicepse...) koji skidaju alge i time sprecavaju da se zapate. Ostavite samo tropheuse i dopustite da vas akvarijum ozeleni (od algi naravno). To tropheusi svaki dan cupkaju i to je vase zdravlje tropheusa!!! Sve ostalo je samo dodatak njihovim stomacima (kupovna hrana). Samo algama prepisujem odsutnost bloata!
Pages: 1 ... 3 4 [5]   Go Up
  Print  

Jump to:  

TinyPortal v1.0 beta 4 © Bloc