Welcome, Guest. Please login or register. Did you miss your activation email?

Aquashop

Author Topic: Tropheus BLOAT  (Read 17864 times)

Offline alzo

• Tropheus rule
  • Veoma napredan član
    • paraciklidi.org
(No subject)
« Reply #40 on: 21 April, 2004, 12:56:06 »
Slazem se sa Minerom i ja cu se definitivno opredeliti za sto prirodniju ishranu i sveziju vodu jer sam za ovo kratko vreme koliko se interesujem za Tanganyikance vec imao pehove sto se tice Bloat-a i vode cesmovace (nagruvane Hloraminom).

Moji Tropheusi ce biti slang, zilavi, agilni, brzi...barem cu tome teziti, i ako ne budu jaci od Zduletovih svinjMawsi   :snorting:  i Piromanovih Kiriza bice brzi i zapalice na vreme.  :twisted:

Offline Bojko

• Konsultant
  • Veoma napredan član
(No subject)
« Reply #41 on: 21 April, 2004, 23:17:45 »
Pa eto kad proćitam ove postove,kao da ne postoje neke norme,neke pravila.pa za pet dana druženja sa mojim Tropheusima,ja se ponašam,kao kad bi dobio djete:čitam o  njima,studiram literaturu,brinem o njima,hranim ih pravilno,sve u svemu za njihovo zadovoljstvo.Pa to je jedan primarni zadatak akvariste,brinuti se o ribama,te čista voda i adekvatna ishrana Tropheusa jeste azbuka Tropheus akvaristike,pa to je osnovno znanje,koga treba učenjem samo nadgraditi.
Pa prosto rečeno:to je Tropheu power :D

Offline JZH

• Veoma napredan član
(No subject)
« Reply #42 on: 17 September, 2004, 12:45:10 »
E Bojko sta ti rade Maswe :?:
Pozdrav, Joca

Offline alzo

• Tropheus rule
  • Veoma napredan član
    • paraciklidi.org
(No subject)
« Reply #43 on: 17 September, 2004, 17:13:44 »
JZH, ne SLUTI :!:  Gde ga bas upita u ovoj temi :?:

Inace, moja jedina Maswa ima simptome BLOAT-a pa ce proci standardnu 'kuru' Oktozina i sa 2 Chimbe se seli u Tropheus AQ od 500l.  Ako sve bude OK, naravno.

Offline JZH

• Veoma napredan član
(No subject)
« Reply #44 on: 18 September, 2004, 13:26:07 »
SAMO VI TOVITE RIBE...cccccccc :!:
Nego Bojko,sta bi sa tvojim Maswa-ma,koliko imas muzijaka,zenki :?:
Pozdrav, Joca

Offline Slobodan

• Značajni član
Re:
« Reply #45 on: 25 August, 2010, 11:33:49 »
Evo ovako. Tropheuse drzim nekoliko godina i uspesno ih mrestim, drzim. Bloat za sve ovo vreme mogu na prste da prebroim, a mogu slobodno da kazem da je kroz moje akvarijume proslo stotine i stotine tropheusa. Pa i ako dodam da skoro nikad u zadnje dve godine recimo nisam mesecno prodavao ispod 50 tropheusa , mada je 100-tinak bio prosek.
Zasto ovo sve govorim? Pa iz prostog razloga jer mi bloat nije pravio probleme. A nije jer to prepisujem algama!!! Omogucite dosta tvrdih povrsina (kamenje, cupovi..) na koje bi se hvatale alge. Izbacite sve ''satirace'' algi (ancitrose, gibicepse...) koji skidaju alge i time sprecavaju da se zapate. Ostavite samo tropheuse i dopustite da vas akvarijum ozeleni (od algi naravno). To tropheusi svaki dan cupkaju i to je vase zdravlje tropheusa!!! Sve ostalo je samo dodatak njihovim stomacima (kupovna hrana). Samo algama prepisujem odsutnost bloata!

Offline SPAJKE

• Veoma napredan član
Re: Tropheus BLOAT
« Reply #46 on: 22 January, 2012, 11:49:25 »
Hteo bih malo da osvežimo ovu temu vezanu za bloat Tropheusa.Dosta je korisnog napisano u samoj temi,ali tih ljudi više nema na forumu,u međuvremenu se povećao broj nas koji ih gajimo,sa tendencijom daljeg rasta,a i na tržištu nam je sada dostupan veći izbor hrane pa samim tim i mogućnost da bloutujemo Tropheusa je veća.Voleo bih da nam neko napiše gde možemo kupiti oktozin i kako ide terapija sa istim.Sviđa mi se Slobodanova priča vezana za alge.Mogao bi da bude i malo opširniji.Ja se bojim da iz svog akvarijuma izbacim Ancistruse jer mi se čini da bi alga podivljala i ne bih uspeo da je zaustavim više...

Offline Petar

• Napredni član
    • Cgi Lucid Dreams
« Reply #47 on: 22 January, 2012, 12:35:15 »
Sto se tice bolata, mnogi naglasavaju kako je u vecini slucajeva izazvan stresom.
Nisam dovoljno iskusan da ovo komentarisem, ali se ja drzim nekih smernica od davnina.
Davno mi je jedan iskusni akvarista rekao kako je dobro da postoji poneki panj u akvarijumu kako Ancistrusima i srodnim algarima potpomaze varenje.
Otud sam i ja izvukao zakljucak da je mozda blaga prisutnost kiselosti iz panjeva dobra za ribe koje su 100% algojedi.
Ko ima iskustva bilo bi dobro da nam kaze da li su mu se recimo Pseudotropheus sp. Acei nekada bloatovali, a imali su panj u akvarijumu?
Za njih znamo da pretezno cupkaju alge sa panjeva, i ako kod njih nema bloata nikada u ovakvom sistemu....mozda ovde imamo neko resenje za ovu "misterioznu" bolest?

Offline Duke001

• Član
« Reply #48 on: 22 January, 2012, 14:47:15 »
Ovo ste verovatno vec videli, ali cisto ako niste da okacim sta sam nasao na jednom sajtu pre par meseci
http://www.beke.co.nz/threads/le%C4%8Denje-bloatovanih-riba-iliti-kako-sam-ja-to-uradio.2243/ ako vec ima, brisite post

Offline alzo

• Tropheus rule
  • Veoma napredan član
    • paraciklidi.org
« Reply #49 on: 22 January, 2012, 15:30:57 »
Hteo bih malo da osvežimo ovu temu vezanu za bloat Tropheusa.Dosta je korisnog napisano u samoj temi,ali tih ljudi više nema na forumu,u međuvremenu se povećao broj nas koji ih gajimo,sa tendencijom daljeg rasta,a i na tržištu nam je sada dostupan veći izbor hrane pa samim tim i mogućnost da bloutujemo Tropheusa je veća.Voleo bih da nam neko napiše gde možemo kupiti oktozin i kako ide terapija sa istim.Sviđa mi se Slobodanova priča vezana za alge.Mogao bi da bude i malo opširniji.Ja se bojim da iz svog akvarijuma izbacim Ancistruse jer mi se čini da bi alga podivljala i ne bih uspeo da je zaustavim više...

Octozin: 1 tableta na 22,5 litara vode, 3 dana za redom.  Nakon 8-9 dana zameniti bar 40% vode. Tokom tretmana minimalno hraniti ribe koje imaju apetit.

Welcome, Guest. Please login or register. Did you miss your activation email?
23 May, 2012, 03:40:28

Login with username, password and session length

RECENT POSTS

RECENT MALI OGLASI

RECENT MORSKA

RECENT ZABAVA

Members
  • Total Members: 1090
  • Latest: Masic
Stats
  • Total Posts: 105621
  • Total Topics: 7303