Welcome, Guest. Please login or register. Did you miss your activation email?

Aquashop

Author Topic: Tropheus BLOAT  (Read 17864 times)

Offline SPAJKE

• Veoma napredan član
Re: Tropheus BLOAT
« Reply #50 on: 22 January, 2012, 15:41:24 »
Hvala druže.Gde bih mogao to da kupim i da li smem preventivno da tretiram ceo akvarijum?
Inače,Čimba koja je 'nosila' je bila bolesna i mrtva je. :sad:

Offline alzo

• Tropheus rule
  • Veoma napredan član
    • paraciklidi.org
« Reply #51 on: 22 January, 2012, 16:30:59 »
Ne znam gde ima, bilo je u ZH.
To već nije preventivno već reaktivno tako da svakako treba da odradiš neki tretman.  Za početak zameni vodu i obustavi hranjenje dok ne ustanoviš pravi uzrok.

Offline SPAJKE

• Veoma napredan član
Re:
« Reply #52 on: 24 January, 2012, 09:45:21 »
Evo ovako. Tropheuse drzim nekoliko godina i uspesno ih mrestim, drzim. Bloat za sve ovo vreme mogu na prste da prebroim, a mogu slobodno da kazem da je kroz moje akvarijume proslo stotine i stotine tropheusa. Pa i ako dodam da skoro nikad u zadnje dve godine recimo nisam mesecno prodavao ispod 50 tropheusa , mada je 100-tinak bio prosek.
Zasto ovo sve govorim? Pa iz prostog razloga jer mi bloat nije pravio probleme. A nije jer to prepisujem algama!!! Omogucite dosta tvrdih povrsina (kamenje, cupovi..) na koje bi se hvatale alge. Izbacite sve ''satirace'' algi (ancitrose, gibicepse...) koji skidaju alge i time sprecavaju da se zapate. Ostavite samo tropheuse i dopustite da vas akvarijum ozeleni (od algi naravno). To tropheusi svaki dan cupkaju i to je vase zdravlje tropheusa!!! Sve ostalo je samo dodatak njihovim stomacima (kupovna hrana). Samo algama prepisujem odsutnost bloata!

Nadovezao bih se na Slobodanov post.
U svom akvarijumu imam tridesetak trofeusa i 5-6 algara.Alge ne mogu da se nahvataju od algara i ozbiljno razmišljam da ih izbacim napolje i pustim da akvarijum ozeleni,pa da alge i njihovo prisustvo u većoj ili manjoj meri  regulišu samo trofeusi.Deluje mi jako logično ovo što je Slobodan napisao,a pogotovo što se radi o nekome ko se dugi niz godina bavi uzgajanjem ovih prelepih riba,a i napisao je to iz sopstvenog iskustva.Koliko god da je hrana koju dajemo ribama napravljena od prirodnih sastojaka,mislim da je alga koja se prirodnim putem,uz pomoć svetla,nahvata na kamenju i pozadini ubedljivo najbolja hrana za trofeuse.Dakle,radi se o imitaciji nečega što se odvija u njihovom prirodnom staništu.Stoga,smatram da je bila greška što sam u trofeus akvarijum ubacio algare,ali ne zadugo...

Offline MonsterFish

• Član
  • Cradle of life...
« Reply #53 on: 24 January, 2012, 10:17:46 »
Imam ja Octozin,kada dodjes u petak,dacu ti...Ako ti je hitno,cimni na mob...Poz!

Offline SPAJKE

• Veoma napredan član
« Reply #54 on: 24 January, 2012, 10:28:27 »
Hvala,proveri PP

Welcome, Guest. Please login or register. Did you miss your activation email?
23 May, 2012, 03:39:40

Login with username, password and session length

RECENT POSTS

RECENT MALI OGLASI

RECENT MORSKA

RECENT ZABAVA

Members
  • Total Members: 1090
  • Latest: Masic
Stats
  • Total Posts: 105621
  • Total Topics: 7303