Pobednička fotografija ''Foto konkursa Januar 2019.''
''Julidochromis marlieri'' člana ''Nzivkovic''
Ja se idalje razmisljam da moje Sumbe spojim sa multifasciatusima, mada se jako plasim kako bi to ispalo u manjoj litrazi.Ima li neko iskustva sa ove dve vrste?
Pozdrav Petre.O kojoj litrazi pricas i koliko ima sumbu-a,a koliko multifasciatusa?
Imam ja neko slično iskustvo, a to se u većini slučajeva poklapa sa slučajevima držanja sitnijih školjkaša i altosa. Uglavnom, mogu oni zajedno, ali ne računaj da će mlađ školjkaša opstati pored ovih mirnih predatora. Kod mene je mlada kalvusica pojela 3 gupike u jednom danu, tako da znaš otprilike na šta su spremni, tj. kolika su im usta.
Quote from: ZoAc on 05 December, 2012, 11:36:09Pozdrav Petre.O kojoj litrazi pricas i koliko ima sumbu-a,a koliko multifasciatusa?Quote from: Petar on 05 December, 2012, 12:04:48Quote from: ZoAc on 05 December, 2012, 11:36:09Pozdrav Petre.O kojoj litrazi pricas i koliko ima sumbu-a,a koliko multifasciatusa?Multija je 8 komada a Sumbua 2, akvarijum je 60l. Moze bez problema.Jedan deo ostavis za multije 2,3 mm peska,skoljke bez kamenja,pa onda malo pregradis akvarijum sa nekim malo visljim kamenjem,A za sumbu,odnosno drugi deo akvarijuma malo vise kamenja,neke malo vece skoljke.Da bi muzjak sumbu-a zauzeo nekiu supljinu od kamena,i dobru preglednost na zenke,koje ce vremenom da izaberu svoje skoljke.Ali mislim da sa 2 Sumbu-a nedobijas bas pravo ponasanje tih riba,ja bih ti preporucio bar 5 kom.
Quote from: ZoAc on 05 December, 2012, 11:36:09Pozdrav Petre.O kojoj litrazi pricas i koliko ima sumbu-a,a koliko multifasciatusa?Multija je 8 komada a Sumbua 2, akvarijum je 60l.
.Ali mislim da sa 2 Sumbu-a nedobijas bas pravo ponasanje tih riba,ja bih ti preporucio bar 5 kom.
Hvala.Dragane,nema linka jer sam dosta toga promenio.Imam fasciatuse,compresicepse gold head,calvuse chaitika white,sumbu,speciosuse,meleagrise,ocellatuse i leptosome.Ukratko.