Welcome, Guest. Please login or register. Did you miss your activation email?

Aquashop

Author Topic: Jos jedan stanovnik akvarijuma manje. Molim za POMOC !!!  (Read 4576 times)

Offline Boem

• Početnik
  • *
Jos jedan stanovnik akvarijuma manje. Molim za POMOC !!!
« on: 20 November, 2005, 13:08:01 »
Odakle poceti....
Pre vise od mesec dana kupio sam 30-tak ciklida.
- labidochromis yellow
- maylandia estherae
- pseudo. elongatus
- melanochromis aukatus
- ne znam ime, zenka narandzasta a muzjak plavi
- i dr.

Posle desetak dana jedan (naradzansta zenka) se nasao na povrsini. Odmah je prebacen u drugi akvarijum da bi posle nekoliko dana preminuo. Od tada situacija u akvarijumu je bila relativno dobra izuzev jednog ciklida (melanochromis aukatus - zenka) koji je malo malo bio na povrsini. Nisam ga prebacio u karantin i on je dan danas ziv, vise nije na povrsini ali uzasno izgleda (kao neka stara baba, sav se usukao, stomak - ne da je naduven vec uvucen kao da tri meseca nista nije jeo. Takodje jedan ciklid (labidochromis yellow) ima nesto nalik bubuljici na sebi (prvo je licilo na neku rupicu). Sinoc jedan ciklid se smirio, ne jede i polako sve vise vremena povodi blize povrsini, ubrzano dise. Danas menjajuci vodu, bez ikakvog nagovestaja nasao sam jednog ciklida (labidochromis yellow) mrtvog. Stomak mu je bio otvoren (verovatno izgrickan).
Napominjem da se trudim da se pridrzavam svih potrebnih stvari, akv. 190 l., vodu redovno menjam, prilikom zamene sipam AQUA SAFE, filter spoljni odlican, sve u svemu je OK ali ipak nesto ne funkcionise najbolje.
Posmatrajuci ciklide, sumnjajuci na BLOAT, konstatovao sam da im je izmet koncast ali nije bele boje iako sam u vodi primetio nekoliko puta bele koncaste niti ali ne znam od kog ciklida poticu. Gledajuci ni jedan ciklid nije naduven. Napominjem da je ovo primeceno pre 15-tak i vise dana. Hrana, hranim ih hranom specijalnom za ciklide, preporucenom od coveka kod kog sam i kupio cilide, NATUREFOOD, ENERGY V1. http://www.naturefood-service.de  Plaseci se bloata hranu sam smanjio jedanput dnevno na 3/4 kafene (ravne) kasicice.
Molim vas za pomoc. Unapred zahvalan.

Offline Bojko

• Konsultant
  • Veoma napredan član
Re: Jos jedan stanovnik akvarijuma manje. Molim za POMOC !!!
« Reply #1 on: 20 November, 2005, 13:49:12 »
Pa nekako mi to ne liči na Bloat,prije na batine.Uvučen stomak,neče jesti prije su simptomi nekog velikog maltetiranja,isto za oni narandžastu ženku.
Sad 190 l pa 30-tak ciklida sve više mi ukazuje,da se u tvom akvariju odvija neka žestoka bitka za teritorije a žrtve su vidljivije,a i simptomi više mi govore na to,nego na Bloat.

Offline Boem

• Početnik
  • *
« Reply #2 on: 20 November, 2005, 13:57:38 »
Naprotiv, stanje u akvarijumu je izuzetno mirno. Radi se o jos uvek maldim ciklidima, polno nezrelim. Posmatrajuci ciklida koji se drasticno smirio, primetio sam zaista beli koncasti izmet, kao dlaka. Molim JHZ-a ili nekog ko zna da mi HITNO na email dostavi uputstvo za suzbijanje BLOAT-a. office@privrednivodic.co.yu

HVALA !!!

Offline feanor

• Značajni član
« Reply #3 on: 20 November, 2005, 14:10:24 »
Poslaću ti na tu adresu članak koji su napisali JZH i Miner.Pozdrav

Offline Boem

• Početnik
  • *
« Reply #4 on: 20 November, 2005, 14:27:20 »
Primljeno, jedino postoji nedoumica koji metod primeniti. Uglavnom hvala. Danas je nedelja, nadam se da se situacija nece drasticno promeniti do sutra kada mogu da nabavim lekove i zapocnem sa lecenjem. Pozdrav

Offline Preki

• Značajni član
  • Pa ti sad zamisli kakav li mu je tek ćale !
« Reply #5 on: 20 November, 2005, 15:34:21 »
Sto se tice tretmana vidi topic  Blago Meni  u bolestima imas moj opis lecenja po JZH- ovim uputstvima.

Offline dr.Lucky

• Veoma napredan član
    • Sve o MUŠIČARENJU na jednom mestu
« Reply #6 on: 20 November, 2005, 15:37:28 »
Moja preporuka je metoda sa oktozinom. Ja nisam imao preoblema sa bloato (za sada), ali je vecina clanova primenjivala tu metodu i to na osetljivije ribe (tropheuse) i izlecila ih je. Ali procitaj dobro clanak, jer je u zadnjoj fazi bolesti uspesnost niza nego ako se krene cim se primete simptomi. Srecno ti bilo!
Salut!
Is it wrong to be strong Brotherhood

Treba kupiti semenke, jer one oće semena

Offline piroman

• Gubitnik vremena
  • Samosapacenje me je dovelo do ovde...
    • piroman.rs
« Reply #7 on: 20 November, 2005, 15:42:02 »
hmmm, ne vidim smisao foruma, ukoliko neko salje na email resenje...

Znaci molim sve drugove clanove da to vise ne rade!

Sto se tice tvoje situacije, ja podrzavam Bojka, to je stvarno previse ciklida, a sto su polno nezreli je nevazno. Neki ciklidi ustonose, se tuku i ubijaju jos u ustima majke, u mrestilici demasoni se poubijaju za par dana...

BLOAT je bolest kod koje ciklid NE jede, ako tvoji jedu, nije BLOAT!
Pozdrav
Piroman

Offline Boem

• Početnik
  • *
« Reply #8 on: 20 November, 2005, 16:24:10 »
Kao prvo izvinjenje na ucinjenoj gresci u vezi emaila. Slazem se u podpunosti.
Sto se tice jela il ne jela, kao sto sam i napisao problematicni ciklidi nemaju apetit tj. ne jedu
....Sinoc jedan ciklid se smirio, ne jede i polako sve vise vremena provodi blize povrsini, ubrzano dise....

Jos jednom svim hvala na podrsci i pomoci.

Offline piroman

• Gubitnik vremena
  • Samosapacenje me je dovelo do ovde...
    • piroman.rs
« Reply #9 on: 20 November, 2005, 18:30:48 »
Opusteno za mail!

BLOAT-ovani ciklidi, obicno pred kraju leze na dnu, a kada udju u terminalnu fazu, klate se levo-desno, kao da ne mogu da odrze ravnotezu. Kod nekih ciklida se pri kraju terminalne faze, desava da se "zabodu" izmedju dva kamena, ili biljaka i onda dolazi kraj...

Nisam imao iskustvo da BLOAT-ovan ciklid odlazi do povrsine, ali mi se desavalo kada je voda neadekvatna ili je aeracija losa, da se skupe na povrsinu da "disu"...
Pozdrav
Piroman

Welcome, Guest. Please login or register. Did you miss your activation email?
22 May, 2012, 21:34:47

Login with username, password and session length

RECENT POSTS

RECENT MALI OGLASI

RECENT MORSKA

RECENT ZABAVA

Members
  • Total Members: 1089
  • Latest: jevra
Stats
  • Total Posts: 105602
  • Total Topics: 7303