Welcome, Guest. Please login or register. Did you miss your activation email?

Aquashop

Author Topic: Kako efikasno uloviti ribu u akvarijumu?  (Read 654 times)

Offline Petar

• Napredni član
    • Cgi Lucid Dreams
Kako efikasno uloviti ribu u akvarijumu?
« on: 24 January, 2012, 13:47:51 »
Evo jednog zanimljivog pitanja, koje naizgled deluje prosto i jednostavno ali nije u svim slucajevima.
Obzirom na to da svi mi imamo brdo dekoracije u akvarijumima a i nezaobilazne pecine i prolaze, prava je muka uhvatiti ribu mrezicom.
Bilo da je bolesna pa ide u krantin, nosi male ili je pretucena, ovo bi trebalo da je osnova i svaka tehnika hvatanja je ovde dobrodosla.
Prilicno je mucno vaditi svu dekoraciju iz velikih akvarijuma pa je vracati nazad, a bogami i kompleksna pozadina zna da pravi velike probleme.

Neki ugase osvetljenje i cekaju da ribe zaspu pa krenu u "lov", mada u tom periodu ribe najvise provode vreme po pecinama ionako, pa i tu nastaje problem.
Neki iseku plasticne flase i spuste na dno akvarijuma, kako bi mrezicom saterali zeljenu ribu u "nevidljivi" deo flase u vodi ispred pecine.
Neki cak spuste providnu najlonsku pokrivku preko citave dekoracije kako ribe ne bi pobegle u procepe.

Koji sistem se vama pokazao kao najuspesniji a da ne zahteva totalno vadjenje kompletne dekoracije?

Offline Duke001

• Član
Re: Kako efikasno uloviti ribu u akvarijumu?
« Reply #1 on: 24 January, 2012, 14:51:44 »
Uuuuu odlicna tema, bas me zanima ko kakve tehnike koristi. Ja licno ono standardno, vijam ribe mrezicom po akvarijumu dok mi se prsti ne smezuraju u vodi....pa onda promenim ruku :))

Offline ozd@

• Član
« Reply #2 on: 24 January, 2012, 14:57:32 »
ja koristim veci komad pleksiglasa koji mi je ostao od pravljenja poklopca...i pokusam da stjeram zeljenu ribu u ugao i onda je lagano ulovim mrezicom...dosad mi je svaki put uspjevalo s tim da ovo nebi uspjevalo nekome ko ima preko citavog dna kamenje...dakle mora bit jedan manji dio,cosak aq samo pjesak

Offline nedara

• Administrator
  • Veoma napredan član
  • C.C.A. Novi Sad
« Reply #3 on: 24 January, 2012, 14:57:41 »
Mislim da ovakva tema već postoji, al' nema veze... pišite...  :)

Ja sam uglavnom koristio 3 metode:

- naglo paljenje svetla u toku noći
- snižavanje nivoa vode u aq (zamena vode) i
- blokiranje dela akvarijum komadom stakla.
Cichlidae   Canidae   Cactaceae

Online kozzz

• Veoma napredan član
    • papagaji
« Reply #4 on: 24 January, 2012, 15:32:59 »
Ja koristim 4-5 mrezica raznih vellicina i jedan stap za teranje-cackanje.
Salut

Offline SPAJKE

• Veoma napredan član
« Reply #5 on: 24 January, 2012, 15:48:11 »
Odlična tema! :)
To sa gašenjem svetla ne pije vodu kod mene jer toliko preblede i izgube boju u strahu da nemam pojma koju treba da upecam. :)
Čini mi se najboljim to rešenje kad komad pleksiglasa ili stakla stavd u akvarijum,sateraš ih u onaj deo koji ti je zgodniji za hvatanje i to je to :)
Mada,ja imam problem sa Trofeusima jer izgube boju kada ih hvatam,i onda nemam pojma koju da uhvatim...pa onda redom jednu po jednu...odlažem ih u manji akvarijum dok ne uhvatim pravu :)
A ima i ona fora koju sam čuo od iskusnijih akvarista da riba tačno zna da nju juriš... :laugh: :laugh:

Offline ljubee

• Napredni član
  • kuku lele,kuku lele,ima glavu kao tele......
« Reply #6 on: 24 January, 2012, 15:55:15 »
Ja koristim samo jednu mrezicu i to povecu,ali ove 2 zenke carleusa cim vide mrezu zavuku se ispod kamenja i onda pocinje cirkus :)Ja moram da pretumbam kamenje a i onda moram da gurnem ruku da bi ih isterao.Probao sam i da im ubacim hranu i onda da ih nahvatam,upalilo je 2 puta kod auratusa,ali je  treci put skontao i poceo da bezi  :laugh: Cini mi se da je ova fora sa pleksiglasom najbolja  :)

Offline aca1982

• Napredni član
  • Beograd pripada Beogradjanima
« Reply #7 on: 24 January, 2012, 16:12:20 »
Dobra tema petre. Ja licno koristim 2,3 mrezice pa dok se neko ne umori ili ja ili ribe. Mislim da je ova sa plexiglasom najbola fora.moracu da probam

Offline Duke001

• Član
« Reply #8 on: 24 January, 2012, 21:59:04 »
Aco, cuo sam iz pouzdanih izvora da si ziva legenda ovog foruma tako da cu od sad pomno pratiti svaki tvoj post. ;)

Offline mmartic

• Početnik
  • *
« Reply #9 on: 25 January, 2012, 10:33:38 »
Efikasno?
Nikako :laugh:
U ukrasnim, ubiljenim akvarijumima punim dekoracije kao što je moj to je iscrpljujuća borba sa neizvesnim krajem :sad:
Zato mi i propadaju silni mrestovi... Trenutno 2 ženke Geophagusa Steindachneri nose već 15-tak dana i nema nikakvih šansi da ih upecam :huh:

Welcome, Guest. Please login or register. Did you miss your activation email?
22 May, 2012, 20:39:49

Login with username, password and session length

RECENT POSTS

RECENT MALI OGLASI

RECENT MORSKA

RECENT ZABAVA

Members
  • Total Members: 1089
  • Latest: jevra
Stats
  • Total Posts: 105599
  • Total Topics: 7302