Welcome, Guest. Please login or register. Did you miss your activation email?

Aquashop

Author Topic: Par aq iz Sente  (Read 420 times)

Offline ViK

• Značajni član
Par aq iz Sente
« on: 08 January, 2012, 13:57:48 »
Juce, za Bozic, sam bio do keve u Senti i iskoristio priliku da se upoznam sa jednik likom za kog sam cuo od drugara. Covek se zove Zolika, ima tu oko 35 godina i sto je najvaznije obozava ciklide :)
Kako sam ja zaboravio madjarski a on nabada srpski bio je interesantan razgovor  :rolleyes:
Ali nije ni vazno, posto sam isao tamo da bih uzivao u juznoamerickim ciklidaima...
Covek ima aktivna tri aq, i jos par pomocnih.
Najveci aq mu je dimenzija 300*55*65v (uradjen je od stakla debljine samo 12mm). Filtrira se sa 2 spoljasnja prelivna filtera sirine po 20cm. Voda super cista. Menja je retko.
Kako sam, debil, zaboravio fotoaparat fotke sam slikao mobilnim i slike su lose, ali dok ne odem ponovo posluzice...
Ono sto je meni super je sto je velika vecina riba divlja, odnosno F0. Svu ribu uzima iz Slovacke i po nesto iz Peste. Covek radi kao terenac i skontao sam da je cesto tamo. Ribe su stare po par godina i rekao mi je da je neke divljake placao po 50 eura komad, npr Temporalise...
Svemir Svemircima!!!!

Offline amd

• Napredni član
  • Rajko
Re: Par aq iz Sente
« Reply #1 on: 08 January, 2012, 14:01:46 »
Extra aq. Koje su ove zute ribe?
brutal force

Offline ViK

• Značajni član
« Reply #2 on: 08 January, 2012, 14:11:20 »
Videh kod coveka neke ribe po prvi put u zivotu, npr Uaru,od kojih mu jedan muzjak bar 25-30cm. Milim da je rakao da je i ta riba F0
Iz price sa njim sam video da je riba kojuon uzima iz Slovacke i Madjarske dosta skuplja nego kod nas, ali sa druge strane to su bas kvalitetne ribe...
Npr. diskuse je placao po 20-25 eura na velicini 5-6cm u Pesti. Ima 5-6 varijateta, od kojih su meni bili najinteresantniji neki braon "divljaci", koji su mi jako licili na shonetove braon diskuse, sta vise ja bih rekao da su to ti...
Slike su bas lose i ne pokazuju realne boje diskusa, ali sta je tu je...
Ono sto je meni, kao nekom ko potencionalno razmislja o nekom ukrasnom diskus aq, interesantno je to sto ih on covek drzi u cistoj cemovaci (u Senti je voda PH 7.5, ukupna tvrdoca oko 20), menja vodu jednom u dve nedelje 25%, hrani suvom komercionalnom hranom... Filtracija mu je jedan Atman ef-3.Sam aq mu je oko 250l i u njemu su od starta, znaci od oko 5cm.
Svemir Svemircima!!!!

Offline ViK

• Značajni član
« Reply #3 on: 08 January, 2012, 14:26:34 »
Zute ribe su vise crnekaste i u pitanju su zlatni severumi. (mislim da je to jedina vestacka vrsta kod njega, mozda gresim).
U trecem aq, od oko 300-350l se nalaze meekiji (mnogo lepa linija, takodje iz Slovacke) za koje mi je rakao da ce mi,ako treba dati jednog muzjaka da malo osvezimo krv u Srbiji.
Inace, Zolika (kao i dosta veliki procenat Madjara iz Sente i okoline) je slabo okrenut ka ostatku Srbije. Pa tako i u ovom hobiju, par momaka koji se bave akvaristikom iz Sente uglavnom sve dovlace iz Madjarske i to tamo dosta placaju...  :undecided:
Covek se odusevio kad sam mu rekao da ima i kod nas par zaludjenika u americke ciklide,pa cu da ga povezem sa Admiralom, Noikom...
Kaze da je ribe prestao da mresti zato sto nema kome da ih proda....  :sad:
Kaze da ni u Madjarskoj, a narucito na severu Backe to niko nece da drzi... Steta, posto kao sto rekoh vecina riba je F0
Treci aq mu je zesto napala crna alga, pa ga nesto nisam ni slikao. U njemu se nalaze meekiji, neka vrsta geophabusa (prvi put sam ih video) i neke , meni interesantne ribe, mislim iz Afrike koje sam slikao, pa nek neko kaze kako se zovu
Eto toliko,dok ne napravim neke lepse slike iduci put...
Svemir Svemircima!!!!

Offline stsasa

• Član u razvoju
  • **
« Reply #4 on: 08 January, 2012, 15:08:56 »
Poslednja slika je verovatno neki Polypterus. Interesantna riba koja nažalost raste prevelika za moj trenutni ukus. Ja sam imao Polypterus senegalensis. Kada ih je bilo nisu bile skupe ali dok sam ja sa moje dve shvatio da se lako drže prestali da ih uvoze. Inače pozdravi čoveka i kaži da mu da ima lepe ribe.

Offline aca1982

• Napredni član
  • Beograd pripada Beogradjanima
« Reply #5 on: 08 January, 2012, 15:42:40 »
lepe ribe svaka cast komsiji

Offline Noik

• Napredni član
« Reply #6 on: 08 January, 2012, 18:10:56 »
Auuu,svaka cast!  :)
Po kombinaciji amerikanaca,vidi se da covek ima dosta iskustva i da zna sta radi.
Prenesi mu moje pozdrave kada sledeci put budes isao kod njega.Respect za kolegu  :)

Offline admiral

• Americki i Azijski moderator
  • Veoma napredan član
  • C.C.A. Vršac Milan Petrović
« Reply #7 on: 08 January, 2012, 18:43:35 »
Bravo ja Zoliku!!
Sale super ekspedicija sa pronalaskom novog akvariste koji ima dobre ribe , DOBRE, ODLIČNE!!

;)

Svaka čast obojci!!

Offline Bauk011

• Član
« Reply #8 on: 08 January, 2012, 22:58:15 »
Jao vidi Uaru...najextramegagiga riba... :huh:

Offline Dzo

• Značajni član
« Reply #9 on: 10 January, 2012, 01:01:15 »
Sjajni akvarijumi i ribe !!!
 Kako to nije "okrenut ostatku Srbije" ?
 Okreni ga :)
So long and thanks for all the fish...

Welcome, Guest. Please login or register. Did you miss your activation email?
22 May, 2012, 20:17:42

Login with username, password and session length

RECENT POSTS

RECENT MALI OGLASI

RECENT MORSKA

RECENT ZABAVA

Members
  • Total Members: 1089
  • Latest: jevra
Stats
  • Total Posts: 105599
  • Total Topics: 7302