Welcome, Guest. Please login or register. Did you miss your activation email?

Aquashop

Author Topic: ples i cesanje o pesak  (Read 642 times)

Offline woody

• Značajni član
ples i cesanje o pesak
« on: 03 January, 2012, 23:22:34 »
vidim da mi se mbune malo taru o pesak i po neka lagano zaigra. Pre oko 7 dana sam sredjivao filter, pa nesto sumnjam da to moze biti uzrok? Inace mi ribe deluju ok, osim jednog muzjaka cearuleusa koji je nesto mirniji, mada ok diše, i nema neke vidljive simptome osim što mi se možda čini da mu je bočna krljušt kao malo izgrebana...
Teraj lagano i drž' desno

Offline Slobodan

• Značajni član
Re: ples i cesanje o pesak
« Reply #1 on: 04 January, 2012, 01:01:34 »
Sipaj malo soli (ako nisi), za pocetak.
Kafena kasicica na 15l vode.
Javi se kakvi su rezultati ;)

Offline kozzz

• Veoma napredan član
    • papagaji
« Reply #2 on: 04 January, 2012, 09:19:26 »
vidim da mi se mbune malo taru o pesak i po neka lagano zaigra. Pre oko 7 dana sam sredjivao filter, pa nesto sumnjam da to moze biti uzrok?

U pravu si rec je o kvalitetu vode, izgleda da su u pitanju skrzni i crevni paraziti. Najbolja zastita je dobra filtracija, nabavi nitratnu smolu ako vec nisi do sada (ima je u Subotici, salju brzom postom) jer bolje je spreciti nego leciti.

Moze ali samo ako je bez joda (poznato je da je kuhinjska so jedan od mogucih uzrocnika bloata) ili najbolja bi bila mineralna so specijalna za ciklide.
Salut

Offline Slobodan

• Značajni član
« Reply #3 on: 04 January, 2012, 16:15:15 »
Obicna ''Tuzlanska'' i ne sekiraj se. Nemoj da bacas novac na mineralnu so, jer se jod (koga inace ima veoma malo) u vodi razgradi posle par minuta ;).
So je klasican i jedan od n ajboljih sterilizatora. Koristim je vise od deset godina sa pregrst africkih ciklida i mogu reci samo reci hvale. Nisam imao nezeljenih posledica, cak nekad je sipam i kada su ribe potpuno zdrave ;)

Offline SPAJKE

• Veoma napredan član
« Reply #4 on: 04 January, 2012, 16:56:12 »
U pravu je Sloba.Tuzlanska so i nema zime.Neće se češati,provereno.Ja je stavljam preventivno,svakog meseca po nekoliko kašičica...Znači samo gruvaj so.Ubija parazite i stvrdnjava vodu,što afrikanci vole:)

Offline ciklidcobi

• Član
« Reply #5 on: 04 January, 2012, 21:13:17 »
...i koliko stavljate so,u kom procentu?

Offline woody

• Značajni član
« Reply #6 on: 05 January, 2012, 23:29:03 »
vidim da mi se mbune malo taru o pesak i po neka lagano zaigra. Pre oko 7 dana sam sredjivao filter, pa nesto sumnjam da to moze biti uzrok?

U pravu si rec je o kvalitetu vode, izgleda da su u pitanju skrzni i crevni paraziti. Najbolja zastita je dobra filtracija, nabavi nitratnu smolu ako vec nisi do sada (ima je u Subotici, salju brzom postom) jer bolje je spreciti nego leciti.

Moze ali samo ako je bez joda (poznato je da je kuhinjska so jedan od mogucih uzrocnika bloata) ili najbolja bi bila mineralna so specijalna za ciklide.

a kako morska so stoji sa jodom?

Offline woody

• Značajni član
« Reply #7 on: 05 January, 2012, 23:48:55 »
upravo sam sipao so na 15l/1 kafena kasicica. javicu rezultate.

Offline SPAJKE

• Veoma napredan član
« Reply #8 on: 06 January, 2012, 00:05:30 »
Mislim da je to dobar odnos.Vec u toku sutrasnjeg dana ces videti da je stvar resena  ;)

Offline bojan74

• Veoma napredan član
« Reply #9 on: 06 January, 2012, 14:12:29 »
problem dolazi od novog (opranog) filtera. ribe se cesu i djuskaju (caeruleusi prvi pocinju) zbog povecane koncentracije nitrata i nitrrita. oni su skocili jer su korisne bakterije iz filtera ubijene pranjem filtera. problem ces resiti sa jednom bocicom serinog nitrivec-a ili sl. narednih dana obazrivo sa hranjenjem. proredi im  i prepolovi porciju. so!? cemu so u ovoj situaciji? pogotovo kafena kasicica na 15l???  :shocked:

Welcome, Guest. Please login or register. Did you miss your activation email?
22 May, 2012, 20:09:12

Login with username, password and session length

RECENT POSTS

RECENT MALI OGLASI

RECENT MORSKA

RECENT ZABAVA

Members
  • Total Members: 1089
  • Latest: jevra
Stats
  • Total Posts: 105599
  • Total Topics: 7302