Welcome, Guest. Please login or register. Did you miss your activation email?

Aquashop

Author Topic: SERA AQUTAN  (Read 585 times)

Offline zilda

• Član
SERA AQUTAN
« on: 19 December, 2011, 15:00:15 »
Dali smem da sipam aqutan  i ako su ribe u akvarijumu. na zapreminu od 300 l. koliko treba da odlijem stare vode i koliko da dodam aqutana ...molim za savet...do sada sam koristio isyi-life i nisam zadovoljan opet se ribe češkaju po dnu ili kamenju,a negde sam pročitao sa aqutanom ko koristi da se ribe više nečeškaju...Dali je to tačno...Pozdrav...

Offline Duki

• Administrator
  • Veoma napredan član
  • Wildfang Novi Sad
Re: SERA AQUTAN
« Reply #1 on: 19 December, 2011, 15:03:32 »
Malawi ribe se cesu i u prirodi, to je za njih normalno...
C.C.A.

Offline ljubee

• Napredni član
  • kuku lele,kuku lele,ima glavu kao tele......
« Reply #2 on: 19 December, 2011, 15:46:05 »
Ja druze ne sipam nista u moj aq,samo redovna zamena vode,ponekada pocnu da se cesu ali to nije nista preterano,ponekada dodam malo soli i to je to.Sto manje hemije to bolje  :)

Offline aca1982

• Napredni član
  • Beograd pripada Beogradjanima
« Reply #3 on: 19 December, 2011, 15:49:00 »
aqutan   sigurno pomaze a sto se tice soli ljubee neznam bas  koliko je to dobro??

Offline nesa1

• Značajni član
« Reply #4 on: 19 December, 2011, 16:18:13 »
Dali smem da sipam aqutan  i ako su ribe u akvarijumu. na zapreminu od 300 l. koliko treba da odlijem stare vode i koliko da dodam aqutana ...molim za savet...do sada sam koristio isyi-life i nisam zadovoljan opet se ribe češkaju po dnu ili kamenju,a negde sam pročitao sa aqutanom ko koristi da se ribe više nečeškaju...Dali je to tačno...Pozdrav...
Nije tacno.
Sipaj slobodno po uputstvu, na samoj boci pise na koliko litara.
Naravno, direktno u tank kada menjas vodu.
Menjaj redovno 30% vode na svakih 7 dana.

Inace, FFM je dosta dobar.

Offline marsenic81

• Napredni član
« Reply #5 on: 19 December, 2011, 16:37:15 »
FFM je Br.1
samo njega koristi i nista vise od hemije. naravno uz redovnu izmenu vode.

Offline SPAJKE

• Veoma napredan član
« Reply #6 on: 19 December, 2011, 23:50:05 »
Meni je so završavala posao za Malawce...

Offline ljubee

• Napredni član
  • kuku lele,kuku lele,ima glavu kao tele......
« Reply #7 on: 20 December, 2011, 02:17:52 »
Pa sad naisao sam na razne diskusije o tome da li so valja ili ne,koliko sam primetio vecina ubacuje,pa sam probao i ja kada vidim da se malo vise cesu i posle ubacivanja soli prestanu,tako da kontam da je to ok  :)

Offline moses

• Član
« Reply #8 on: 10 January, 2012, 21:57:11 »
Pa sad naisao sam na razne diskusije o tome da li so valja ili ne,koliko sam primetio vecina ubacuje,pa sam probao i ja kada vidim da se malo vise cesu i posle ubacivanja soli prestanu,tako da kontam da je to ok  :)

koliko soli sipaš na 100 litara?

Offline Shone

• Napredni član
« Reply #9 on: 11 January, 2012, 07:49:43 »
Aqutan i ostale slične stvarčice ne moraš koristiti uopšte ukloliko sačekaš nekoliko dana da odstoji voda. Mislim, pri formiranju akvarijuma, kad ga prvi put napuniš, ako nemaš vremena da čekaš više od 24h sipaš sredstvo, ako imaš vremna sačekaš nedelju dana i ne moraš da sipaš ništa. Pri zameni vode ukoliko menjaš 1/3 ili manje, nemaš potrebe ništa da sipaš, jer su to relativno male količine dosute vode u odnosu na staru. Naravno i ako sipaš ne može da škodi, ali mislim da svako od nas ima mnogo pametnijih stvari na koje može potrošiti novac, nego li na bespotrebno sipanje skupih džidžabidža u akvarijum.
Spajke:
Video si verovatno (barem što se diskusa tiče) veoma mnogo rasprava, tipa da li orvagil treba stavljati u hranu za redovnu ishranu, meka voda ili ne, tubifeks ili ne, juneće srce ili ne. Tako i za so verovatno postoji gomila rasprava. Međutim želim da ti kažem da ona u manjim količinama (do 20 gr na 100 l vode) ne može da šteti ribi, naprotiv može da doprinese melo mineralizaciji vode i malo dezinfekciji. Međutim, ribe koje ne žive u malo slanijoj vodi (kao npr. poecile- gupi, moli) nemaju potrebu za stalnim soljenjem vode, mislim čak da može da škodi, ali to je samo moje mišljenje i ne moram biti u pravu.

Welcome, Guest. Please login or register. Did you miss your activation email?
22 May, 2012, 19:47:47

Login with username, password and session length

RECENT POSTS

RECENT MALI OGLASI

RECENT MORSKA

RECENT ZABAVA

Members
  • Total Members: 1089
  • Latest: jevra
Stats
  • Total Posts: 105598
  • Total Topics: 7302