Welcome, Guest. Please login or register. Did you miss your activation email?

Aquashop

Author Topic: Odlazak "preko grane"...  (Read 1132 times)

Offline mandalorian

• Član u razvoju
  • **
Re: Odlazak "preko grane"...
« Reply #40 on: 18 December, 2011, 09:07:41 »
Filter boy, u pravu si. Skoro sve oko toga da li otici ili ostati kod nas zavisi u kakvoj se situaciji covjek nalazi i naveo si 2 bas jaka primjera. Onome sa 3500 evra mjesecnog prihoda u kucu zemlja u kojoj zivi izgleda kao obecana zemlja, normalno jer zivi ko bubreg u loju i sto bi to mijenjao, onome sa troje djece i nezaposlenom zenom samo da je pobjeci iz te "obecane" zamlje, potpuno normalno.  Sto se tice onoga da se gastarbajteri promjene kad odu tamo, ima u tome nazalost dosta istine (uz uvijek prisutne ali malobrojne casne izuzetke). Jos uvijek se sjecam svog skolskog druga koji je za vrijeme rata u BiH kontaktirao neku svoju rodbinu u USA da njemu i njegovim starcima posalju 500 USD pa ce im oni to vratiti ako ikako budu mogli kad se stanje normalizuje. Znaci, 500 a ne 5000. Odgovor je bio "Ne mogu, nemam ti ja para, kupujem sinu cesnu pa sam dekintiran" :grin: Zajebavali smo ga godinu dana za to :laugh:  s druge strane, onaj moj drug iz FR redovno navaljuje da dodjem kod njega po bar mjesec dana godisnje, i ja i brat... ali on spada u one malobrojnije.
"WTF Runkle?!"

Offline Danilo-84

• Član u razvoju
  • **
« Reply #41 on: 14 January, 2012, 13:07:57 »
Sve je to ljudi lepo.....i imati normalan posao ( siguran) i normalnu kintu i jebenu dugorocnu sigurnost za sebe i porodicu ali kada si golja goljavi onda si to svuda...gde god da odes!!! Svi ovi napolju "jedva " cekaju nas da dodjemo da im sljakamo....sve sire ruke......samo ako se raspitate kod ljudi koje znate da vam malo pricaju sta rade " nasi" ljudi napolju!!! Malo njih imaju kulturne poslove i ok ...jeste on placen za njih ali....primer:sestrami je medic.tehnicarka i plata jos je 300 e  imalaje ponudu  da ide u Austrijukod prijateljice koja radi isto to ya 2500 e ali troskovi + - i stan koji je lupam 350-450 e mesecno na normalnom mestu a ne u nekoj pripizdini ,gde ti je  vecera u prosecnom restoranu za 3 ljudi (salitica i fensi sranja) sa picem -sok 70e !!! ej  jebes ti to......Poenta moje price je da nigde ne tece med i mleko.....nigde i gde god da odemo bicemo gradjani 2 reda !!!na zalost

Offline Nightrider

• Značajni član
« Reply #42 on: Yesterday at 12:36:56 »
Nema druga xrunnerx-a da osvezi temu sa svojim utiscima iz prve ruke,
ili se mozda vec nema vremena za ovaku dokolicu kao sto su forumi i hobiji  :rolleyes:

Welcome, Guest. Please login or register. Did you miss your activation email?
22 May, 2012, 19:35:02

Login with username, password and session length

RECENT POSTS

RECENT MALI OGLASI

RECENT MORSKA

RECENT ZABAVA

Members
  • Total Members: 1089
  • Latest: jevra
Stats
  • Total Posts: 105596
  • Total Topics: 7302