Welcome, Guest. Please login or register. Did you miss your activation email?

Aquashop

Author Topic: visestruki povratnik  (Read 356 times)

Offline bukovski

• Član
    • www.bansangels.com
visestruki povratnik
« on: 08 December, 2011, 01:09:19 »
Pozdrav svim ciklid manijacima
dakle posle 2 god pauze a pre toga 10-tak god uzivanja u ovom hobiju opet se vracam :) cak sam bio napravio davne 2004 sajt o mojim nigrofasciatusima nigrofasciatus.co.sr  tj to je redirekcija za o boze moj jos postoji http://m.1asphost.com/nigrofasciatus/ hehehe nemog verujem internet je cudo i dalje u pretrazi na google izlazi :) kad kucas nigrofasciatus :) i to na lepom mestu ( seca se piroman mozda a moze da se proveri svakako ) No nazalost ovaj put bez mogucnosti ko pre da imam 2 -3 veca i veci broj manjih aqua :(
razlog prestanka zenidba promena zivota i sveg ostalog da Vas ne smaram sad, a razlog ponovnog povratka moj sin  !
No kako je sad prostor drugaciji a zelim malog eto 2 god skoro napunio i poceo da kapira neke stvari, da uvedem u ovaj prelepi svet i napravim mu "jezero"u malom i podstakem ljubav prema ribama prirodi vodi, necem lepsem od onoga sto ce ga svakoga dana u budusnosti okruzivati.

Dakle mogucnosti su sledece 70cm x 40cmx 40 visina ( visina bi mozda mogla ici jos 5cm al tesko ) uklapa se u namestaj i ostaloi to je max. Znam premalo znam al sta da radim da ga sakucem nece da moze veci za sad :( toje cca100l mozda malo jace al kad se sve ubaci tu je 100l mozda par litara i manje. Gledao sam pozadine kod naseg akvadekora koji je btw lepo napredovao za ovo vreme moram reci mada i cena je sigurno napredovala ( i nemam pojma koju da izaberem tj cekam da vidim sta ce ici od ribetina da bi odlucio ) nemam vremena sam da pravim zaista te ide ta kupovna. Grejac imam 200w atman radi, pumpa chamipin 0088 dva izlaza ko nova a imam i rezervne delove za nju , kao i f2 kanister filter + hang on najveci atman ne secam se broja al ce mi fali onaj deo sto se stavlja u njega gde stoji filter masa . te je taj deo zadovoljen. Pesak cu oprati neki sljunak, par kamena cu negde naci i to je to. Za vise se para nema u tom delu i tu se slazemo da je to namireno. ( haubu nemam i pojma nemam kako da je uradim + philips neonka ce ici to znam, koja i ostalo pojma nemam )

Sta je pitanje koje muci mene. Amerikance sam imao cuvao i znam da bi recimo prelepi ramirez iso lepo ili moj prelepi robijas, al ja bi da menjam pa razmiljam o brevis i multici da idu oko 10-tak komada super za pocetak? skoljke ? nikad nisam a zaniljive jesu, ko sto je kiselo grozdje lisici pa da.

Iskreno sto pisem sve ovo je razlog sto bi hteo malavi !!! al znam da je mali aqva osim da roknem 1+3 carleuse mirni su fini su prosli bi . Al opet nebih mono tank zbog klinca , vec da ima bar 2-3 grupice razlicitih. A demazonije da ubacim ili saulosie ... ma ne ide bre malo je to za malawi necu da ih mucim mada neki djavolak kaze da ako napravim veliku guzvu mozda i uspe ? ma ne ne ne

Dakle jel ok ovo moje razmiljasnje ? Sta staviti eto moze i skoljkasi iako ne prelepo bas obojeni ni meni do sada nikad zanimljivi a da jedino zanimljivi za gledanje jesu parenje neki kolonije i sl ( gledo na youtube zandnjih nedelju dana ).  Od malawija znam da nema nista dok se ne popravi situacija sa prostorom. Nisam do sada cuvao tanganjiku nikad sta da radim ? Ma citam ja baze ciklida gledam, procitao ja jos mnogo tema all over the net. Al nisam pametan.

Daj da napravimo neki lep color mix za klinca za ovih mojih bozljackih ( sram me da i izgovorim ) 100l :(
da da znam da sam smorio sa preobimnim postom sory again !

unapred hvala

ciklid power
Ban`s Angels - amstaff kennel www.bansangels.com

Offline nedara

• Administrator
  • Veoma napredan član
  • C.C.A. Novi Sad
Re: visestruki povratnik
« Reply #1 on: 08 December, 2011, 06:57:54 »
Drago mi je da si opet izrazio želju da imaš ciklide, kao i to da si se vratio na forum!  :)

Kao i većini članova koji imaju aq slične litraže, savetujem da u takvim uslovima drže:

- par Amera ili
- Tanganjikance.

Naravno u obzir dolaze i ciklidi iz drugih afričkih voda (Hemichromis-i, Steatocranus-i, ''kribenzis-i'',...) ali ti ne bih preporučio Malawi-jce. Većinu napisanih stvari znaš i sam si ih naveo u gornjem postu. Ako želiš šareni akvarijum koji će privlačiti sinovu pažnju, onda je moja preporuka ''Tanganjika mix'' sa nekoliko komada krupnog kamenja i po nekom biljkom.
Cichlidae   Canidae   Cactaceae

Offline admiral

• Americki i Azijski moderator
  • Veoma napredan član
  • C.C.A. Vršac Milan Petrović
« Reply #2 on: 08 December, 2011, 08:06:56 »
Dobro nam se vratio !!

Sećam se tog sajta i sam sam ga par puta tražio ali nisam uspeo.
Eto sada nađi vremena i malo pročeprkaj i obnovi ceo sajt koji je po mom mišljenju potreban i koristan jer smatram da je Cryptoheros nigrofasciatus maskota srednje amerike.   :cool:

Offline bukovski

• Član
    • www.bansangels.com
« Reply #3 on: 08 December, 2011, 10:24:25 »
hvala hvala svima.
Pa rekoh i u prvom postu da ce 90% ici tanganjika mix. Ali se jos uvek nisam odlucio sta i kako, imam vec par konbinacija koje preferiram ( pise gore ) al eto rekoh da pitam i vas za predlog za moju malu tanganjiku.

Offline Petar

• Napredni član
    • Cgi Lucid Dreams
« Reply #4 on: 08 December, 2011, 11:51:32 »
Po meni, dobra ideja bi ti bila pola akvarijuma sa skoljkama za neke skoljkase, a pola sa kamenim pecinama za Julidochromis transcriptus "gombi", koji su ti takodje mali.
Za tu litrazu to bi ti leglo savrseno recimo, a ziveli bi harmonicno u skladu sa takvom dekoracijom. U svakom slucaju dve jako zanimljive vrste za gledanje.

Offline nedara

• Administrator
  • Veoma napredan član
  • C.C.A. Novi Sad
« Reply #5 on: 08 December, 2011, 12:33:39 »
+ ''leleupi'' i koji ''Altos''... eto živosti!

Offline bukovski

• Član
    • www.bansangels.com
« Reply #6 on: 09 December, 2011, 01:16:08 »
uu da bre leleupi obavezno a atosi mislis na altos caluvse ? ? ?

Offline nedara

• Administrator
  • Veoma napredan član
  • C.C.A. Novi Sad
« Reply #7 on: 09 December, 2011, 06:44:19 »
Bilo koji Altosi: calvus, compressiceps, sp. sumbu ili fasciatus.

Welcome, Guest. Please login or register. Did you miss your activation email?
22 May, 2012, 00:56:06

Login with username, password and session length

RECENT POSTS

RECENT MALI OGLASI

RECENT MORSKA

RECENT ZABAVA

Members
  • Total Members: 1089
  • Latest: jevra
Stats
  • Total Posts: 105562
  • Total Topics: 7301