Welcome, Guest. Please login or register. Did you miss your activation email?

Aquashop

Author Topic: Unistavanje puzeva-Istrebljivanje  (Read 692 times)

Offline No.1

• Veoma napredan član
Re: Unistavanje puzeva-Istrebljivanje
« Reply #20 on: 07 December, 2011, 10:35:03 »
Puzevi su korisni. Treba ih samo drzati pod kontrolom, odnosno u nekom brojcanom odnosu . Da, to je baterija od 4.5 V. Ali ne resava problem, ne ubija jajasca. Tako da se posle izvesnog vremena puzici ponovo pojave. Trajno resenje za puzice su helene i botie.
Akvaristika, to je moja ljubav !

Offline filter boy

• Član
« Reply #21 on: 07 December, 2011, 13:42:09 »
Davno sam procitao negde da ima neka fora za ubijanje puzeva sa slabom strujom (baterijom), povezes zice na + i -  onda ih stavis u vodu, navodno slaba struja ce delovati na puzeve a na ribe ne... izguglaj malo pronacices.
Nema veze to sa strujom,nego sa bakrom! Nepustajte struju u akvarijum!
Puzevima smeta bakar,mislim da to utice i na njihova jaja.Mozda je neko video u pet sopovima u akvarijumima sa pristiglim billjem koje je na korenu otezano sa metalom,najcesce bakrom,a okolo gomola mrtvih puzeva...
Sve u svemu slozio bih se sa konstatacijom da su puzevi korisni,gotovo neophodni za funkcionisanje svakog akvarijuma!

Offline Bojan Zujevic

• Član u razvoju
  • **
« Reply #22 on: 07 December, 2011, 16:56:34 »
Vodite racuna bakar je stetan po kozice .

Offline brod

• Napredni član
« Reply #23 on: 07 December, 2011, 21:04:29 »
Ubaceno danas u jedan ak 5 helena za probu sprem da nemam pojma koliko ih je dovoljno za jedan ak od 200lit recimo

Offline Petar

• Napredni član
    • Cgi Lucid Dreams
« Reply #24 on: 07 December, 2011, 21:17:13 »
Ubaceno danas u jedan ak 5 helena za probu sprem da nemam pojma koliko ih je dovoljno za jedan ak od 200lit recimo

E, super...javljaj obavezno kako ide sa njima.
Mene licno jako interesuje kako funkcionise, i ja bih ih ubacio mozda u nekom momentu.

Offline stsasa

• Član u razvoju
  • **
« Reply #25 on: 07 December, 2011, 21:30:54 »
Ja sam helene ubacio zbog Neolamprologus similisa i prezadovoljan sam. Imam i neke manje botije koje su prelepe ali su morale biti izbačene jer imaju one bodlje sa strane a similisi po Marfijevom zakonu najviše vole da se zalete u bodlju. Ove botije vole i jaja a ulove i nekog mališana. Helene služe za kontrolu broja puževa i to kada se pojave rupice na listovima biljke koju vole da jedu uleću u akvarijum helene. Kada biljka istera tri lista bez napada puževa helene vadim. Puževe drzim kao čistače a similisi legla štite bez problema.

Offline No.1

• Veoma napredan član
« Reply #26 on: 07 December, 2011, 21:46:54 »

Ne moras da se opterecujes brojem puzeva, na odredjenu litrazu. Sasvim je dovoljan broj helena koji su ubacio. Ako se steknu adekvati uslovi za helene u akvarijumu pocece i jajasca da polazu uskoro u zavisnosti na kojoj su sad trenutno vellicini. Helene sporo rastu i da bih dostigli neku max. velicinu potrebno je vise meseci. Trenutno sam u akvarijumu od 20.l ostavio 10-tak vecih helena za reprodukciju. A u tom akvarijumu do skoro ih je bio poprilican broj. pozz
Akvaristika, to je moja ljubav !

Welcome, Guest. Please login or register. Did you miss your activation email?
22 May, 2012, 00:45:47

Login with username, password and session length

RECENT POSTS

RECENT MALI OGLASI

RECENT MORSKA

RECENT ZABAVA

Members
  • Total Members: 1089
  • Latest: jevra
Stats
  • Total Posts: 105562
  • Total Topics: 7301