Welcome, Guest. Please login or register. Did you miss your activation email?

Aquashop

Author Topic: 200l miroljubivih južnoamerikanaca u Pančevu  (Read 586 times)

Offline No.1

• Veoma napredan član
Re: 200l miroljubivih južnoamerikanaca u Pančevu
« Reply #10 on: 03 December, 2011, 19:06:16 »
Predivno !
Akvaristika, to je moja ljubav !

Offline Bauk011

• Član
« Reply #11 on: 04 December, 2011, 00:02:11 »
Ovo je mnogo dobro, daj vise informacija o aqvarijumu, stanovnicima...itd

cekamo fotke

Offline DejaNS

• Član
« Reply #12 on: 04 December, 2011, 10:11:21 »
Lepa postavka. Kojim fotoaparatom slikas?
Riba što pliva u dva pravca!

Offline mandalorian

• Član u razvoju
  • **
« Reply #13 on: 04 December, 2011, 10:54:12 »
Koja je visina akvarijuma? Ovo je stvarno fenomenalna postavka, "juznoamericki" akvarijum u svom pravom izdanju, onako kako to treba da bude.
"WTF Runkle?!"

Offline Dzo

• Značajni član
« Reply #14 on: 04 December, 2011, 11:44:24 »
Bravo kolega  Milane :D
So long and thanks for all the fish...

Offline mmartic

• Početnik
  • *
« Reply #15 on: 04 December, 2011, 15:35:45 »
Baš me nahvaliste, evo malo osnovnih podataka: 900mm dužina 400mm širina i 600mm visina. Filtracija je stari i neuništivi Eheim 2213 kanister a osvetljenje je 5 neonki od 18w (2x Gro-lux, 2x obične Daylight+ 1 Aquastar). Voda je česmovača sa izmenom 1/3 jednom u nedelju ili 2 dana bez ikakve dodatne pripreme .
Podloga je kvarcni pesak oko 1,5 mm mešan sa sitnim belim kvarcnim peskom bez dodataka ikakve podloge za bilje. Ovakav setup je malo problematičan u prvim mesecima kada sam biljke prihranivao sa Easy Carbo + Pro Fito, ali u principu akvarijume ne rasturam godinama i ne volim ništa od preparata u podlozi, dugoročno su znali da mi prave probleme. Kada akvarijum (i bilje u njemu) zaživi posle nekog vremena posle se od bilja teško odbraniti. Inače su mi uvek ribe u prvom planu pa volim nezahtevno i jednostavno bilje...

Kada je pravljen pre mnogo (čak oko 25!!!) godina prvobitno je bio namenjen skalarima. Odonda pa sve do danas kroz njega je prodefilovalo manje-više sve od "ne jako agresivnih" južnoameričkih ciklida koje sam mogao da nabavim u Srbiji. Skalari, diskusi (imali su svojih 7-8 godina korišćenja), Uaru Amphiacantoides, Severumi, Synspillumi, Maronii, Meeki, Herotilapia multispinosa, Sajica ,...
Do pre godinu dana imao sam par ogromnih Synspillum-a koji je dugo živeo ali preseljenje kod drugara zbog puštanja (curenja) akvarijuma nisu preživeli.

Trenutna postavka (skoro godinu dana) je osmišljena oko 5 skalara "divljaka" koji su meni neverovatno lepi i grupe Geophagus Steindachneri-ja koji su mi nove i najzanimljivije ribe. Uvek sam voleo da kombinujem južnoamerikance pa su tu i 4 Microgeophagus Altispinose, 2 Ramirezija, 2 mužjaka Nannacara Anomala + 1 ženkica a planiram bar još 2 ;) Imam i 10 kraljevskih neonki i par zaostalih tetri, Ancistrusi, sijamski algari, nekoliko Corydorasa Sterbai i to bi bilo to.
Što se tiče hatmonije u akvarijumu, sve ovo funkcioniše OK. Skalari se naravno stalno čačkaju ali ostale ribe ne diraj kao ni one njih. Problem je naravno što može biti samo 1 odrasli mužjak Geophagusa u jatu uz po meni bar 3 odrasle ženke da ga zadovoljavaju ;) I on zna nekad od besa da malkice rasteruje ostale ribetine ali uglavnom skroz benigno.

P.S. Obećavam još jedno fotkanje ovih dana, tehnika je Canon EOS 400D, a osnovni parametri su ISO800, f2,8 1/80sec... i puno strpljenja i okidanja :)

P.P.S. Valjda sam na sve odgovorio :sad:

Offline ViK

• Značajni član
« Reply #16 on: 04 December, 2011, 18:22:04 »
Cool ;)
Jel znas mozda koliko vam je tvrda cesmovaca?
Pitam ovo zato sto sam cesto razmisljao o slicnoj postavi u mom aq, ali sam uvek odustajao zbog prica da ramirezi nece biti lepi i dugovecni u tvrdoj vodi.
Definitivno si mi dao ideju za razmisljanje...  :cool:
Svemir Svemircima!!!!

Offline Tomson

• Član
« Reply #17 on: 05 December, 2011, 12:28:19 »
Daj nove slike covece :)

Welcome, Guest. Please login or register. Did you miss your activation email?
22 May, 2012, 00:37:33

Login with username, password and session length

RECENT POSTS

RECENT MALI OGLASI

RECENT MORSKA

RECENT ZABAVA

Members
  • Total Members: 1089
  • Latest: jevra
Stats
  • Total Posts: 105560
  • Total Topics: 7301