Welcome, Guest. Please login or register. Did you miss your activation email?

Aquashop

Author Topic: 17 c u malawi-ju  (Read 1561 times)

Offline ljubee

• Napredni član
  • kuku lele,kuku lele,ima glavu kao tele......
Re: 17 c u malawi-ju
« Reply #10 on: 30 November, 2011, 21:53:14 »
Posted by: nesa1
Insert Quote
 Pre polao sata dodao sam jos 1 manji grejac, kao ispomoc velikom.

tako sam i ja morao prosle godine......2 grejaca od 200w u aq od 70-80l zato sto preko dana ne grejem svoju sobu........pa kada nalozim skoci za 3-4 stepena......cirkus je bio.......oslepeh od gledanja u kineski termometar  :laugh:

Offline aca1982

• Napredni član
  • Beograd pripada Beogradjanima
« Reply #11 on: 30 November, 2011, 22:14:08 »
jedina kineska stvar sto traje duze od godinu dana je kineski zid

Offline kikoporto

• Član
« Reply #12 on: 01 December, 2011, 08:34:24 »
znam da nije tema ali vidim da se raspravlja i o grijačima, mene zanima dali grijači imaju neki rok trajanja i dali ih se mora promjeniti za neko vrijeme, šta bi se desilo da se on nekako pokvari dali može ubiti ribe ili nešto drugo se desiti

Offline djuma

• Napredni član
« Reply #13 on: 01 December, 2011, 09:47:46 »
Nabavile bunde  :laugh: kad vide da DJuma ne lozi......u krpe  :laugh:
Izgleda da su se kao i ja privikle na beogradsku zimu  :grin: :grin: :grin:

Spajke, imam grejac u akvarijumu koji radi non stop, ali kada nisam tu, ne grejem stan, toliko bude hladno u stanu, da ne moze grejac da zagreje vodu u akvarijumu i onda padne na 20-21c  ;)

Offline ljubee

• Napredni član
« Reply #14 on: 01 December, 2011, 11:52:09 »
Pa koliko ja znam nemaju rok trajanja ali vremenom slabe......slabije greju.

Offline brod

• Napredni član
« Reply #15 on: 01 December, 2011, 13:02:24 »
malawi mbuna moze da podnese i 15 stepeni i da ostane ziva ali postepenim smanjivanjem temperature-licno iskustvo.
Extramni slucaj mi se desio prosle zime kada sam od kolege prebacio ak jer nije mogao vise da drzi ribe 2 malca korala su zaostala u ak. napolju na 2 stepena ziva :huh:. Nisam pokusao da ih adaptiram nego sam ih ubacio u grejani ak. i ziveli su oko 10tak sati jos a verujem da sam se potrudio da bi preziveli.
Svi znamo za restrikcije gasa od pre par godina.
Ja se grejem na gas i tada mi je temp u akvarijumima bila od 15-19 bez obzira na grejace.
U severnoj prostoriji je bilo 15 a u dnevnoj sobi 19.

Offline ljubee

• Napredni član
« Reply #16 on: 06 December, 2011, 03:15:24 »
Ja samo znam da mi je ceo prvi aq tako stradao,ja se secam da nije bilo struje i da sam na sporetu na gas(boca) grejao u dzezvi vodu i tako pokusaovao da ih spasem,ne secam se koliko je bilo stepeni......a onda sam morao na spavanje........kako sam bio ljutttttttttttttttt :( banana drzava........

Offline woody

• Značajni član
« Reply #17 on: 06 December, 2011, 22:18:30 »
znam da nije tema ali vidim da se raspravlja i o grijačima, mene zanima dali grijači imaju neki rok trajanja i dali ih se mora promjeniti za neko vrijeme, šta bi se desilo da se on nekako pokvari dali može ubiti ribe ili nešto drugo se desiti
kao prvo, trebalo bi da koristiš kvalitetne grejače, a ne neku neispitanu kinu, zatim prilagodi jačinu veličini aq. Prati temperaturu na termometru, pa ti se neće ništa desiti sa ribama, naravno ako ga razbiješ u vodi nešto će se ipak desiti sa ribama: bye, bye  :angel:
Teraj lagano i drž' desno

Offline alden

• Početnik
  • *
« Reply #18 on: 15 February, 2012, 04:01:05 »
pozdrav za sviju, sto se tice temperature vode u akvariumu,ciklide po svjetu prodaju kao ribu kojoj nije potreban grijac,u budimpesti,belgiji i spaniji,gdje sam i imao priliku biti,a ja se slazem sa tim, jer ribu necete drzat vani pod pretpostavkom da vam je temperatura stana optimalno takva ce i voda biti, s druge strane,tada ne biste imali ceste mrijestove,vec bi se to u vasim akvariumima desavalo kao i u prirodi jezera,kad narastu ljetne temperature,tada dolazi do povecanja temp vode i nadrazaj riba za mrijest,ja imam 4 akvariuma,jedan od 1000 litara ,jedan od 350 i va po 90,ni u jednom ne drzim grijac,osim u ova dva od po 90,gdje se nalazi mladz,radi brzeg rasta,i nemam problema sa uginucem,svi su zdravi,veseli,brzi i jako aktivni,nego samo moogu rec,da ste svoje ciklide razmazili,jedino opasno za njih je da u roku jednog sata oscilacija temperature bude vecca od 5 stepeni a to sto je tem pala i deset stepeni nize u roku od 24 sata nije opasno,to je moje iskustvo i sve sto sam gledao svojim ocima,mada kod ene i pored toga mrijest se desava i immam oko 50-tak vrsta i preko 1500 ciklida,200 maticnij,ostalo mladz raznih velicina,hobista sam,nisam prodavac,al mi riba uzvraca pa tak i zaradim sa njima...

Online nesa1

• Značajni član
« Reply #19 on: 15 February, 2012, 07:40:42 »
I koja je temp. u svim aq. bez grejaca?
Izmeri i napisi.

Welcome, Guest. Please login or register. Did you miss your activation email?
22 May, 2012, 00:30:05

Login with username, password and session length

RECENT POSTS

RECENT MALI OGLASI

RECENT MORSKA

RECENT ZABAVA

Members
  • Total Members: 1089
  • Latest: jevra
Stats
  • Total Posts: 105560
  • Total Topics: 7301