Welcome, Guest. Please login or register. Did you miss your activation email?

Aquashop

Author Topic: Akvarijum 470l  (Read 1416 times)

Offline mare_pa

• Član u razvoju
  • **
Akvarijum 470l
« on: 24 November, 2011, 00:46:05 »
Pozdrav drugari,evo mene posle par meseci da se malo aktiviram,prodao sam onaj moj stari akvarijum sa svim Tropheusima,krecem u nove avanture:)....Krenimo redom,juce mi je stigao nov akvarijum,dimenzije akvarijuma su 120x60x65 sto mu dodje blizu 470l,duz zadnje strane nalazi se unutrasnji filter,za sada ne planiram da stavljam pozadinu od stropora,samo kamen,pesak i po neka biljka. Akvarijum je napunjen sa vodom pre 2h,ovo je neka vrsta testa,obzirom da idem sutra u nabavku jos 25kg peska,takodje sutra planiram da operem kamenje koje sam danas na ovoj zimi trazio duz obale Dunava,pa sledi praznjenje akvarijuma,sredjivanje dekoracije i filter mase,pa tek onda zvanicno punjenje i cikliranje Smile. Policu sam napravio od celicnih kutija 4x4,zatim sam je oblozio sa belim univerom,jos nije zavrsena do kraja,ostala su prednja vratanca da se montiraju. Za kraj ostaje da kazem da jos uvek nisam odlucio koje cu ribe ubaciti,verovatno cu se odluciti za neke malawi non mbune,malo da promenim posle 3-4god. cuvanja Tropheusa. Evo za kraj par slika....

Offline Bauk011

• Član
Re: Akvarijum 470l
« Reply #1 on: 24 November, 2011, 11:10:10 »
Dobar dobar...prave dimenzije...hoces moci da otvaras prozor, ne smeta ti aq? :)

Offline Petar

• Napredni član
    • Cgi Lucid Dreams
« Reply #2 on: 24 November, 2011, 11:38:53 »
Mare, odlicne dimenzije.
Mnogi bi posavetovali da su celicne kutije od 4x4 isuvise debele i preterane, ali ja sam i ispod mojeg od 400l stavio isto, da me glava ne boli. :)
Razmisli o 3D pozadini, sad kad ga vec formiras, mislim da bi ti ovaj akvarijum sa tim izgledao neuporedivo lepse.
Doduse, to je samo moj subjektivni stav koji forsiram ovde na forumu konstantno.  :laugh:

Offline mare_pa

• Član u razvoju
  • **
« Reply #3 on: 24 November, 2011, 12:19:02 »
Prozor moze da se otvori na drugu stranu,tako da nece biti problema. :)

Petre,imao sam u proslom akvarijumu 3D pozadinu,sad mi je neki plan da u ovaj akvarijum ne stavljam pozadinu,samo je stavljen crni tapet sa zadnje strane. Zelja mi je da ribe imaju sto vise prostora za plivanje,kad vec nisam imao prostora u stanu za veci akvarijum. :sad:

Offline Petar

• Napredni član
    • Cgi Lucid Dreams
« Reply #4 on: 24 November, 2011, 12:25:22 »
Prozor moze da se otvori na drugu stranu,tako da nece biti problema. :)

Petre,imao sam u proslom akvarijumu 3D pozadinu,sad mi je neki plan da u ovaj akvarijum ne stavljam pozadinu,samo je stavljen crni tapet sa zadnje strane. Zelja mi je da ribe imaju sto vise prostora za plivanje,kad vec nisam imao prostora u stanu za veci akvarijum. :sad:

Ma naravno, svako od nas modifikuje akvarijum po sopstvenoj zelji.
I ja upravo pravim "Malawi Biotop", ali sam ubacio par malih panjeva i bice mozda poneka biljka, sto odudara od ideje Malawi biotopa. :)
Nemoj ocajavati za vecim akvarijumum, ovaj ti je odlicnih dimenzija, i sam znas da u njemu mozes drzati sta god pozelis.
Samo napred!

Offline rale

• T.F.C.
  • Napredni član
  • Pozdrav. Rale
« Reply #5 on: 24 November, 2011, 12:52:25 »
Bice to jedan od naj naj akvarijuma, samo polagano i opusteno!
T.F.C.

Offline mare_pa

• Član u razvoju
  • **
« Reply #6 on: 30 November, 2011, 15:12:18 »
Evo malo novosti,tj.prve ribe su zaplivale u akvarijum  :)
Prvo da napomnem da sam ubacio deo stare filter mase (bioball kugle,keramicke prstenove i malo vate) koji su pomogli brzem formiranju filtera i ovako ranom ubacivanju riba.Sad ono najvaznije,prve ribe su:
1.Aulonocara sp.Fire Fish
2.Cyrtocara moorii
3.Fossorochromis rostratus
4.Labidochromis caeruleus
5.Sciaenochromis fryeri Red Top
Sve ribe su mlade,velicine od 3-6cm!

Offline aca1982

• Napredni član
  • Beograd pripada Beogradjanima
« Reply #7 on: 30 November, 2011, 15:16:11 »
prelepe ribe jos lepsi aq svaka cast

Offline ljubee

• Napredni član
  • kuku lele,kuku lele,ima glavu kao tele......
« Reply #8 on: 30 November, 2011, 22:32:12 »
Sve lepo i pedantno,svaka cast  :) Meni su carleusi prelepi :) Mare,jedno pitanje,koliko vidim ti nisi srafio icericu,samo si zalepio sa moment fixom ???

Offline Bauk011

• Član
« Reply #9 on: 30 November, 2011, 23:56:24 »
Moment Fix, izum veka... kako je svet funkcionisao pre njega uopste mi nije jasno!

Welcome, Guest. Please login or register. Did you miss your activation email?
22 May, 2012, 00:19:00

Login with username, password and session length

RECENT POSTS

RECENT MALI OGLASI

RECENT MORSKA

RECENT ZABAVA

Members
  • Total Members: 1089
  • Latest: jevra
Stats
  • Total Posts: 105557
  • Total Topics: 7301