Welcome, Guest. Please login or register. Did you miss your activation email?

Aquashop

Author Topic: Malawi 400l  (Read 2442 times)

Offline Petar

• Napredni član
    • Cgi Lucid Dreams
Malawi 400l
« on: 16 November, 2011, 10:33:09 »
Evo otvaram temu sa svojim prvim pravim ciklidnim akvarijumom.

Dimenzije akvarijuma su 150 x 50 x 50 x 12mm, visina postolja 80.
Pozadina Akvadekor.
Filtracija, Eheim Professionel 3 2075 - 1250 l/h.
Dekoracija, lava kamenje.

Hauba jos nije gotova, ali cim stigne postavicu slike i specifikacije toga takodje.

Voleo bih da se zahvalim pre svega ljudima koji su mi najvise pomogli da zazivi ovaj akvarijum po najvisim standardima.
Pre svega bih se zahvalio Santi, koji je napravio perfektan akvarijum, ojacan debelim staklom koje najvise ima izuzetnu estetsku vrednost.
Da mu se zahvalim na trudu koji je ulozio da ga donese i izasao u susret mojoj zelji dabezbedim ciklidima adekvatan prostor kako bi im sve potrebe bile zadovoljene.
Voleo bih od srca da se zahvalim mom clanu porodice i velikom prijatelju Predragu iz Obrenovca, koji je napravio metalnu konstrukciju, i oblozio je ivericom sa svojim prijateljem.
Podlogu je radio sa zeljom da ustedi sto je moguce vise kako bi me sto manje kostala, i dovezao je do Beograda.
Puno bih se zahvalio clanu Homosapiensu na nesebicnom nastojanju da mi maksimalno pomogne oko pravljenja postolja, sto bi smo sproveli u delo da je propala kombinacija sa druge strane.
Zahvalio ih se takodje i Florianu iz Akvadekora na predivnoj pozadini, u koju je ulozio puno truda, i koja je zaista ispala van svih mojih ocekivanja.
Puno bih se zahvalio clanu Spajketu, koji mi je ustupio 25kg njegovog peska, i doneo mi kako bih kompletirao akvarijum finom granulacijom.

Takodje bih se zahvalio svima vama na ovom forumu, na nesebicnom nastojanju da mi pomognete svojim savetima oko postolja, i savetima vezanim za sve ostalo do sada.

Moj plan je da u ovom prostoru drzim Malawi ciklide, i to Mbune i mozda neke neMbune.

Za sada razmisljam o:
- Labidochromis caeruleus
- Melanochromis "Maingano"
- Midnight Demasoni
- Labidochromis sp. "Hongi"
- Pseudotropheus socolofi
- Pseudotropheus sp. "Elongatus Mpanga"
- Pseudotropheus sp. "Acei"

Ono sto mi je zelja jeste da ovo bude setup balansiran od najmanje agresivnih vrsta, koje bi se mrestile u zajednickom akvarijumu, jer mi je prioritet podizanje mladji za sopstvene potrebe.
Voleo bih da se okusam u podizanju po jedne generacije svake od vrsta koje bi naseljavale ovaj prostor.
Tome u prilog, planiram puno zaklona i odvojenih teritorija kroz strateski postaljeno kamenje.
Planiram oko 5 - 10 riba po vrsti.

Svaka vasa pomoc vezana za buduci balansirani setup riba u ovom akvarijumu, je i vise nego dobro dosla.

Evo fotografija stakla na postolju, u trenutku kada smo staklo podigli na konstrukciju.
Bice fotografija same konstrukcije iznutra, opreme i svih faza pri kreaciji kompletnog akvarijuma.

Hvala svima unapred na savetima.

Offline nedara

• Administrator
  • Veoma napredan član
  • C.C.A. Novi Sad
Re: Malawi 400l
« Reply #1 on: 16 November, 2011, 12:01:33 »
Vrste koje planiraš da nabaviš se lako pronalaze i razmnožavaju na našim prostorima. Latinska imena vrsta si ispravno napisao, osim čudnog naziva  ''Midnight demasoni''... to je zapravo Pseudotropheus demasoni.

Zapremina aq je odlična za držanje Mbuna, pažljivo odradi cikliranje i srećno!  :)

Cichlidae   Canidae   Cactaceae

Offline Petar

• Napredni član
    • Cgi Lucid Dreams
« Reply #2 on: 16 November, 2011, 12:14:37 »
Vrste koje planiraš da nabaviš se lako pronalaze i razmnožavaju na našim prostorima. Latinska imena vrsta si ispravno napisao, osim čudnog naziva  ''Midnight demasoni''... to je zapravo Pseudotropheus demasoni.

Zapremina aq je odlična za držanje Mbuna, pažljivo odradi cikliranje i srećno!  :)

Hvala ti najlepse na podrsci, zaista mi znaci puno.
Sto se tice Pseudotropheus demasoni-a izvinjavam se na gresci, idalje se pocetnicki snalazim sa latinskim nazivima, ali cu vise obratiti paznju na to svakako.
Voleo bih od svih vas da cujem sugestije, u vidu toga da mozda neka od vrsta koje sam naveo nije idealna u takvom okruzenju i u skladu sa ostalima, ili da mi preporucite mozda neku vrstu koju nisam naveo kao dobar izbor, a u skladu sa mojom idejom o setapu sa mirnijim Malawi ribama koje bi se mrestile, i tako pokazale sve aspekte svog pravog ponasanja u divljini, sto mi je prioritet.

Hvala jos jednom.

Offline bojan74

• Veoma napredan član
« Reply #3 on: 16 November, 2011, 12:34:15 »
moja preporuka:
-Labidochromis caeruleus
-Cynotilapia afra (Jalo Reef)
-Melanochromis maingano
-Pseudotropheus flavus
-Labeotropheus trewavasae marmelade
-Aulonicara (po tvom izboru-koja se tebi svidja)
-jos neka non mbuna po tvom izboru
sve x10

u nekom mom proslom aq-u je stalno dolazilo do mesanja mpangi i socolofija. obrati paznju na to.
izgleda da je i kod njih tudje-sladje  :)

p.s.
mislim da je to slaba filtracija

Offline djuma

• Napredni član
« Reply #4 on: 16 November, 2011, 15:25:05 »
Petre, puno srece u daljoj akvaristici i jedva cekam da vidim slike sa r.ibicam  ;)

Bice predloga i od mene, samo da malo uhvatim vremena.

Pozzz

Offline admiral

• Americki i Azijski moderator
  • Veoma napredan član
  • C.C.A. Vršac Milan Petrović
« Reply #5 on: 16 November, 2011, 16:03:11 »
Puno sreće.
Sve ti se može reći kako bi imao što manje muka ali veruj mi od toga nema načina da se pobegne.
Svako ovde najbolje nauči na svojim greškama tako ćeš i ti.
Nemam zamerku samo ti onako kažem...

;)

Offline rule79

• Član
« Reply #6 on: 17 November, 2011, 00:54:13 »
sve je ok,almi nije jasno zasto si dzaba trosio pare na 12mm.kod mene te dimenzije akv bez problema 8mm.

Offline Petar

• Napredni član
    • Cgi Lucid Dreams
« Reply #7 on: 17 November, 2011, 21:15:45 »
Hvala vam svima na podrsci od srca.
Svakako ocekujem predloge, ali i savete vezane za kompatibilnost jer mi je to nekako najbitnije.

@Rule
Nije bilo nista ispod dvanaestice kada se akvarijum pravio iz nekog razloga.
Ja sam prezadovoljan sto je bas dvanaestica ispala za ovaj akvarijum, izgleda apsolutno fantasticno.

Offline SPAJKE

• Veoma napredan član
« Reply #8 on: 17 November, 2011, 22:13:05 »
Bolje sto je dvanaestica da ne boli glava ;)
Pa Pero,ocekujemo jos jedno "ludilo" od akvarijuma uskoro  :)

Offline filter boy

• Član
« Reply #9 on: 18 November, 2011, 00:00:20 »
Sve je super,ali da znas da ce ti hvatanje riba uz pozadinu biti nemoguca misija,uz sve pukotine i prolaze u istoj.
Bar je kod mene tako.Da uhvatim neku ribu moram da ispraznim 80% akvarijuma!
Tako da se orjentisi na cisto ukrasni akvarijum bez prentezija da hvatas zenke koje nose...

Welcome, Guest. Please login or register. Did you miss your activation email?
22 May, 2012, 00:10:12

Login with username, password and session length

RECENT POSTS

RECENT MALI OGLASI

RECENT MORSKA

RECENT ZABAVA

Members
  • Total Members: 1089
  • Latest: jevra
Stats
  • Total Posts: 105554
  • Total Topics: 7300