Welcome, Guest. Please login or register. Did you miss your activation email?

Aquashop

Author Topic: Tanganyka?  (Read 641 times)

Offline ZappafisH

• Član
Tanganyka?
« on: 06 November, 2011, 21:23:57 »
Pozzz, posto su mi malawi u 200 L poceli malo dosadjivati a vec odavno imam zelju da napravim jos jednu tanganyka kombinaciju trebao bih par savjeta...imam u planu da ubacim calvuse, julidochromise, leleupie i interesuje me kakve se jos kombinacije mogu napraviti ako je i moja postojeca zelja OK (mislim sto se tice kompatibilnosti riba) jer o ovim vrstama i ne znam bas puno. Interesuju me i cijene riba ali ne znam da li pravila foruma dozvoljavaju pa moze na PP...Imam jos jedan AQ sa tropheusima koji su me totalno kupili pa cu ga uslikati ovih dana i postaviti slike...pozdrav svima i unaprijed zahvalan  :grin:   :)   

Offline ZappafisH

• Član
Re: Tanganyka?
« Reply #1 on: 09 November, 2011, 20:36:59 »
Puno hvala na dosadasnjim odgovorima  :huh: ...ako nije problem nek neko kaze da li je neki problem u samom mom pitanju ili sam na pogresnom mjestu...LP

Offline nedara

• Administrator
  • Veoma napredan član
  • C.C.A. Novi Sad
« Reply #2 on: 09 November, 2011, 20:59:19 »
Pronađi i pročitaj slične teme u podforumu ''Tanganjika'', u njima je više puta odgovarano na slična pitanja, ljude verovatno mrzi da pišu opet.
Cichlidae   Canidae   Cactaceae

Offline filter boy

• Član
« Reply #3 on: 09 November, 2011, 21:14:25 »
Budi malo precizniji sta bi stvarno ubacio u akvarijum,kakvo bi bilo uredjenje...
Suvise si skrto postavio pitanje,da bi ti neko mogao pomoci..

Offline ZappafisH

• Član
« Reply #4 on: 09 November, 2011, 21:58:00 »
Mislio sam da calvusi budu glavni a za dalje ne znam svidjaju mi se leleupi i julidochromisi pa sam htio da vidim kakva su iskustva ostalih kolega sa takvim setapom, kakva voda treba, hrana i ostalo...znam da sam mozda trebao da potrazim i nasao bih sigurno jer je ovo sigurno najkompletniji sajt o ciklidima na prostoru bivse YU ali vidim da slabo ima novih tema pa hajde da napravim malo radne atmosfere i da se prica o necemu...ako sam pogrijesio izvinjavam se 'no hard feelings, please'  :grin:

Offline stsasa

• Član u razvoju
  • **
« Reply #5 on: 09 November, 2011, 22:49:09 »
Sve to moze zajedno, jede istu hranu, traže istu vodu... Ako ne preteraš u broju samo julidochromisi mogu da ti prave problem, jer obično ostaje samo jedan par koji kasnije toleriše svoje mlade (kod mene bilo tako mada znam za izuzetke). Od postavke akvarijuma zavisi kako će sve funkcionisati. Leleupi mi je pravio najmanje problema kada sam ih držao.  Savetujem ti da kreneš od njih a kasnije ubaci kalvuse jer kod mene su hteli zajedno, posle par grešaka ostao je jedan par. Voda je ista kao za malavi. Samo da znaš ovkako naseljen akvarijum je manje dinamičan (u odnosu na malavi), sa manje boje tj. pravi za opuštanje dinamične osobe. U odnosu na malavi leti traže vise kiseonika rastopljenog u vodi. Podloga ovde ima veću ulogu (najmanje je ukras i uživanje riba). Calvus sporo raste pa vredi najviše.

Offline diefaust

• Početnik
  • *
« Reply #6 on: 10 November, 2011, 17:57:31 »
Sto se tice samih parametara vode... Kazes da imas tropheuse... Onda vec znas kakva voda prija ciklidima iz tanganyike ;)

Sto se tice same kombinacije, mislim da moze. Nikada nisam imao leleupie, tako da ti za njih ne mogu reci nista, ali sto se tice kombinacije calvus - julidochromis, provereno moze. Imao sam postavku u kojoj su bili compressicepsi i julidochromisi (marlieri) i mogu ti reci da je "sljakalo" odlicno...

Koliko vidim, zelis da ti calvusi budu primarne ribe u akvarijumu :) BRAVO :) prelepa riba, uopste citav rod altolamprologus je neverovatno zanimljiv, bar po meni.

Posto je akvarijum u koji ih stavljas finih dimenzija (200 litara) onda mozes fino da kombinujes... Ima jos dosta riba koje bi tu prilicno fino "legle"

Koliko riba planiras da stavis unutra? U kom ce biti odnosu? Kakvo ce biti uredjenje? Jako bitne stvari pre nego sto uradis bilo drugo, odnosno pre nego sto kupis ribe...

Sto se tice same cene riba, znas i sam da cene variraju... Zavisno od toga da li je zeljeni varijatet raritet ili nije i naravno zavisno od samog kvaliteta ribe...

Nadam se da sam ti bar malo pomogao... pozdrav

Offline ZappafisH

• Član
« Reply #7 on: 10 November, 2011, 18:10:50 »
Ne znam koliko bi Calvusa bilo OK na 200 L, mislio sam altolamprologus i altolamprologus comprecisseps yellow fin po jedan par, mozda 5,6 julidochromisa marlieri i isto toliko leleupija... sa malawcima trenutno imam casiariuse pa mozda da bih stavio i njih jedno malo jato i to je to.

Offline dzenan-orhan

• Član
  • dzaba ronis kad guzovi vire
« Reply #8 on: 10 November, 2011, 18:29:41 »
ja sam u 300 litara imao slicnu kombinaciju : compresse , kalvuse , julice , multije i frontoze,,,,,,i nije bas funkcionisala relacija comprese vs kalvus ....

uh , da ne zaboravim i princeze koje su po meni najljepse Taganika ribe / osim tropheusa  :undecided: /

evo nekih od nabrojanih

Offline dzenan-orhan

• Član
  • dzaba ronis kad guzovi vire
« Reply #9 on: 10 November, 2011, 18:32:24 »
zaboravih spomenuti leptosome ....extra su za " rasplivati " akvarijum

evo i malo snimka ...lose je

http://www.youtube.com/watch?NR=1&v=HmWYO2dvxWI

Welcome, Guest. Please login or register. Did you miss your activation email?
21 May, 2012, 23:54:55

Login with username, password and session length

RECENT POSTS

RECENT MALI OGLASI

RECENT MORSKA

RECENT ZABAVA

Members
  • Total Members: 1089
  • Latest: jevra
Stats
  • Total Posts: 105552
  • Total Topics: 7300